Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (271)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný a řeknu, že když se film ohlásil nebyl jsem nadšený. Nemám v oblibě tyhle spin-off záležitosti a bál jsem se, aby nešlo pouze o dojení slavné značky a nostalgických vzpomínek diváků, kteří s ní vyrůstali. Ovšem když byl vypuštěn první trailer, a já slyšel Starmana od Davida Bowieho a viděl tu detailní a překrásnou animaci, zamiloval jsem se. A právě ta audiovizuální stránka byla tou nejsilnější částí filmu, a přestože to není u Pixaru zvykem, tak převyšovaly technické aspekty samotný příběh. Ten totiž není nijak složitý a pro většinu lidí ani ta tradiční skrytá filozofická myšlenka nebude tak silná. Na mě však upřímně velmi fungovala, jelikož jsem se v ní sám dokázal najít. Buzz není postava, u které bych si na první pohled představil sebe, ale v tomhle filmu jsem se s ním dokázal natolik ztotožnit, že jsem tomu až nevěřil. Ostatní postavy jsou sice slabšími archetypy, ale taky neurazí a doplňují dobře hlavního hrdinu. I vývoj Rakeťáka je díky nim organický a dobře se sleduje. I když jsem se bál postavy robo-kocoura Soxe, musím říct, že mě dost překvapilo, jak dokázal být užitečný a zábavný najednou. Tenhle snímek není nejlepším filmem od Pixaru, ale určitě se řadí mezi mé oblíbené. A i když vám příběh nesedne, užijte si alespoň kvalitní animaci, která bere dech. 7,5/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Animace je opravdu dobrá. První polovina příběhu také, hodně mě to zaujalo a bavilo. Avšak čekal jsem, že zhruba v polovině filmu se konečně z té planety dostane a začne nějaké nové dobrodrůžo. Ovšem za mě nesmyslně přišli roboti, kteří se do toho filmu vůbec nehodili a Buzz zůstal až do konce na té planetě, což mělo za následek snížení napětí i kvality příběhu. Šokem pak pro mě bylo, když se v animáku pro děti objevil lesbický pár a měl spolu dítě. Dcera z toho byla zmatená, jak se dvěma ženám mohlo narodit dítě. ()

Reklama

Phetronius 

všechny recenze uživatele

Animák jko takový zabaví. Jako popkornovka na streamovací službě je to ok. V kině bych asi tak spokojený nebyl. Kocour je super, stárnutí okolí v rychlém sledu pokusů je taky fajn. Hlavní záporák trošku předvídatelný. Ale vysvětlete mi PROČ TAM KUR*VA MUSÍ BÝT LGBT TÉMATIKA???? proč už tohle s*erou i do dětských animáků??? Opravdu nechci 8 letému klukovi vysvětlovat proč tam jsou dvě "mamky" a jak se jim teda narodilo to dítě.... dal bych asi 3-4 hvězdy, ale za tohle prasení animáků pro děti multikulti sračkama nejlíp s LGBT nádechem, za to srážím.... PS: jo, je to tam asi tak na celkově 10 sekund, ale stačilo to na to.... nechci řešit takovéhle dotazy u animáků na nedělní odpoledne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na Toy Story to nemá, ale príbeh Buzza Lightyeara rozhodne ma čo ponúknuť. S Buzza si tento krát srandu, že ubliká niekoho na smrť, už nikto robiť nebude, pretože v tomto filme, všetky tie super srandy naozaj predvedie. Už v Toy Story ma bavil jeho príbeh a tu ho konečne máme. Kamera a akcia je premakaná a ma kopec štýlových nápadov, vizuálna stránka je ohromná, hudba výborné sedí a príbeh je až prekvapivo dobrý a pre deti možno aj trošku vážny. Buzz Lightyear si toto vesmírne dobrodružstvo zaslúžil a ja som rád, že som sa tohto vesmírneho výletu mohol zúčastniť. Pre fanúšikov Toy Story povinnosť. P.S.: za titulkami sú až tri scény, tak nevypínajte! 80% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Na Rakeťáka jsem se určitě těšil, v kině mi unikl, ale po několika málo týdnech jsem ho viděl na Disney+. A jak se mi to celkově líbilo? Na sérii TOY STORY nedám dopustit, postava Buzze Rakeťáka je skvělá, tak jsem byl zvědav jak dopadne jeho vlastní film. No, hned ze začátku se dozvíme, že dějově je to koncipované tak, že je to vlastně film ve filmu. Respektive je to Andyho oblíbený film, kde svého kosmonautského hrdinu sleduje v tv. Nyní k ději. Nedá se to vůbec srovnávat k Toy Story sérii. I když je to perfektně animované, tak to působí jako dobrodružný sci-fi film, který jak už tu píše drtivá většina připomene ságu STAR WARS. Úvod působí zběsilým tempem, takže to má opravdu dobrodružný spád, v té druhé polovině se to trochu umírní a ve finále zase akčně rozjede. Celé se mi to líbilo, takže těch záporů je to docela málo. Je pravda, že to asi nebude až tak zapamatovatelný, ale já si to rád někdy zas pustím. Není to vyloženě vtipné, i když se tu najde pár humorných scének, ale hlavně to celé působí neskutečně roztomile. Především sledovat mého oblíbence Buzzyho. Ostatní postavy jsou též v pohodě. Ta finální pointa nebyla špatná, ale s tou budoucností a cestování časem to bylo takové méně zajímavé, ale budiž. Hudební doprovod byl solidní, prostě mě to bavilo. Neříkám, že je to nějaká extra bomba, ale to slabší hodnocení na IMDb moc nechápu. Doufám, že vznikne ještě alespoň jedno plnohodnotné TOY STORY 5 nebo klidně i něco sólového s Buzzym. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)
  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama