Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film, který formoval žánrová pravidla tak, jak je známe. Love Story svým fenomenálním úspěchem protrhla přehradu romantických slzopudných dramat. A v té tsunami plagiátů se v průběhu let objevily i snímky, které nabídly to samé lépe zabalené. Přitom jde o film citlivě natočený, velmi dobře zahraný a nevydírající. Problémy, které z něj dělají tuctovou záležitost, jsou tři. Absence zapamatování hodných momentů, celý děj shrnutý v prvních pěti větách filmu a chybějící chemie mezi ústřední dvojicí. Zpočátku tam sice je, ale po skvělém úvodu se rychle vytrácí. A již se nevrátí. Paradoxně tak spíše zaujme tuctová vedlejší linka o vyhroceném vztahu otce a syna. Přesto se na Love Story nedá zapomenout. Proč? Kvůli hudbě Francise Laie. Ne. To není tak docela přesné. Hudba sama o sobě je celkem průměrná. To co je na ní geniální, je jeden z vůbec nejlepších filmových hlavních motivů. Když se totiž konečně přejde z teskných tónů melancholického klavíru a naplno se rozezní orchestr, tak mrazí až do morku kostí. A je zcela jedno co se zrovna na plátně zrovna (ne)děje. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Všechny názory na tento film bezvýhradně přijímám, protože se jedná o záležitost veskrze svojskou. Kdo nezažil ztrátu, nebo nemá zrovna náladu, nebo nemá takové rád, tomu to pochopitelně nesedne. Já viděla film, který zdobí pravidlo: V jednoduchosti je krása. Viděla jsem ho dnes prvně, což je pro filmovou fanynku ostuda, no skutečně mě celý život míjel, což je možná dobře. Ve dvaceti by mě možná dojal, ale docela určitě z trochu jiných důvodů, než dnes. Za mě vynikající, včetně nedokonalostí, které nemám nejmenší potřebu rozpitvávat. Co předvedli ti dva, byla strhující jízda hodná uznání. Naposled mě takto rozsekal romantický korejský tříhodinový s šíleným názvem nebo moje oblíbená, ryze dámská záležitost Už teď mi chybíš. Pěkné. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Love Story je ozajstný príbeh lásky. Zimný príbeh. Nezabudnuteľná oscarová hudba je to, čo robí z tohto filmu filmový zážitok! Spoznala som ju z môjho kedysi obľúbeného seriálu Navždy Julia, tá hudba je balzam na dušu. Hlavný predstaviteľ Oliver je presne tým, čo dobrý romantický film potrebuje, má charismu a šarm, ale hlavne svoju vyvolenú Jenny miluje z celého srdca. Celý čas som obdivovala aj to, ako fešne sa obliekal :-). Je tam veru čo obdivovať, hudba, kostýmy a krásne zimné a väčšinou zasnežené prostredie Massachusets a celkovo atmosféra 70's. Nechýbajú ani vtipné dialógy a veľa veľa emócií. Možno na škodu je jedine to, že divák sa hneď v úvode dozvie, čo sa stane na konci filmu. Radšej by som bola, keby som to nevedela. Určite stojí za pozretie.❄ Oliver: "You know, Jenny, you're not that great looking." Jennifer:" I know. But can I help it if you think so?" ❄ 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale ano, je to rohodně ta ze vkusnějších a povedenějších citových vyděraček. Ovšem i přesto mě toto nebaví. Možná jsem jen neměl tu správnou náladu, možná na tom vážně není nic světoborného. Kdosi tu zmiňuje nádhernou hudbu. Já slyšel jen jednu klasickou pecku na tucet způsobů. Ani to není moc nápadité. Kdo ví, třeba napodruhé film zaboduje víc... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Zažité romantické schéma, přesto dva nesympatičtí hrdinové (ona víc) a nepříjemný slovní ping pong, kterému jsem nějak nevěřil ani slovo. To byl obrovský rozdíl např. od Linklaterovy romance Před úsvitem, kde na super napsaném krásně ukecaném sladce chutnajícím dialogu visí celá romance. Hudební trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V7676EC06oc ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Ali MacGraw bylo v době natáčení 31 let. (HellFire)
  • První film Raye Millanda, ve kterém se objevil bez příčesku, který nosil po desetiletí. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama