Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál zo sklonku osemdesiatych rokov. Perfektný scenár Ivana Hejnu, strhujúce herecké výkony, najmä Svatopluka Skopala a Jana Čenského, ktorí tu dostali pekne do tela a v neposlednom rade výborná réžia jedného z najlepších českých režisérov, Jiřího Adamca, ktorý si vždy vedel obsadiť seriál, dostať z hercov maximum, aj preto všetky jeho seriály pokladám za kvalitne a vysoko profesionálne odvedenú prácu. A takého režiséra v roku 1990 prosím vyhodia z Českej televízie ako nežiadúceho a nadbytočného. SVINSTVO páni "demokrati"! ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Seriál o pevném přátelství, touze závodit a nezdolné vůli z atraktivního sportovního prostředí atletů a jejich životů. Je to sice plné klišé a šablonovitých postav, ale kvalitní herecké obsazení a výkony Svatopluka Skopala a Jana Čenského projekt táhnou nahoru. Navíc Radoslav Brzobohatý se zde tentokrát objevuje v záporné roli. Zaujme i hudba Karla Svobody. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhá míle je dle mého tak trochu polozapomenutým seriálovým počinem, což je škoda. Příběh je zasazen do netradičního sportovního prostředí a prakticky veškeré zápletky se tak točí ohledně sportu. Pochválit musím skvělé herecké výkony Skopala a Čenského a možná ještě povedenější ze strany Čepka, Brzobohatého či Větrovce. Potěší i menší role pro Haničince a Němce, kterým takovéto úlohy skvěle padly na tělo. Zmínil bych také Potměšila, zde úlisného Vašuta a Kostelku, kterému role zapšklého pijana parádně sedla. Celý seriál doprovází na první poslech výtečná hudba, což při pohledu na autora (K. Svoboda) není vlastně ani překvapující. Co se příběhu týče, tak musím rozhodně uznat, že je poutavý. Nechybí tu napětí, emoce a rovněž krásný odraz reality, kdy je sportovec během svých úspěchů všemi milován, ale jakmile se dostaví krize, svět se od něj odvrací a nabírá až zrůdné tvářnosti. Hlavní hrdina je renomovaným atletem, kterého však nesledujeme při jeho cestě na vrchol, ale spíš na jeho úpadku, resp. postupnému pádu až na úplné dno i do spárů alkoholu. Otázkou tak zůstává, zda se dokáže sebrat a pokusit se o návrat mezi sportovní elitu a rozloučit se tak s hvězdnou kariérou nějakým úspěchem. Během prvního dílu je divák ještě na vážkách, zda je Ondřej Vesecký (S. Skopal, hlavní hrdina) primadonou nebo obyčejným klukem, kterému bylo dáno stát se úspěšným, avšak v dalších epizodách si jednoznačně získává sympatie. Ne příliš charakterní role pro Brzobohatého byla velkým kořením, podobně jako charismatická úloha pro P. Čepka. Nemohu hodnotit jinak než 5*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac než len solídny seriál z konca socializmu. Môžeme tu sledovať zaujímavo prepletené osudy postáv, príbeh, ktorý zaujme. Nie je sílený ale pozvoľna beží. Myšlienka športového ducha tu je pekne ukázaná na športovom, no i v osobnom poli. Veľmi kvalitní herci na všetkých frontoch dávajú snímku uveriteľnosť. Chvíľami som si myslel, že ide o skutočnú udalosť. Oplatí sa pozrieť, navyše keď to má len 6 častí. Všetky voľne dostupné na YouTube. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná série ze sportovního prostředí, Svatopluk Skopal zvládnul roli Ondřeje na výbornou, vedlejší role jsou pestré a zajímavé, za zmínku jistě stojí Josef Větrovec, Petr Čepek, Radoslav Brzobohatý.. Příběh atleta na vrcholu kariéry, ovšem s přibývajícími roky a rostoucí konkurencí mladých závodníků, je pěkně napsaný, parádně zahraný, hezky natočený, dala jsem si po 25 letech opáčko a vyplatilo se, u mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • V záberoch z halových pretekov sa v poli bežcov ako komparzista často objavoval Róbert Štefko, vynikajúci československý vytrvalec, účastník OH a neskôr tréner. (Raccoon.city)
  • V prvom dieli volá tréner Hanák (Petr Čepek) na svojho zverenca Michala Klánského (Jan Čenský), že "to dal" za 51,4 sekúnd, ale herec to v reále zabehol za 1:05 min. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama