Reklama

Reklama

Na sv. Valentýna

  • USA Valentine's Day (více)
Trailer 1

Sledujeme příběhy téměř dvou tuctů lidí, kteří během tohoto svátečního dne prožívají romantické chvíle, nebo trapný neúspěch. Mezi účastníky je například květinář Reed, který právě požádal svou půvabnou přítelkyni Morley o ruku. Jeho nejlepší kamarádka, učitelka Julia, zůstává na Valentýna sama, její přítel kardiolog Harrison odjíždí pracovně do San Franciska. Nadšení svých romantických spoluobčanů nesdílí sportovní redaktor Kelvin, který byl "sesazen" do společenské rubriky a nyní je nucen chodit po městě a dělat rozhovory se zamilovaným obyvatelstvem. Jedním z dotazovaných šťastlivců je i Reed. Díky televiznímu rozhovoru míří do jeho květinářství davy zákazníků. Harrison u něj objedná dvě kytice, jednu pro svou ženu Pamelu, druhou pro Julii, v tu chvíli Reedovi dochází, že jeho kamarádku čeká velké zklamání. Do květinářství přichází i malý chlapec Edison, který kupuje květiny pro svou lásku. Jeho matka je pracovně v zahraničí, a tak chlapce vychovávají prarodiče, Edgar a Estelle, kteří se i po padesáti letech manželství hluboce milují. Den sv. Valentýna se chýlí ke konci a na losangeleském letišti přistává letadlo, kterým přilétá Holden. Během dlouhého letu se seznámil s Kate, důstojnicí americké armády, která se vrací z dlouhé mise domů na pouhý jediný den. Domnívá se, že Kate letí navštívit svého přítele, pravda je ale jiná, Kate letí za svým synkem Edisonem. (TV Nova)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (487)

iamek 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Na sv. Valentýna je kopie Lásky nebeské jako hrom, ale vůbec mi to během promítání nevadilo. Bavil jsem se celé dvě hodiny a když už byla nudná pasáž bylo aspoň na co koukat např. na Biel, Alba či Hathaway. Casting musel být neuvěřitelně drahý, že si to snad nechci ani představit. Tolik hereckých hvězd jsem dlouho u jednohu snímků neviděl. Někdy je tona škodu, že ve snímků je tolik postav. Už se docela těším na druhé pokračování. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Pomerne dost spatny pokus o romantiku. A pokus (vazne, je mi lito :) ) o Lasku nebeskou, akorat se to sakra nepovedlo. Navic film, kde vam nejlepsi prijde Jennifer Garner a Ashton Kutcher, urcite nemuze byt normalni. Obmekcila me snad jenom ta hlaska od stmivajiciho se Taylora Lautnera :) pry ze se na verejnosti obvykle nesvleka. Bullshit. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Shlédnul jsem půlku filmu, ale pak to vypnul. To se fakt nedalo. Uff. Nevim, jestli jsem nebyl správně na tento film naladěn, ale přišlo mi to strašně stupidní, přitom tam hraje fůra zvučnejch jmen. Každopádně až se z toho oklepu, tak zkusim dokoukat druhou půlku a uvidím. Momentálně je to pro mě za 30% (with J.) // (15.2.2014) NOVA - Ale tak...po třech letech jsem se k této slaďárně znovu dostal a tentokrát mi to nepřišlo tak zlé. Zkrátka nenáročná romantická komedie, která je samozřejmě nejlepší s vaší drahou polovičkou. Hodně velkou váhu přikládám CZ dabingu, díky kterému film u mě hodně stoupnul. 65% (with J.) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Plejáda zbytečně obsazených herců a hereček zvučných jmen v podprůměrné romantické mozaice. Mozaikovité filmy mají většinou tu výhodu (a nevýhodu zároveň), že nezaujme-li vás jeden příběh, zaujme jiný a naopak. A tohle je snad první případ, kdy mě jediný příběh nezaujal, jediný nevyčníval a všechny mi připadali převážně nudné a minimálně zábavné. Čistá romantika, žádná komedie (jediné co mi připadalo vtipné, byl přízvuk Anne Hathaway a to taky jen ze začátku), na kterou nemám nejmenší důvod koukat znovu (leda by rohypnol nezabíral). Marshall in 21th century sucks. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hollywood: full of hopes, full of promises, ignorant of reality. Amen to that... Love Actually byla "instant classic", láska až za hrob na první pohled, Valentine´s Day je "classic instant". Výprodej romantické veteše Garryho Marshalla se k Lásce nebeské příblížil v několika scénách: ačkoli byly nejspíš zamýšleny jako pocta, dopadají bez výjimky jako laciná vykrádačka bez pointy. A protože chybí chytlavé popíkové songy i sentimentální instrumentální themes (Taylor Swift to vážně nevytrhne, i když hrát trubku po boku medvěda a vlkodlaka jí sedí), chtělo by se nad valentýnskou mozaikou zlomit kříž. Jenže je odzbrojující. Dialogy končí parádními punchliny, napětí mezi některými páry by se dalo exportovat do rozvojových zemí, metafory a odkazy účinkují jako odlečující prvek. Samozřejmě s básnickou licencí, takže desetimilionová metropole působí jako dva bloky, v nichž každý zná každého. A ty různé podoby lásky a zamilovanosti, sblížení a jiskření, flirtu a osudových okamžiků jsou překvapivě ryzí, čisté, naivní, naprosto pomíjející uplynulé dvacetiletí. Garry Marshall je pořád oním staromódním snílkem, co věří, že se z prostitutky stane princezna, že existuje happily ever after a že sex je materializovanou ozvěnou citů. Taylor Lautnerolupus tu má hlášku, která odůvodňuje celou jeho filmovou existenci, McDreamy se proměnil v doktora McNightmare a kouzelná Jennifer Garner je dívkou, pro kterou by jakýkoli muž od pěti do šedesáti bez váhání ukradl růži v klášterní zahradě. Nebo ne? Val ´n´Teen ! 70 % ()

Galerie (135)

Zajímavosti (25)

  • Julia Robertsová (Kate Hazeltine) dostala v přepočtu na slova za každé slovo, které ve filmu řekla, 12 000 amerických dolarů. Za svůj zhruba šestiminutový výstup ve filmu dostala v přepočtu 54 milionů korun. (Pepy)
  • Na konci filmu spomenie Julia Roberts (Kate Hazeltine), že raz nakupovala na slávnej Rodeo Drive, ale bola to veľká chyba. Je to narážka na Pretty Woman (1990), kde hrala. (Wargoo)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama