Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Honzíno k tomuto seriálu (10)

Osada (2021) 

Holub s Plodkovou a Poláškem značně trčí. Udělat z těchto postav hlavní aktéry, či aktéry v popředí proplétající se každou epizodou, věřím, že by to jejich charaktery utáhly skvěle. Zbytek postav je překvapivě ne tak dobrých (Nesvačilová, Bareš, Červenka), průměrných (Chýlková, Nový), někdy vyloženě debilních s naprosto imbecilním vývojem (Pavla Beretová, Myšička), nebo jen zkrátka osinou v zadnici bez vývoje (Arnoštka a její kámoška) a postrádaní hodných sidekicků (Hanák). Těžký průměr, čekal jsem více. Jazýček vah u mě převažuje ke třetí hvězdě díky tomu, že jsme to měli doma jako vymývací oddych po pracovním týdnu, že jsme se na to občas i těšili a dokoukali to (až na jednu epizodu někde vprostřed). Kolečko nemůže napsat každý rok 1-2 dobré seriály, natož filmy, do kterých se pouští. To by byl nadčlověk. 51% ()

Epizoda 2 (2021) (S01E02) 

Druhy dil se stava prislibem. Treba se to povedlo i tentokrat? ()

Epizoda 4 (2021) (S01E04) 

Po budnem 3. dilu svitla nadeje. ()

Epizoda 6 (2021) (S01E06) 

Pravdepodobne prestavame se zenou sledovat. V pulce jsme dil vypnuli. Z postav se staly jen ploche nezajimave patvary, z epizod se stava sled smysl postradajicich ustrizku, veskere mluvene slovo susti papirem a navic je zahrane tak na silu, ze i nadejne rozehrana scena vysumi a rikame si: 'Co to jako melo byt?' A pak zacneme usinat. Posledni hvezda za dospele herce. ()

Epizoda 7 (2021) (S01E07) 

Po predchozim dilu svitla nadeje. Holub s Plodkovou jsou o parnik prede vsemi, takze idealne stridat jen dily v centru s nimi ()

Série 2 (2023) (S02) 

2 hvězdičky tomuhle průšvihu s názvem Osada - Série 2 (1 sérii jsem si užil a mám ji v zásadě rád) s odřeným zadkem mladého Václava Neckáře. A to si nejsem jistý, jestli jsem nepřestřelil. ()

Epizoda 7 (2023) (S02E07) 

Možná nejlepší díl z druhé série, trocha příběhu i provázaní z minulými díly. A navíc fandím Milanovi, pro mě asi nejvíc obhajitelné 3 hvězdy v té bídě druhé série. ()

Epizoda 8 (2023) (S02E08) 

Už u toho pravidelně usínám. Taková příjemná osada to byla v jedničce... ()

Epizoda 9 (2023) (S02E09) 

Tragédie. ()

Reklama

Reklama