Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, ze to je slabej klon Sedm, ale porad to je na velice vysoke urovni. Nejvetsi problem filmu je podle me Denzel Washington. Ac to zahral dost dobre, a ten napad s genialnim flojdem co se nemuze hejbat a radi mladsi "kolegyni" je slusnej, tak to diky tomu ztraci dost napeti. Kdyz Angelina patra (btw hraje taky dobre) nekde na miste cinu, tak to je slusne napinavy jenze pak je strih na Washingtona jak ji rika co dal a vsechno napeti je v hajzlu. A navic zaverecna pointa je strasna ubohost. To uz bych si jako vraha dokazal predstavit Queen Latifah nez toho dementa. Ale ty vrazdy byli celkem slusne vychytany a navic potesi, ze se jim je nepodarilo zachranit, az na jednu. Slabsi 4*. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemáte-li slabost pro tvář Angeliny Jolie, její postavu, krásně plné rty a její pokusy o herectví (jako já kdysi míval), tenhle film vám skoro nic nenabídne. Slabý odvar takových těch sedmičkových thrillerů, kde se skoro nic neděje a skončí to trapným koncem ve stylu: "Hele, a koho to vlastně nakonec necháme na závěr jako že dělat, všechny ty věci? Ty vole, já nevím, zkusíme tohohle, třeba to moc lidem nebude připadat blbý." Mě to blbý připadalo, stejně jako skoro celý film. * teda jen za tu Angelinu a mou někdejší (kdeže loňské sněhy jsou he, he) slabost pro ni. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je natočený podle knižní předlohy Jefferyho Deavera. Zatímco kniha se dočkala docela velkých ovací po celém světě, tak filmové zpracování dostalo několik ran do zad od filmových kritiků i samotných diváků. Režisér si s tím mohl vyhrát víc. Vždyť už jen ta možnost, že krysy rozežerou člověka, nebo pára totálně spálí nebohou ženu stojí za uváženou. Jenže buďto mu chyběla fantazie, prostředky, nebo talent. Podle mě asi první dvě možnosti budou správně. Zatímco knížka mě zcela vtáhla do děje a nemohl přestat číst, tak u filmu jsem se dost často nudil. Hudební doprovod byl docela neprůbojný a ani jsem ho nevnímal. Jakoby tam ani nebyl. Pokud vám můžu doporučit, tak si raději přečtěte knížku. Ta je mnohem lepší. Na Sběratele kostí se určitě podívat dá, ale je to jen obyčejný film, který zapadá do trošku lepšího průměru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda thrillery a mám ráda Denzela Washingtona, takže z mé strany se žádné zklamání konat snad ani nemohlo. Po celý film jsem se dobře bavila, zůstávala v příjemném napětí. Knihu jsem zatím nečetla, nemám tedy srovnání s předlohou a možná je to dobře. Kvalitu "Seven" film sice nemá - v tomto směru chybí hloubka, atmosféra (respektive ne tak dokonalá atmosféra), pořádná pointa... a škodí i hollywoodský konec, ale nemůžu si pomoct: mně se "Sběratel kostí" líbil. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama