Reklama

Reklama

Hory mají oči

(festivalový název)
  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tuctová americká rodina s novorodeniatkom a dvoma psami si to hasí skrz vyprahnutú púšť do Kalifornie. Naskytnú sa problémy, minivan musí zaparkovať a naši hrdinovia sa ocitajú mimo civilizáciu, v zapadnutej plošine, pripomínajúcej mesačnú krajinu. Ide o priestor pre vzdušné cvičenia vojenských stíhačiek. A hlavne... brúsi si na nich zuby rodina domorodých kanibalov, žijúca v poblízkej jaskyni. Nízkorozpočtový horor, natočený za 230 tisíc amerických dolárov sa stal prekvapivým hitom. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

choze 

všechny recenze uživatele

Cravenův nenápaditý odvar z Texas Chainsaw Massacre. Nic drsného ani zajímavého se nekoná, atmosféra řekněme trochu ze začátku na staré opuštěné pumpě uprostřed rozpálené pustiny, než se protivník odkope, zato nudné postavy a kecy, byť s fajn sedmdesátkovou patinou. Dneska už pro mě nekoukatelné. Cravenův první pořádný film byla až NOES. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

They burned the father, killed the mother, and raped the sister! Celkem povedený buranský horor... Typická americká rodinka vs. parta primitivních neandrtálců s vysílačkama a velkou radostí cokoli ukrást nebo zničit. Sice první polovina ubíhá pomaleji než by měla, ale druhá to celé vynahradí. A hlavně finální čtvrt hodina je velmi zábavná, protože ty zaostalý hovada se konečně pořádně naserou a je velká radost se na ně dívat. Celý film působí reálně, nejsou v něm žádný nadlidi nebo mutanti. Hlavně Michael Berryman je pro svojí roli jako dělaný. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V tomto případě fakt platí, že remake předčil originál (já vím, stávají se i horší věci), protože tam kde jsou Ajovi Hory, co mají oči děsivé, brutální a hlavně prostě zábavné, jsou ty od páně Cravena takové... nijaké, bez šťávy, bez krve... Navíc ti degeni, co tam po těch horách běhají, tu vypadali jak nějací členové motorkářskýho gangu ( jen s o něco mastnějšíma vlasama... no i když :-), takže moc strachu taky nahnat nedokázali (no i když :-). Ale na Halloween jako když najdeš, o to spíš, když se na tebe z knihovny šklebí tebou vyřezaná tykev, che :-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se chtěl podívat na originál, ale zjistil jsem, že remake byl úplně stejnej (kromě zpracování, ale děj úplně ve všem stejnej). Ke koncu to bylo nesnesitelně a strašně uřvaný. Vlčáci chytří jak nějakej komisař Rex a záporáci úplně blbí (jak kdyby už tak nestačil jejich životní úděl, voni ještě musí být tak neuvěřitelně blbí). Ten zubatej kudrnatej vypadal jak čert z nějaké pohádky. A ten frája s knírkem zas jak z videoklipu Beastie Boys Sabotage. Jedinej vymakanej je ten z plakátu (Michael Berryman), kterej ani pro tuhle roli nepotřeboval nijak zvlášť maskovat. Plno nelogičností nechávám rač plavat a je mi z nich trapně. Wes Craven není takovej borec, jak si všichni myslí. PS: haha, teď si čtu svůj komentář k remaku a vtipně jsem tam taky poznamenal něco o komisaři Rexovi, takže to už nemůže být náhoda! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tady byl Craven ještě ve výborné formě a natočil mix exploitation a slasheru. Klasické téma teroru nic netušící a nechápající nevinné skupinky lidí primitivními, agresivními domorodci je v rámci žánru vyloženě typický. Máme zde násilí, znásilnění, vraždy, napětí, akci. Ale je to vyloženě béčková záležitost, která si své místo na slunci vydobyla zřejmě celkovou nenáročností na diváka. Prostředí je neokoukané a Craven docela ještě drsný. Ovšem až Aja z tohoto starého grindhousového flicku udělal kult... /60%/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (27)

  • Robert Houston byl původně až druhá volba pro roli Bobbyho Cartera. (Chatterer)
  • Film je volně založen na skotské legendě z patnáctého století o Sawney Beaneovi a jeho rodině (manželka, osm synů a šest dcer). Tato rodinka žila v horách nedaleko Edinburghu, kde přepadávala a mučila pocestné. (Chatterer)
  • V karavanu Carterových visí na zdi roztrhaný plakát k filmu Čelisti (1975). (Duoscop)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama