Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 4

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (276)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavný dobrodružný animák, který více než Toy Story připomíná Interstellar a "šokuje" zobrazením lesbického páru. Není to ten starý dobrý Pixar, který každým filmem šel dál v emocích i animaci, ale jako čistokrevná dobrodružná zábava, funguje na výbornou a vlastně jsem byl i překvapen, o jak dobrý film se jedná, přestože svou existenci úplně neobhájil. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 získal chlapec Andy hračku ze svého oblíbeného filmu.... tohle ale není ten film. Opravdu v té době něco tak hlubokomyslného natočeno být nemohlo. Původní příběh Buzze o kterém mluví v několika dílech Toy Story, dokonce i hrají pc hru z toho světa - vypráví souboj nebojácného Rakeťaka s Císařem Zorgem, který se ve velkém twistu odhalí že je jeho otcem... Pixar si prostě nemohl pomoci a musel nám opět naservírovat svojí klasickou již výše zmiňovanou hlubokomyslnou podívanou, namísto 80tkoveho Star Warsovéhoj jednoduchého příběhu. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Konečně zase pořádné vesmírné sci-fi. A že je animované? Vždyť to dnes oproti hraným filmům znamená jen výhodu možnosti větší výtvarné stylizace. Nemusíte kvůli tomu nakoukávat Toy Story, tohle je samostatný příběh. V některých ohledech možná až starosvětský, ale je to podívaná v první řadě pro děti, takže proč ne. Technická kvalita pixarovsky perfektní, a i když jsem Toy Story hodnotil výše, rozhodně jsem se ani chvilku nenudil ani u tohoto dobrodružství. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na Toy Story to nemá, ale príbeh Buzza Lightyeara rozhodne ma čo ponúknuť. S Buzza si tento krát srandu, že ubliká niekoho na smrť, už nikto robiť nebude, pretože v tomto filme, všetky tie super srandy naozaj predvedie. Už v Toy Story ma bavil jeho príbeh a tu ho konečne máme. Kamera a akcia je premakaná a ma kopec štýlových nápadov, vizuálna stránka je ohromná, hudba výborné sedí a príbeh je až prekvapivo dobrý a pre deti možno aj trošku vážny. Buzz Lightyear si toto vesmírne dobrodružstvo zaslúžil a ja som rád, že som sa tohto vesmírneho výletu mohol zúčastniť. Pre fanúšikov Toy Story povinnosť. P.S.: za titulkami sú až tri scény, tak nevypínajte! 80% - 4* ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Animovaná spatlanina nejvlivnějších sci-fi trháků posledních čtyř dekád v jeden zoufale neoriginální celek, kde nic není původní a všechno je vytrženo z kontextu svých předobrazů – celý scény, dílčí detaily, příběhy, prostě všechno. Na tohle snad nemůžou skočit už ani děti, natož dospělej člověk. Fungovat by to částečně mohlo snad jenom za předpokladu, že by soundtrack nesložil Michael Giacchino - mistr plagiátorství, kterej ale zrovna tady fidlá bez jakýkoliv snahy okopírovat byť jednu napínavou či emocionální notu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Film obsahuje 3 potitulkové scény. (orionn12)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)
  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama