Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´05 (USA): Nominace na ceny pro nejlepšího herce v televizním filmu (Noah Wyle), pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v televizním filmu (Kyle MacLachlan), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v televizním filmu (Sonya Walger) a za nejlepší televizní film. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já to bohužel viděla v opačném pořadí a tak mi teprve po tomhle díle zapadla celá osobnost Flynna Carsena do sebe a musím říct, že začátek jeho dobrodružství byl ještě milejší. Je to docela zábavná představa, že se z nemožného kluka, co se strašně rád učí, může stát zachránce světa. Kyle MacLachlan mi přišel jako záporák vyloženě dobrý, jen mi malinko vrtalo hlavou, proč zrovna on byl knihovníkem, protože zase tak schopný nebyl. Takže závěrem je to fajn oddechovka a docela příjemný dobrodružák s velmi humorným nádechem a je docela zábava sledovat, čím vším že se to tvůrci nechali inspirovat. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film jsem se dívala jen z jednoho důvodu- byl o knihovníkovi, tedy měl být, ne o nějakém všeználkovi s velmi nepraktickým přístupem k životu... Celé mi to přijde dost křečovité a pokud to mělo následovat Indianu Jonese, podobnost byla pouze v exotických exteriérech. Tím nechci říct, že je všechno špatně, ale člověk od toho nesmí moc čekat a brát to s velkou nadsázkou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný televizní film, který má největší slabinu v tom, že má neuvěřitelně špatně natočenou a sestříhanou akci, vrchol byl, když přišlo na toho dědu, který máchl rukou a všichni kolem něj padali , tak mi to připomnělo závěr Bowfingera:-D, akorát, že tady to asi tak trapně zamýšleno nebylo. Ale zas Carter je mi sympatický a objeví se tam i Kelly Hu, tak těch 50% tomu dám. (Jen by takové filmy neměli být v hlavním vysílacím čase, ale třeba v ranních hodinách) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)

Reklama

Reklama