Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Přes dlouhé přemlouvání jsem se pustil do dalšího dílu exorcismu. Po obrovském zklamání a to druhém díle, přišlo menší zlepšení. Velká chyba byla délka a to 105 minut, protože se člověk ze začátku dost nudí. Hodně dlouho trvá než se vše rozjede. Minimálně do závěru nebo spíš kvůli závěru stačí počkat, protože ten stál za pochvalu. Kdyby se vše chytlo daleko dřív mohlo být hodnocení lepší, ale bohužel. Exorcist III je tedy o něco lepší než předchozí druhý díl, ale jedničce nesahá ani po paty.. 4/10 = 45% ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Jak známo, druhý díl Vymítače ďábla, byl opravdu slabou kaší oproti mistrovskému originálu! A dal by se označit i za zcela zbytečné pokračování... Třetí díl však již navazuje na díl první, kde ďábel přebývá v těle otce Karase, který po svém obětavém činu, kdy převtělil ďábla z Regan na svou osobu a poté vyskočil z okna a kutálel se po dlouhém schodišti se po 15 letech komatu, probouzí ke svým další brutálním činům! Za začátku tedy není jasné, zda-li je to opravdu on nebo jen nebezpečný psychopat uvězněný v cele, avšak sám později vyzradí svůj počin o ozdravení skoro mrtvého těla otce Karase, kterému ovšem nikdo nechce věřit! Atmosféra je zde opět velmi tíživá, naprosto šokující momenty zde nechybí a samotná scéna vymítání je opravdu děsivá stejně jako oči ďábla ve svém novém těle! Úctyhodné pokračování... 90% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

filmové pokračovania to majú ťažké, obzvlášť pokračovania kultových filmov akým exorcista určite je. dvojka dopadla (údajne, nevidel som) strašne, tak je zvláštne že sa producenti odvážili natočiť i tretie pokračovanie a réžiu zveriť autorovi scenára jednotky w. p. blattymu. ten však nesklamal/prekvapil (?), jeho réžia patrí k vrcholom filmu a i vďaka nemu má film skvelú strašidelnú atmosféru, ktorej tiež dosť pomáha zvuk (rôzne pazvuky...). s dejom to bohužiaľ trošku pokuľháva (no, miestami je to skutočne dosť prehnané), ale i napriek tomu nebudete (pri niektorých scénach) napätím dýchať asi tak ako mečiar pred prezidentskými voľbami:-) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,A NEMAL BY SI SI ČÍTAŤ V EVANJELIU?" ,,NEPÍŠU TAM O MÓDE." __ Vzhľadom nato, že W. P. Blatty sa predovšetkým držal pera si s riadením filmového štábu poradil rovnako dobre, ako hociktorý renomovaný režisér. Mix mysterióznej kriminálky a s postupne budovanými hororovými scény je ozaj desivý a priznám, že miestami sa mi príjemne ježili chĺpky na rukách. Samozrejme scény rozhovorov v cele sú vďaka efektnému nasvieteniu tými najlepšími z celého filmu a zvyšok celkovej znepokojivej atmosféry dotvára tradične vypiplaná zvuková stránka a (miestami surrealistická) skrytá symbolika. Herecké obsadenie hodnotím tiež pozitívne; Dourif je skutočne démonický a v hlave diváka utkvejú aj vtipné kamarátske rozhovory medzi kňazom a G. C. Scottom, ktorý si nomináciu na Zlatú malinu zrejme vyslúžil za nevyváženie charakterov skúseného a zároveň citlivého vyšetrovateľa. Na druhej strane veľa vedľajších postáv je nepotrebných pre dej, od členov Scottovej rodiny až po exorcistu Nicola Williamsona, ktorý sa tu objaví iba preto, aby napokon došlo aj k vyháňaniu diabla, ktoré je však trocha vynútené pre väčšiu atraktívnosť filmu. ,,Tretí exorcistu" na pôvodnú jednotku vo viacerých ohľadoch stráca a určite sa ani tak dlho neudrží v diváckej pamäti. Žiadnou hanbou však nie je a je podivuhodné, že sa nedočkal väčšieho diváckeho ohlasu. (862. hodnotenie, 61. komentár k filmu) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Méně mluvení-doslovnosti (ostatně proč dobrovolně podceňovat inteligenci současného diváka) více konání a možná by se dostavila i atmosféra „zroditele“. Tenhle epilog k původnímu excorcistovi zůstal někde na půl cesty mezi bodrou konverzačkou a psychologickým krimi-thrillerem, kdy i ta vitální „pavoučí“ babča působí všelijak (úsměvně) jen ne děsivě. Spíš to vypadá na zoufalé hledání ztraceného (umělého) chrupu před večeří, než příprava na vraždu. Pokud máte smysl pro fantazii a k snímku přistoupíte jako k oddechovce pro pobavení, (tj. velmi volné adaptaci mixu Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem a Dotekem medůzy J. Golda) s pár světlými (žánrovými) záblesky a obstojnými hereckými výkony (kdy zejména duo G. S. Scott – B. Dourif se (vám) stará o určité napětí) zklamání nebude tak velké.V případě, že očekáváte (psychologický) horor (plnohodnotného pokračovatele), vemte snímek raději velkým obloukem. Originál je vždy pouze jeden, všechno ostatní už jsou pouze slabé odvary, ať louhujete sebevíc. Dvakrát, třikrát, čtyřikrát....? W. P. Blatty je možná zručný scénárista, ale režisér (což se projevuje zejména v budování (resp. její absenci) atmosféry, zcela určitě ne. W. Friedkin vládne nadále neohroženě dál. Možná (by) propěl(a) zcela odlišn(á) ý příchuť (náhled) http://www.csfd.cz/film/274022-vymitac-dabla/bazar/ Who knows.....? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Když se zeptají Venamuna (Brad Dourif) jak se dostal z vězení, odpoví "It's child's play", což je odkaz na film Dětská hra (1988) - tedy Child's Play -, v němž Dourif mluvil Chuckyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama