Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marku Graysonovi se splní sen, když konečně zdědí schopnosti, které má i jeho superhrdinský otec. Ale hrdinství není jen o výběru jména a kostýmu. (Prime Video)

Recenze (17)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptace jednoho z nejpopulárnějších superhrdinských komiksů vůbec od autora The Walking Dead Roberta Kirkmana je konečně tady. A po první epizodě mohu konstatovat jen tolik: Start se rozhodně povedl a pokud bude série pokračovat celou dobu v takto nastavené kvalitě, možná může kultovní status předlohy v lecčem i překonat. Nakonec už jen to, že člověk může všechno to dění vidět rozpohybované v krásně zpracovaném stylu a animaci, je jedna velká radost. A pak je tu ještě jedna věc: Nemám nic proti cestě, kterou zvolil Disney/Marvel a daří se mu bezpochyby vytvořit monumentální a povedený filmový vesmír, ale je to stále za cenu toho, že asi nikdy neuvidím některé velmi zajímavé příběhy z původního komiksového vesmíru. Proto vždy ocením, když někdo dělá přímou a věrnou adaptaci komiksu. Samozřejmě, v tomto případě je to jednoduché díky tomu, že jeden komiks vlastně vytváří celý nový vesmír se superhrdiny, což je zároveň jeho hlavní plus ve srovnání s nekonečnými ságami Marvelu či DC. Každopádně doufám, že díky nástupu streamovacích služeb uvidíme dobré animované (a kde to bude možné i hrané) adaptace mnohem častěji. Ať už superhrdinské nebo jakékoliv jiné. Takové příběhy od Remendera by si to zasloužily téměř všechny. A uvidím někdy podobně skvělou adaptaci neskutečného East of West od Hickmana nebo Lazarus od Rucky? ()

Davies182

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zatím třech epizodách, který jsou momentálně na Amazon Prime k dispozici, se divím, proč u nás tahle comicsová řada od Kirkmana a SkyBound už dávno nevychází! Ale tak možná, že si to CREW schovává jako překvápko po ukončených Živých mrtvých na podzim... Rozhodně doporučuji tuhle superhrdinskou mrdu nevynechat, nic tak svěžího, šokujícího a proklatě návykového tu nebylo... asi od seriálového new wave boomu v roce 2004?? Je to vážně dobrý, a na to, že jsem čekal další polonudnou průměrnou generickou rubanici, mě to po dvou hodinách nesmlouvavě odpálkovalo až někam za Mléčnou dráhu. Nadšení! [Amazon Prime] ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to od začiatku na priemerný superhero origin ale posledná 10 minútovka z animáku spraví luxusný a krvavý klenot, ktorý musí vidieť každý kto miluje The Boys, či Deadpoola... Poriadne príjemná facka, za ktorú môže autor komiksu Walking Dead - Robert Kirkmann. Toto dielo bude svojimi twistami a parodovaním hero žánru čoskoro kultové! Marvel a DC práve spoznali svoju konkurenciu! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem to odkládala, až jsem o to šťastnější, že mohu napsat: naprosto skvělé. První díl funguje na 256% ohledně postav, informací a akce. Proč? Protože když si dáme stranou tu superhrdinskou složku, fungovala by kostra příběhu i bez ní. Což znamená? Že se mi to musí líbit už tak nějak automaticky? A líbí? Jo. Fakt chci zjistit, jak se s tímhle novým životem Mark popere, stejně jako s nepřáteli. A kdo ví, zda bude schopen všechny z nich poznat. Vážně to navnadilo  :) ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný začátek, je v tom trošku od všechno, hlas J.K. Simmonse bych mohl poslouchal neustále a pak přijde závěr. A ten mi vykloubil hubu z pantu. Jestli se i zbytek bude nést v tak nekompromisní vlně . tak tady máme adepta na překvapení roku. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

První díl se rozjíždí poměrně pozvolna, tím spíš, že epizody nemají typickou dvaceti- až třicetiminutovou stopáž animovaných seriálů, ale plnokrevných čtyřicet až padesát minut. Mark chodí do školy, kde není nikým výjimečným, pak si s otcovou pomocí pomalu osvojuje nové schopnosti a osahává si práci kostýmovaného hrdiny… Seriál se zpočátku tváří docela normálně, až dokud nepřijde závěr prvního dílu a velice působivá scéna, jež v tomto ohledu diváka vyvede z omylu. Hlasové obsazení táhne především charismatický J.K. Simmons, který mluví Omni-Mana, dále pak Walton Goggins jako obdoba Nicka Furyho. Milé intertextuální pomrknutí představuje, že vedle Stevena Yeuna v hlavní roli jsou ještě i vedlejší role všech členů místních „Avengers“ obsazeny herci z Kirkmanovy další adaptace, Walking Dead. Animace přibližně odpovídá současnému standardu, nijak nad něj nevyčnívá, ale rozhodně ani neurazí. Kresba a design postav nabízí příležitostné vizuální vtípky jako když zdejší „Aquaman“ je skutečně napůl ryba nebo když postava Robota z mladé generace superhrdinů má na hlavě součástky, jež připomínají hipsterský culík. V akčních scénách se Invincible vcelku sympaticky nebojí krve a u fatalit neuhýbá kamerou ani je necenzuruje do úhledné sterility. Vcelku realisticky znázorňuje také škody, jaké napáchají souboje bytostí se schopnostmi v městské zástavbě. Zároveň se seriál neomezuje jen na zobrazení těchto následků, ale přímo je i tematizuje. Takže třeba Mark musí řešit tvrdou srážku iluzí s realitou, když zjišťuje, že nemůže zachránit každého civilistu a že skutečný boj je špinavější než v jeho oblíbených komiksech. Invincible zkrátka nabízí ještě málo okoukaný pohled na superhrdinský subžánr, pokládá zajímavé otázky, a i když možná každého nechytne hned v prvních minutách, nejpozději po konci prvního dílu už diváka spolehlivě zaháčkuje. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, tak jsem se po celkem velkem hypu taky odhodlal. A vypada to moc zajimave. Klasicky superhrdinsky origin tu je rozbity nekolika netradicnimi spiny na tradicni tema. Erkova brutalita v animovanem kabatu taky prijemne narusuje zabehle poradky a sledovat Kirkmanovi variace na zname hrdiny je take celkem osvezujici. ()

Toshiro30 

všechny recenze uživatele

Nedejte se odradit pomalým začátkem, který se tváří, že se jedná o komiks pro malé děti. Budete překvapeni, jak moc se mýlíte. Robert Kirkman prostě umí a hravě strčí do kapsy 80% hraných komiksových adaptací, které už prakticky nedokáží přinést do tohoto žánru nic nového. Jsem nadšený a jsem zvědav, kam se celá série posune a jak to skončí. Našlápnuto má více než dobře. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu raději opatrně,  než tady vysoko jásat.  Nemusí to být ale špatný počin,  i když postavy opravdu evokují suprhrdiny z komiksovek a to strašně moc, jak se tu někteří zmiňují. Začátek byl seznamování se se schopnostmi, ale pak ten konec.... mno, jen doufám, že  v závěru NEBUDE POINTA TO, ŽE SE TATÍČEK VLASTNĚ TÍM VŠÍM SNAŽÍ UPLATNIT A ZVIDITELNIT SYNÁČKA. ()

NitroXcz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OMG... Musim říct, že začátek mi nějak speciální nepřišel a získávání Markových schopností mě moc nebavilo. Trochu mě zklamalo, že chyběla montáž výběru obleku ale konec to celý vynahradil a husina mi naskočila po celým těle. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30 minut za 3*, konec za 5*. Docela jsem se i nudil a říkal jsem si, jak dlouho budu ještě snášet toho spratka. Vzpomínal jsem na Japonské anime, které má vždycky něco do sebe. Čekal jsem, jestli přijde na konci něco, co mě přinutí podívat se na další díl. A SAKRA PŘIŠLO! :-D Zvlášť vychvaluji na konci povedený zvukový doprovod. Ne vždy je totiž pro silný zážitek potřeba hudba... ()

fotograf44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem to zapnul spíš ze zvědavosti, než že bych se na to vyloženě těšil. Začátek táhlý po první akční scéně, přichází na řadu zakomplexovaný syn "superman jr." no jak už někdo psal, jeho pasáž je místy na facku, ale na druhou stranu po filozofické stránce to tam zapadá, i když děj ala spiderman testuje schopnosti mi moc originální nepřišel. Na pak přichází zvrat, mladík nachází své Čchi - chápej jako jeho pravé super hrdinské jméno a s ním i jeho řekněme "poslání". Upřímně jsem očekával závěrečné titulky a můj názor na toto dílo v tu ránu padal hluboko pod bod mrazu s myšlenkou, že Zdeněk Troška je vlastně ve srovnání s tímto fakt kultovní režisér. No a ono ejhle přišel zvrat a moc hezký zvrat, luxusně ztvárněná akční bojová scéna, moc hezky až bych řekl explicitně podány devastující zranění, které ale nebyly nikterak pohoršující a příjemně dokreslovaly realistickou atmosféru boje. Sečteno a podtrženo, lhal bych kdyby mě závěr dílu nepálil jako otrokářky cejch, při myšlence na to co se to sakra stalo a kdo za tím stojí. Jednu hvězdičku si nechám jako zálohu, kdyby náhodou autory napadlo dál do dalších dílů víc filozofie než akce. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dekonstrukce komiksových hrdinů je v poslední době dost v módě a Amazon si pravděpodobně po úspěchu The Boys nenechal ujít animák s touto tematikou od nechvalně znaménko Kirkmana. První epizoda působí, že se drží dost zpátky a nechává si své velké triumfy na později. Kvůli animace tu není ale moc prostor pro šokováni, například skrze brutalitu. Je sice krásné na to pohledět, ale něco lepšího jsme už dostali dávno. Líbila se mi naopak nálada , která se během pilotu 3x změnila a to hlavně skrze Marka, který byl nejdříve outsider, pak vyvolený a nakonec vyrovnaný . Za necelých 50 minut se toho stalo dost a vůbec ne nuceně. Konec otvírá otázky do dalších dílů a už teď jsem dost zvědavý, kterým směrem to povede. ()

Reklama

Reklama