Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Po "druhé" sérii Nemocnice přišla třetí - Nové osudy. Musím říct, že jsem velice příjemně překvapený. Tohle měla být totiž Nemocnice po 20ti letech - tenhle seriál staví na původní sérii, rozvíjí ji, nebojí se jí. Je tu humor, nové postavy jsou zajímavé a jejich problémy uvěřitelné. Stará garnitura je excelentní - doktorka Čeňková/Balcerová zase půvabná a schopná, Blažej/Abrhám autoritativní a nosný... líbí se mi, že dostaly prostor i postavy, které by málem upadly v zapomění (výborná Maciuchová, Topfer s Hrzánovou konečně mají co hrát a dá se jim věřit, Preiss atd atd...). Musím scénáristku pochválit - dobrá práce vrátit legendě něco z jejího lesku. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nepouštějte už prosím toho neherce Krajča před kameru!!!! Jo a ještě něco: I já ,(jakožto filmový nevzdělanec), musím konstatovat, že ten střih mezi záběry byl UBOHÝ! Někdy jsem si i všiml, že ani herci nestačili doříct repliku a byl už záběr jinam.. dvě hvězdy a to pořádně nevím za co... ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Originál absolutně v nedohlednu, druhá serie poražena o délku půl stadionu. Fantastické jsou tematické flashbacky, které zajišťují návaznost no původní sérii, a návrat některých postav byť jen pro epizodní účely. Postav je zde ale zbytečně moc a divák si nestihne ani zapamatovat jejich jména, natož osudy. Trestuhodně je naloženo se starý pánem hned na začátku prvního dílu, ale chápu to s ohledem na věk jeho představitele. A také je škoda určité rozvláčnosti v koncentraci na prostředí. Originál se celý víceméně odehrával v uzavřených prostorách ortopedie. Zajímavé je sledovat střídání ústředních figur jednotlivých sérií. V první to bylo duo Sova-Štrosmajer, v druhé pak Blažej senior a nyní MUDr. Čeňková. Jejich vývoj i vzhledem k jejich věku je nevyhnutelný, přesto se divák neubrání pocitu skládání páté přes deváté. Chybí Dietlovské vyprávění a Dudkovská vize. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co je to za územní plán, když i po třiceti letech je špitál pořád na kraji města? Asi s vámi už nikdo nechce mít nic společného, že? Já se teda nedivím, protože sem bych si nešel ani pro čistý kapesník. A to že takovéhle prznění legendy je hodně k pláči. Polesný by měl zalézt zpátky na posed, jinak by se mu mohlo lehce stát, že si ho někdo splete s divokou. ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zklamání. Není to vyložená katastrofa, ale prostě se netěším na další díly. Herci z první řady podávají svůj standard, ale to mladé osazenstvo, hlavně zdravotní sestry je opravdový prů..r!!! To nemáme alspoň nějaké průměrné mladé herečky? Tohle je skutečný děs a odpad. A role vrchní sestry by po Ivušce Janžurové, kterou tak scénář dvojky odrovnal k nepoužití, slušela třeba Evě Holubové. Snad se další dějová linka co nejvíce vyhne mladému kolektivu zdravotních slepiček a tím by se naše milovaná Nemocnice na kraji města trošku zachránila. A Lucie Vondráčková?? No comment. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)

Reklama

Reklama