Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Grilovat se prostě bude. Já udělám košer kotlety, ty je sežereš a nebudeš nutit naši dceru hrát monopoly z koncentráku." Teoreticky jsem skvělej chatař a tu záhoráckou pohodu jsem si prostě užil. Taky jsem se naučil, že spontánnost se musí řádně naplánovat, že prášky jsou pro Pražáky a těhotný ženy nejsou usnášeníschopný. Kromě těchto hlubokejch životních mouder jsem taky poznal skvělý postavy, který mě parádně pobavily. Třeba přemoudřelá Arnoštka, "Američan" Tony, "šábesovej žid" Kraus nebo "chudí" Južanovi. Jenže kam se všichni hrabou na dementního alfasamce kadeřníka Rubala, nadrženýho chápavýho poldu Fraňka nebo fantasticky zdegenerovanýho hraběte Gensdorfa. Ti tři mě dostávali každou větou, gestem nebo pohledem. Hned bych chatařil. Teoreticky. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Na úplné čtyři hvězdičky, podle průměru, to necítím, nicméně jsem je musel dát. Seriál měl totiž hrozně pohodovou atmosféru, kterou ale někdy kazily horší zápletky či některé postavy. Z herců se mi nejvíce zamlouval Radek Holub alias "Prostě řezání" nebo Martin Myšička alias "Osadový ajťák" a naopak ze všech nejméně Stanislav Majer alias "Nic nedělající nepolicajt" nebo Tomáš Hanák alias "Američan". To jsou však jen výjimky, protože já se do Záhoří určitě ještě někdy podívám a velice rád. /65%/ ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemný seriál, který nás mnohokrát pobavil ztvárněním a parodizováním různých stereotypů. Ať profesních, soukromých, nebo náboženských. Celý koncept Osady byl přitom věru jednoduchý. Na jedno místo nasázet různé charaktery a sledovat, co se kde semele a porůznu vyvrbí. A byla to skutečně radost. Petr Kolečko dokazuje, jak komediálnímu žánru rozumí. Klidně bych si v jeho verzi dal nějakou takovou moderní Homolkovu rodinu. Za mě palec nahoru. 80% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost příjemná oddychovka, kde každá postava má něco (povětšinou vtipnýho až karikaturního) do sebe a sem tam se to dokonce snaží i o jakejsi přesah, třebaže lehkej a jdoucí po povrchu - to asi aby se nenarušila ta chatařská pohoda. Ale i když to má sympaticky ujetej humor, působí to pořád tak nějak vlažně. Herecky pro mě ovšem opět (po Ochránci) překvapivě dost slušný a nejvíc dává samozřejmě Radek Holub, jehož postava si každou scénu naprosto krade pro sebe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsme s přítelkyní viděli první díl, říkali jsme si, že nápad by byl, tak tomu do dalších dílů ještě šanci dáme...a uvidíme. Když pak končil díl třináctý, tak nám bylo smutno, že jsme se s osadou u Nižboru museli rozloučit a už přemýšlíme, kdy se tam pojedeme podívat, abychom to spojili i s Hanákovou hospodou. Osada nám totiž za těch třináct týdnů neskutečně přirostla k srdci. Totální oddechovka s postavičkami, kde můžu říct, že co herec, to originál. Osobně třeba nedokážu říct, kdo mi sedl víc a kdo míň. Obecně jsem tu na všechny koukal hrozně rád a ještě radši jsem se do Záhoří s nimi vracel. Osada je jednoznačně oddechová záležitost, je to přesně ten druh seriálu, který si chcete pustit pří večerním pátku, tedy když je pracovní týden konečně už za Vámi. To, že tady osciluje kolem šedesáti procent je mi tak naprostou záhadou. Osada mi totiž mnohdy způsobila záchvaty smíchu a já ji za to děkuji. Pokud by byla druhá série, vůbec bych se nezlobil. ()

Galerie (476)

Zajímavosti (31)

  • Po dobu natáčení seriálu žil v Osadě bobr, který postupně pokácel čtyři stromy a vykutal tunel v hrázi rybníka. Jelikož byl odhalen před jeho dokončením, nepodařilo se mu vypustit rybník. (raininface)
  • Seriál se natáčel v Nižboru u Berouna, kde byla pro účely seriálu postavena chatová osada Záhoří. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno