Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální průjem.. Slovy mého 26-ti letého já to dokážu popsat, avšak líp to dokáže vyjádřit spíš mé 8-mi leté.. které už tehdy svým nerozvinutým mozkem, s vysokou tolerancí trapnosti, u tohoto filmu dostával záchvaty krindže. Beze srandy.. když i osmy letý děcko ví že ten film je sračka.. Celý film je předabovaný do CZ ačkoliv je to český film.. aha.. ve spolupráci z Bežinkem, a hlavní direktor China TV byl "Zhang Bin" čiling. Bin bang bong, čim BAN bonk. Nechápu jakej fíčůrink tohle měl bejt mezi klasickou Českou pohádkou, a nějakým duchem bojovníkem za cenzuru z Číny co vypadá jak zhublej Hagrid po tom co byl protáhnutej Klanem Létajících Dýk. Opravdu jediný co z tohohle filmu nebyla sračka.. byl "Dementní Dědek" AKA přetvořenej kuba, co tam dodával "ftípky" ze kterých se šlo po snížené laťce "humoru" (odříkávání vět se špatným voice-actem a lip syncem) alespoň zasmát. 1/100 za Dědka rozmrdávače, a tím, že tohle mělo společného s Harry Potterem více jak poslední díly HP her. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tuším, že jako dítě jsem četl stejnojmenou knihu a ta se mi zamlouvala rozhodně více. Tvůrcům snad muselo být jasné, že jako celovečerní film to nemohlo fungovat. Těžko říct zda je zde horší Mach a nebo Šebestová. Václavu Vorlíčkovi se poslední dobou vůbec ve filmu daří. Naštěstí jsem na obsah tohoto filmu už totálně zapomněl, takže vlastně ani pořádně nevím za co ten odpad dávám. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o jeden z nejhorších českých filmů, nemám to srdce dát odpad něčemu, kde vystupuje malej asijskej chlapeček, kterej pochopitelně umí bojový umění a jde ruku v ruce (doslova) po chodníku se svou oživlou asi arabskou (?) akční figurkou. A ten tlustej chlapeček je záporák rozměru Arnieho v T2. Must watch guilty pleasure. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě byl dost nepříjemný šok... i když se to vlastně dalo čekat. Převedení kresleného seriálu do hrané podoby bývá skoro vždycky osudný krok do propasti. Zde ta propast byla navíc hodně hluboká... Příšerný scénář, příšerné herecké výkony a celkově kameňákovský přístup totálně zničil jeden z klasických pohádkových seriálů, v němž praštěné gagy vyznívají roztomile, narozdíl od tohoto pokusu, kde jsou vyloženě trapné. Když už se tvůrci chtěli dostat do kin, měli vytvořit celovečerní animáč a ne tuhle slátaninu, z níž číší spíše nepříjemný šustivý odér snadno vydělaných peněz. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chudák Lanďák, nebo Jandák? No ten snad ani nee... °-[ . . . Čudlárna má zas ráda vyděláno a komu není shůry dáno, volat není kam... . . . Ano, je to ujetý blbunký filmek pro hloupé dětičky - a na to se napijem. Haló??? - - - P.S. P.s.ycho je, že i tuhle veskrze komerční koprodukční sračku >podpořil< takzvaný "Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie"! Darebácká sebranka... - - - - - (Poprvé jen tak bokem nahlédnuto /jo a to mám už leta to trafikové dvd/ a nedohleděno 23.12.2011 na >hluché jebničce< , hodnocení 5550., komentář zde v tísňovém volání jako stopadesátýdevátý - 23.12.2011) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Jedinou úpravu, kterou musela absolvovat Kristýna Květová (Šebestová), byl příčesek, který prodloužil její zrzavé vlasy až po zadek. Robertovi Hájkovi (Mach) stačilo pouze nasadit brýle. (HappySmile)
  • Ač se to možná nezdá, celý film byl sice natočen zvukem kontaktním, ale finální verze byla postsynchronovaná. Úryvky z verze se zvukem kontaktní byly užity pouze pro „Film o filmu“. (mnaucz)
  • Když jdou děti spát, i když za oknem je světlo, použijí sluchátko k přesunu do Číny. V Číně je o 7 hodin více, než u nás. I kdyby bylo u nás třeba už 9 večer, v Číně by byly i tak teprve 4 hodiny ráno, nikoli den. (rakovnik)

Reklama

Reklama