Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ano, mělo to několik skvělých scén a celkem ucházející pointu o pravděpodobném průchodu očistcem před zemí zaslíbenou, ale jinak jsem z díla nebyl nijak zvláště odvařený a tak se stále rozhoduji jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Když si to shrnu tak můžu snímek lehce přirovnat k jednomu, či oboum z filmů Kostka a nebo Saw. V takovém případě by však dílo prohrálo na plné čáře. Budiž tedy ku prospěchu, že prvky stísněného prostoru fungují naprosto skvěle a já tak nejednou prožil nepříjemný pocit jako bych se tam zasekl já sám. Dále mne pak velice zaujal nápad zmrzačeného zombie muže, který dívku neustále pronásleduje a k tomu pasti a nástrahy byly celkem zajímavé. Škoda jen, že se tolik opakovaly. V závěru se ještě tvůrci pokoušeli zahrát na pocity, ale na mne ta holčička působila docela dost creepy a proto jsem byl docela zklamaný, že neprovedla nějakou záludnost, kterou jsem od ní tolik očekával. 58% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lisa (Gaia Weiss) je fešná ženská(to se jí nedá upřít), která se dostala do nezáviděníhodné situace. A tak prostě leze, leze, leze(sem tam nějaká většinou opakující se past) a jak si tak leze tak zjišťuju, že mě taky leze ale ten film a to na nervy. WTF ? Spousta otázek, ale odpověz si sám. Čekal jsem něco víc než jen cestu za očistou své duše. Jedna věc se tomu ale upřít nedá. Pro klaustrofobiky tohle musí být tím pravým hororem u jehož sledování se budou cítit fakt hodně špatně. Pokud to vůbec dokoukají. A ve finále jim vlastně bude úplně jedno jak to dopadlo. Hlavně že už je Lisa venku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Frantíci sa rozhodli zremakovať Kocku, ale nemali dostatok prachov a tak to museli pojať oveľa komornejšie. Takže tu máme len jednu osobu a jedno úzke potrubie. Najväčší mínus vidím v tom, že sa tu nehrá na nejaké rébusy a hlavná hrdinka sa prakticky nonstop plazí z jednej časti potrubia na druhé, kým jej nevyprší stanovený limit. Variabilita pastí po chvíli začne byť úplne irelevantná, keďže je tu len jedna osoba a jeden smer ktorým sa plazí. Niekde od polovici filmu sa síce do toho snažia zakomponovať aj extrémne komplikované nejaké tie rébusy typu má sa plaziť doľava alebo doprava a pridajú tam aj nejakého humusáka, ktorý ju prenasleduje, ale to je príliš málo na to, aby som bol čo i len sekundu v napätí. Ako už tradične zlyháva aj finálna snaha o nejaké logické vysvetlenie celej tej nezmyselnej zápletky. Toho je lepšie sa vyvarovať, lebo s čímkoľvek sa tvorcovia vytasia, tak to málokedy diváka uspokojí. Takže za technickú stránku dávam neutrálnych.  Pokiaľ si nechcete po milióntykrát znova pustiť Kocku, tak sa aj toto raz dá prežiť. Ale napätie tu fakt skoro vôbec nefunguje.  5/10. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Spoileríky.⚪Pre klaustrofobikov to určite horor bude, pre ostatných skôr sci-fi thriller, ale občas pohrávajúci sa s absurdnou drámou - chlapa zožehne teplo ako z kremačnej pece, ale za chvíľku sa objaví, obhorený, ale v pohode lezúci. Hmm. Dobré sci-fi.⚪Hlavná herečka si ide vlastnú one-woman show, ale v závere vám ani nezáleží na tom, čo sa s ňou stane. Aj dizajn nástrah je celkom divný, úzky tunel, tunel s drôtom, tunel s kyselinou, ktorý sa dá ale ľahko preliezť tak, aby ste sa jej vyhli, aj to, že sa ako hráč počítačovej videohry môžete vracať na miesta alebo celú cestu ísť odznova správnymi tunelmi je zvláštny scenáristický nápad, ktorí mimozemšťania by boli takýto dobrí, neviem, čiže aj akási ,,brutalita," či naturalistický pohľad na človeka vystaveného tlaku sa nedeje.⚪Keďže je absolútne nevysvetlené, prečo sa hrdinke deje to, čo sa jej deje a kam sa teda dostala v závere, celá interpretácia zostáva na divákovi, no zdá sa, že toto nie je nejakým geniálnym nápadom scenáristu, ale len z núdze cnosť, kedy už naozaj nevedel, čo s premisou a ako ju uzavrieť, aby dávala aspoň malý zmysel. Lebo inak zmysel nedáva. A väčšina teórií je vlastne len nadinterpretácia divákov, ktorí sú ale v tomto bode vynaliezavejší a múdrejší ako samotný scenárista.⚪ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Představ si, že tě někdo strčí do spletitého labyrintu úzkých chodbiček, plného smrtících pastí, a ty se coby laboratorní krysa snažíš najít cestu ven. Pokud by ses mezi těmi několika rozkládajícími mrtvolami cítil náhodou osaměle, společnost ti bude dělat (hladový?) ohořelý Boris Rösner. Máš to? Fajn. K tomu si domysli ne moc nápadité pastičky/zkoušky (bazén, hořáčky, vana s kyselinou, ostnaté dráty), co se navíc opakují s tím, jak se hrdinka musí vracet, a samozřejmě závěrečnou, ne dostatečně uspokojující pointu. Kvůli konci však nepopravím předešlých 90% filmu, kde to všechno (ať už hrdinka, nebo vizuál, hudba, napětí) poměrně dobře šlape. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama