Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Třetí a pro mě poslední film, který nedělá značce TCSM ostudu již nenatočil Hooper, což je zajisté dobře, ale postaral se o to mě nepříliš známy Jeff Burr. Tento muž ale jistě není horrorem nedotčený a právě tímto filmem vzdal holt originální klasice z roku 1974 a nutno dodat, udělal to velice dobře. Po parodické dvojce se tak znovu ocitáme tváří v tvář zlu, které nemá slitování - motorovou pilou vyzbrojený Leatherface a jeho kanibalská rodinka znovu připraveni šířit hrůzu ve státě Texas. Tentokrát žádné odlehčování, žádné vtípky a neschopnost řezníků naporcovat maso. This evil is so serious ! Jaká radost opět vidět rozzuřeného Leatherface s motorovkou běhat po lese. Také kanibalova rodina prošla drobnou obměnou a mě to přišlo docela milé :) Film je opravdu zdařilým pokračováním kultovní jedničky a nebýt totálně podělané čtyřky, mohla vzniknout hodně dobrá horrorová trilogie. THE SAW IS FAMILY ! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mi přijde už celkem zbytečný na svou dobu, ostatně jak je vidět i v současnosti, dvakrát úplně stačilo. Leatherface zde sice získává oproti minulému dílu zpět svou "tvář", ale ve výsledku nejde o nic jiného než o průměrnou naháněčku po lese. Zachraňují to aspoň slušní herci, takže na podívání OK, pro fandy LF povinnost bez jakékoli urážky. 60% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od katastrofální černohumorné dvojky se tohle pokračování uchyluje k osvědčenému hororovému schématu, které je sice veškerými zvraty a víceméně i zpracováním výrazně béčkové, ale ten doznívající osmdesátkový feeling nenáročně zábavných a řádně krvavých slasherů je tu znát a člověk se prostě nenudí. Líbilo se mi zasazení do ponurých zamlžených lesů, místy opravdu šťavnaté násilí a pár dobrých režijních nápadů (hlavně mě zaujala v jedné chvíli falešná návaznost pohledu mezi pronásledovanými a Leatherfacem), naopak mě šíleně iritovalo nemožné chování všech postav, strašně stupidní dialogy a také úsměvná nezranitelnost aktérů, kterým v dalším vstupu na scénu nijak nebrání ani sebevětší rozmašírování palice. Zkrátka průměrná žánrovka, byť ta vydojenost námětu už je z toho hodně patrná. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

První Masakr, co jsem viděl, a tehdy v pubertě jsem z toho byl nadšenej, protože to mělo atmosféru, bylo to napínavý, drsný i děsivý - dost na mě udělala dojem hrdinka přibitá za ruce k židli. Dneska mi první polovina přijde pořád fajn, ale blábolení úchylné rodinky v baráku a finále už jsou mi dost ukradené. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

"Proč nás nenecháte na pokoji?" - "Máme hlad." - "Neslyšeli jste někdy o pizze?!" Série TCM dostala nového režiséra, Leatherface novou pilu a scénárista pár dobrých nápadů. Třetí díl na události předchozích dílů prakticky nenavazuje (kromě zmínky o obětech prvního filmu na začátku v titulcích) a to je jenom dobře. Díky tomu je ve filmu plno originálních prvků. Leatherfaceova nová rodinka zde má vskutku zajímavé složení (matka, malá holčička a nechybí ani starý známý děda) a je pořádně zrůdná. Herci vůbec nebyli špatní. Silné atmosféry se ve filmu najde plno. Pár slabších míst tu sice je, u některých scén jsem si říkal, co tím asi chtěl básník říct, ale jinak jsem se bavil. Všechny ty změny trojce prospěly. P.S. Už dlouho jsem v podobném filmu neviděl tak sympatickou postavu, jako byl ten černoch. Tomu jsem vážně fandil :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 5,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisér Jeff Burr chcel film natočiť v Texase (na 16mm film), podobne ako tomu bolo v prípade originálu. Producenti však tento nápad zamietli, pretože už mali na účely natáčania postavený dom v Kalifornii. (beso74)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama