Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně se rozbije auto, partičce mladých. Objeví se zmutovaní lidé. Narazíme na otázky kanibalismu. V kolika hororech už to jen bylo?? Nechutné, plné krve a vnitřností.. Scéna se šerifem pobaví, ale tím to hasne... Tento typ "hororů" je jen odpočinková záležitost, nic kvůli čemu bych nespala, ale občas mě podobné zrůdy ze snů probudí, no co, mám své končetiny ráda, i když jsou jen vysněné :o) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Záporáci jsou k popukání, Schmidt pouze podrpůměrný režisérský rutinér, lekačky příliš předvídatelné a zbyteně přehlušené, jen s tím naturalismem je to přesně tak horké, jak se říká. Kdyby ti zjizvení indiáni až do poslední chvíle nebyli vidět a neměl bych představu jak moc jsou ve skutečnosti směšní a kolik viděli za život filmů Petera Jacksona, dala se na Wrong Turn naroubovat příjemná tajuplná atmosféra první poloviny jedničky Jeepers Creepers (a že náznaky tu jsou!). Scénárista však v honbě za co nejkrvavější stopou na sekeře zapomněl, že točí teenagerovskou vyvražďovačku a sepsal teenagerovskou porcovačku. Jediná odchylka od řeznického tutorialu tkví v tom, že tu občas někdo strašně nahlas zakřičí "fuck" nebo se až příliš afektovaně rozbrečí. Na druhou stranu, to se vám při porcování králíka stane jen těžko ;). ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Varování ministerstva kultury: „následující komentář může obsahovat (mírné) SPOILERY“. Život resp. scénáristé někdy nachystají zvláštní dobrodružství aneb vystát frontu (ne nutně v zasekané D1-čce) se občas vyplatí. Né každá zkratka totiž musí nutně dostát svému jménu a tak se může lehce stát, že než naladíte svou oblíbenou rozhlasovou stanici, stojíte s krvácející hlavou před nepojízdným autem. Když se při následné „zdravotní procházce“ lesem ztratíte, jste rádi (schválně jak dlouho vám to vydrží), když narazíte (pravda, odvážné to pojmenování) na chatu. Samozřejmě musíte zkouknout vnitřek (jak jinak, pravidla žánru nutno naplnit) byť, že uvnitř naleznete záchranu (čti telefon), je asi tak pravděpodobné jako, že Václav Klaus někdy v budoucnu vyřkne kající se formulku „já se mýlil“. Od rána jste zřejmě nejedli (těžko předpokládat, že telefon byste hledali zrovna tam), takže zvědavě zkouknete vnitřek ledničky a ke sporáku vás přitáhne vůně čerstvě probublávajících vařících se ledvinek.... a než se stačíte vzpamatovat z prvotního šoku, z vysilujícího lovu se právě vrací sympatická rodinka lehce netradičních pytláků, co před „vysokou čtyřnohou“ dává zásadně přednost „bez rozdílu pohlaví, vyznání...- dvounohé spoře oděné“. Nic už tedy nebrání tomu, aby hra na kočku a myš mohla začít. Pohodlně se usaďte, vypněte mozek, na talíř si (vedle oblíbených pochutin) naservírujte i trochu toho nadhledu a nechejte se (po)bavit touhle žánrovkou, co sice nevnáší do žánru nic nového (právě naopak), ale za to je sympaticky nad věcí. Pokud by však přecejenom hrozila dlouhá chvíle, můžete si čas krátit počítáním skóre. Něco mi však říká, že hostitelé neponechají nic náhodě a domácí tvrz zůstane nadále nedobyta. Nebo, že by plichta? P.S. zajímala by mě pouze jedna věc. Stihnul hlavní hrdina ten pohovor....?! Nebo to bylo všechno trochu jinak tj., celé to bylo součástí lehce netradičního pohovoru, kterým si dotyčná firma proklepávala hl. hrdinu? Ať už, co se lékařských znalostí resp. dovedností v praxi týče, stejně jako neméně důležitého faktu, zda dokáže (vystaven stresovým situacím) zachovat chladnou hlavu. P.P.S. co se vám, pánové distributoři, nepozdávalo na výstižném originálním názvu? Pach červené měl přitáhnout více náctiletých puberťáků (ček)? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Haló! Je tam někdo?" Typická přiblblá otázka, kterou vyřvává ten, kdo má v patách zmutované zabijáky. Buranský horor Wrong Turn se po letech ukazuje jako nejlepší z celé série, byť se pořád jedná o průměrný kousek, kde největším kladem je úžasně zelená příroda - lesy, skály, vodopád. A samozřejmě výborné mutantní masky od Stan Winston Studia! Jinak gore velmi umírněné, napětí místy ano, i když poslední střet jde až do komična, a tak nejzábavnější je naháněčka ve větvích stromů. Postavy krajně nesympatické, hlavně D. Harrington, děvečky tradičně uječené. Kecy typu - slibuji, nic se nám nestane, to zvládneme, pak se vezmeme - jsou vpravdě otravné. Osobně bych všechny nechal řádně odkráglovat do jednoho. Hodnocení ponechávám, ač ani na podruhé jsem nijak zvlášť nadšený nebyl. „Jak se dostaneš dolů?"„Pic!"„Uáááááá!" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nová vlna hororov - ani slasher, ani exploitation, ani thriller - všetko spolu; hovorme tomu trebárs slashploitation. Alebo sračka. To je v podstate jedno, nemá to nápady, nemá to štýl, nemá to vtip, nemá to nič, len pár rádobybrutálnych efektov a partu nesympatických retardov. Kvázi horror pre teenagerov, čo nevedia, kto je to Jason, Michael, či Freddy. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • V celém filmu hraje jen čtrnáct lidí. (Stocki)
  • Jedná se o jediný film v sérii, který neobsahuje nahotu. (Spidey3)

Reklama

Reklama