Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

boni 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, pro který mám slabost už od dětství, čtyři želvy v každém díle destruují Trhače a šílený mozek v těle robota tomu nemůže uvěřit a plánuje další operace na přemístění technodromu z dimenze X. Co víc si může dítě přát pro své poklidné a vyrovnané dospívání. Nejvíc mě vždy dostanou "naprosto nenápadné" želvy v klobouku a kabátu. Docela by mě zajímalo, kolik lidí se naučilo od sebe želvy rozeznávat jinak, než podle pásek přes oči. ….. Když jsem viděl pár dílů již v dospělém věku, tak už mě to moc neoslovilo, některé animáky nestárnou, tenhle bohužel jo. Každopádně jako dítě jsem to měl velmi rád, takže alespoň tři hvězdy tomu ponechám. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie musím dát za plno, tenhle seriál ovlivnil moje dětství asi nejvíc ze všech animáků, už jen těch obrázků a věciček s želvím tématem, co jsem našel na půdě o tom vypovídá dost. I když už mi to dnes po pár shlédnutých dílech přijde hrozně směšná a stereotypní ptákovina, pořád to bude moje dětská srdcovka. ()

Reklama

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

dal bych i pět, ale přece jen, teď mi kazí dojem to, že to mám anglicky s holandskými titulky... a i jako malej jsem se smál těm, co to žrali až moc. ale koukal jsem se taky, to je jasná věc. a obrázky ze žvýkaček jsou pořád nalepené na skříni v pokoji (nejdou sundat). jen mi bylo vždycky líto Trhače - jako jedinej měl styl a přitom vždycky prohrál... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pred X lety nebylo modnejsi ikony nez Zelvy Ninja, mel jsem a snad i jeste mam vsechny vytisku komixu, ktery vychazel, dnes by se dal mozna vyhodne zpenezit, sledoval jsem kazdy dil v TV, vlastnil jsem figurku Leonarda, kdo by si nechal ujit partu 4 zelvicek, nahodne zmutovanych mutagenem, vychovanou japonkym guru Mistrem Triskou v ninje, aby branili mesto pred podlym Trhacem a jeho Foot klanem, vse zastitene zlocinym mozkem Krangem? Cowabunga! PeS: Ja jsem byl Leonardo :o) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama