Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

TO 

všechny recenze uživatele

Velice dojemně zpracovaný příběh zebry a její holčičí kamarádky (vždy skvělá Hayden Panettiere). Sice prostý děj, ale celkově nadstandartní dílko v žánru dětských filmů, které pobaví asi i většinu dospělých. Celý trénink a závod zebry s koňmi je moc pěkně komerčně natočený . Trikově velmi dobře zvládnuto. Hodně veselé je žvatlání všemožných zvířátek. Mě se tenhle příjemný a ohromně roztomilý film líbil víc jak Babe-galantní prasátko. Na tuhle zebru prostě nemá ani Seabiscuit. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklá na zvláštní nápady filmařů, ale tohle je až moc extrémní.Parta hloupých koňů tlachá a snaží se udělat z filmu senzaci."Romantika" v podobě koně a zebry...Nesmyslně dialogy bez nápadu.Jedinou velkou záhadou mi vždy bylo jak donutit ty zvířata, aby dělala co chtějí, ale to je tak jediné zajímavé. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Taking the Inside Rail (for the film Racing Stripes) - Mark Isham ,2. It Was a Dark and Stormy Night - Mark Isham ,3. At Home On Walsh Farm - Mark Isham ,4. I'm a Racehorse! ,5. The Blue Moon Races ,6,. A Pelican Named Goose ,7. Tucker Lays It Out! ,8. Goose Makes a Hit On the Iron Horse ,9. Run Like the Wind ,10. Twilight Run ,11. Upstaged By a Zebra ,12. A Brave Decision ,13. Glory Days ,14. If You Build It, They Will Come ,15. Out of Africa ,16. Spring Training ,17. Ambushed! ,18. Filly In Distress ,19. Race Day ,20. They're All In ,21. The Big Race ,22. In the Winner's Circle ,23. It Ain't Over Yet [From Racing Stripes] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už jsem vyhrál Velkou liverpoolskou steeplechase v sedle velblouda, mořského koníka i splašeného ježka, takže závodní zebru za žádný zázrak nepovažuji. Zkrátka jsem tento snímek lehce odzívnul a jelikož mé děti na tom nebyly o moc lépe, tak za těch pár hlášek víc než dvě hvězdy na noční obloze rozsvítit nedokážu. ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Na velmi prumerny film jsem se koukal s velmi prijemnou spolecnosti, takze sem se rozhodne nenudil. Dostavali jsme zachvaty smichu z mnoha naivnich "dialogu", a pouze obcas prisel zaslouzeny smich, zejmena kdyz byl na scene Husa nebo mouchy. Klobouk dolu pred dabingem. Hmmm ale stejne Hayden Panettiere z Heroes byla tim hlavnim lakadlem... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Na hudbě k snímku se podílel Sting a hlavně Bryan Adams, jehož záběr sahá od vlastní hudby, přes filmovou, až po hudbu k počítačovým hrám, např. Grand Theft Auto: Vice City (2002). Díky práci na filmech má na kontě už čtyři nominace na Zlatý glóbus a tři na Oscara. (imro)
  • Film je sice klasický, neanimovaný, tj. natočený se živými zvířaty, počítačově ovšem byli hlavní zvířecí - mluvící - hrdinové přemodulováni a upraveni. (Terva)

Reklama

Reklama