Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

tragos 

všechny recenze uživatele

Tahle partička čtyř zmutovaných želv a jedné krysy se prolínala mým dětstvím a já můžu jen s nostalgií vzpomínat, jak jsme si na ně s kamarády hráli (Donatello, jméno mé) a dokonce o nich vydávali časopis. A jelikož jsem nikdy v životě žádný jiný časopis nevydával, nemůžu než jít s hodnocením výš, než jsem měl původně v plánu :-) ()

boni 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, pro který mám slabost už od dětství, čtyři želvy v každém díle destruují Trhače a šílený mozek v těle robota tomu nemůže uvěřit a plánuje další operace na přemístění technodromu z dimenze X. Co víc si může dítě přát pro své poklidné a vyrovnané dospívání. Nejvíc mě vždy dostanou "naprosto nenápadné" želvy v klobouku a kabátu. Docela by mě zajímalo, kolik lidí se naučilo od sebe želvy rozeznávat jinak, než podle pásek přes oči. ….. Když jsem viděl pár dílů již v dospělém věku, tak už mě to moc neoslovilo, některé animáky nestárnou, tenhle bohužel jo. Každopádně jako dítě jsem to měl velmi rád, takže alespoň tři hvězdy tomu ponechám. ()

Reklama

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Dodneška stále hledám a hledám takovou pizzu, která by naplnila moji dětskou zidealizovanou představu o pizze, jakou jsem viděl jen a jen v tomto seriálu!!.Je to běh na dlouhou trať, ale já věřím, že to není utopie, že opravdu taková existuje! A až ji najdu, třeba u vedlejšího stolu si na ní budou pochutnávat i Želvy Ninja! ()

inmax 

všechny recenze uživatele

April byla sexy, Leonardo statečný vůdce, Michelangello žrout pizzy, Donatello vědec a Rafael hláškař a rebel :D Tohle zpracování Turtles mi přijde nejlepší, prostě klasika s úžasnou zpívanou znělkou. Želvy ninja jsou mé dětství, dodnes mám schované všechny české komiksy a téměř kompletní samolepkové album :) Dnes jsem sehnal DVD s prvními pěti díly a je to nářez jako před lety :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že takové Pokémony jsem žral a koukal na každý díl, ale Želvy Ninja mě osobně tolik nestrhly, přesto, že jsem viděl docela dost dílů, tak dnes už mám narozdíl od Pokémonů problém vybavit si pomalu všechny jejich jména. Jediné, co si vybavuju, že měl každý svoji zbraň a to se mi líbilo :-) Takže 3 hezké hvězdičky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama