Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 275)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck natočil svůj debut, všem ukázal, že umí a hlavně jsou tady z něj dle komentářů všichni doslova hotoví. Netvrdím, že neumí. Natočil to opravdu vcelku zajímavě, na to jak mi příběh příjde průměrný, ale tady jde o to, že jsem se necelé dvě hodiny u obrazovky nudil. Ono se tam totiž neděje vůbec nic. Nic co by mě dokázalo probudit, kdybych nedejbože usínal a oči by se mi zavírali. Já bych tam prostě vytuhnul, šlos a vzbudil bych se buď na závěrečné titulky nebo až brzo ráno s tím, že tenhle film mě prostě nakopnout absolutně nedokázal. Nechci zde ale psát, že je to špatný film. Právě že naopak, ale chybí mu tam to něco, co by mě dokázalo vyšvihnout z křesla a v tomhle případě to dialogy nezachrání, s čímž režisér trošku počítal. I tak ale můžu potvrdit fakt, že to Ben Affleck má v ruce a režírovat ho evidentně baví. Doufám, že se dočkáme dalších filmů, které ale budou s kvalitou dál než tento. Pro většinu je sice tento kvalitní dost, ale já doufám, že se dočkám něčeho ještě lepšího. Ben na to rozhodně má. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Film, ktory mi utkvel najviac v pamäti vdaka zaveru, pri ktorom sa kazdy z nas zamysli, co je spravne a aj tak mozeme mat rozdielne nazory, ale nechcem nic spoilerovat. Ben Affleck ma ako reziser prekvapil, ale mozno mal stastie i vdaka kvalitnemu scenaru ako aj kvalitnym hercom, akymi su nepochybne Morgan Freeman alebo Ed Harris, preto som zvedavy na jeho novy film THE TOWN, ktory by mal mat premieru niekedy v roku 2010 a pritom si tam sam zahra hlavnu ulohu s Chrisom Cooperom. Amy Ryan, ktora si v Gone, Baby, Gone zahrala Helene McCready bola nominovana na Oscara za najlepsiu vedlajsiu ulohu, avsak Oscara jej vyfukla Tilda Swinton za dramu MICHAEL CLAYTON (2007)... 27.12.2009 ______ Casey Affleck - (Patrick Kenzie) +++ Michelle Monaghan - (Angie Gennaro) +++ Morgan Freeman - (Jack Doyle) +++ Ed Harris - (Remy Bressant) +++ John Ashton - (Nick Poole) +++ Amy Ryan - (Helene McCready) +++ Amy Madigan - (Bea McCready) +++ Titus Welliver - (Lionel McCready) +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o Benův debut, tak to klobou dolů, protože režisérsky se jedná o superkvalitu, problém však nastává s obsahem dlouhé stopáže. Casey s Michelle působí nevýrazně což nejlépe vidíš při vzájemných scénách s Morganem nebo Ed Harrisem, který ač v daleko menších rolí na sebe vždy dokáží strhávat mnohem víc pozornosti, no a druhý minus jsou dialogy , ty jsou vícemeně o hovnu a tak místo aby situace gradovala, přijdeš do finále a je ti to tak nějak jedno i když myšlenková linie případu je velmi silná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $20,300,218Tržby Celosvetovo $34,619,699Tržby za predaj DVD v USA $11,384,757 //počet predaných kusov 634,300║ Príbeh zostavený dobre ale filmová podoba čo nám ponúka na režisérskej stoličke sediaci Ben Affleck, nie je až taká sláva aké išli o tomto filme chválospevy, to že námet je od autora Tajomnej rieky neznamená že to musí byť aj rovnako výborný film. Jednoznačne Affleckovi chýbajú skúsenosti na tomto poste, dosť je tu citeľná práca s hercami, kde je to miestami nemasné-neslané, občas to má aj celkom slušné grády ale ako celok tento film kvôli svojej nevýraznosti vyšumí svojou výpovedou takmer do prázdna. /60%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl zlý, napsal bych, že Gone Baby Gone je chytrý film pro průměrného diváka, ale průměrný film pro chytrého diváka, protože mezi "ty lepší" nepřináší nic moc nového. Ben Affleck používá celkem ohraných postupů citového vydírání, kdy k hlavnímu hrdinovi přílepí hned od začátku milou přítelkyni, která ho doprovází doslova všude, jen proto, aby ho závěrečné dilema bolelo co možná nejvíc + unešená holčička je přesně ten typ s dlouhými blonďatými vlásky a medvídkem v ruce, který si o únos vyloženě "říká"... Ale proč to filmu vlastně vyčítat? Není to zápor, jen fakt. Film sice používá ohraných, ale za to dobře fungujicích prostředků. Kvalitní dialogy diváka spolehlivě zabaví i donutí k zamyšlení a také se mi líbila klidná kamera (zejména záběry během západu slunce a ten úplně poslední záběr), která ruku v ruce ladila s poklidným vystupováním Caseyho Afflecka. 8/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Dennis Lehane, autor knihy podle níž byl stejnojmenný film Gone, Baby, Gone natočen, vycházel z vlastních zkušeností, kdy několik let jako terapeut pracoval se zneužívanými dětmi. Ostatně tyto zážitky se promítly i v jeho románu Tajemná řeka. (Rodriguez)
  • V klíčových rolích Amandiny tety a strýce se objevují na Oscara nominovaná Amy Madigan (manželka Eda Harrise) a uznávaný herec Titus Welliver, který je nejznámější svou rolí Silase Adamse v hitovém seriálu stanice HBO Deadwood. V roli Jacka Doyla hraje Oscarem oceněný Morgan Freeman. S tolika úspěšnými herci bylo od Afflecka velice odvážným tahem obklopit je místními neherci, kteří filmu propůjčují specifickou atmosféru a kouzlo skutečných bostonských dělníků, včetně původních přízvuků. Výsledná směsice amatérů a špičkových hvězd byla sice neobvyklá, ale její zásluhou je film dynamičtější a živější. (Bart)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama