Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 3

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (904)

castor 

všechny recenze uživatele

A jsou tu zase. Opět bez invence a snahy prokázat nám nějakou službu – zapamatování hodnou scénou, originálním nápadem nebo dokonce emocemi (na které se tu překvapivě dost tlačí). Příběh je prostý asi jako cesta do obchodu a zpět.. Toretto se dozvídá o smrti milované Letty, se kterou nedávno udělali riskantní krádež (přepadení kamionu mělo být lákadlem celého pokračování, ale není), vrací se do Los Angeles za sestrou Miou, do všeho se připlete polda s duší grázlíka Brian O'Conner, který má tak s Torettem záhy stejného nepřítele v podobě drogového kartelu. Jenže.. Prostě už to nefunguje. Obehraný model vrtících se prdelek, nadupaného tuningu, hlubokomyslného monologu a chlapského charismatu je ten tam. Justin Lin je průhledný řemeslník, který ale naštěstí leccos odkoukal od jiných – a odkoukal to dobře. Jen mu to celé nesedí tak, jak by si asi představoval. Stačí si vzpomenout na rádoby pekelné finále, které se odehrává v podivně temném podzemním tunelu, ve kterém netušíte, co se právě děje. Naštěstí se Lin pod kapotu nekouká tak často, jako jeho předchůdci (či on sám ve „trojce“), ale stejně si mě coby majitele Renaultu, co mi stojí bez povšimnutí lepých slečen před barákem, nezískal. Kvalita těch slabých tří * tak odpovídá kvalitě našich silnic.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, příběh je téměř do písmenka okopírovaný z prvního dílu, místy bylo hodně znát CGI, což mi dost vadilo, ale jinak je to parádní jízda od začátku do konce. A nic jiného jsem od Fast & Furious nečekal. Upřímně jsem dost zvědavý na pátý díl, ze kterého jsou všichni už nějakou dobu v šoku. Včetně mě, protože bych nečekal, že nějaký díl z této série by mohl mít přes 80 %. No nezbývá než se těšit. 80 %. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš utiecť.“ – „Ale ja už neutekám.“ Prvý diel sa mi páčil (60%), druhý zúfalý a zbytočný (20%) a „japonský“ tretí prekvapivo dobrý (60% s nábehom na sedemdesiatku). Do štvorky sa síce vrátila stará partia, no ak necháme bokom rozčuľujúco priemerného Paula Walkera, ktorý je rád, ak mu ponúknu hocičo, Michelle Rodriguez, ktorá sa len mihne v úvode a úplne zbytočnú Jordan Brewster, znamená „návrat starej party“ v preklade predovšetkým a hlavne „návrat Vina Diesela“. A je to pravdupovediac len toto stále ešte dosť charizmatické holohlavé delo, ktoré povyšuje štvorku na aspoň ako-tak pozerateľný akčný film. Ktorý síce nie je ani prehnane akčný, ani prehnane napínavý, vlastne nie je napínavý skoro vôbec, ale je po remeselnej stránke zručne nakrútený a na Diesela sa dobre pozerá. No scenár je príšerný, vzťahy medzi postavami sa zasekli na adrese Beverly Hills 90210 a digitálne automobilové naháňačky ma nútia zívať. Finále v mexických tuneloch absurdné. Koniec fajn. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než jsem čekal. Když už nechybí původní obsazení a celé to vypadá konečně jako důstojné pokračování, ukuchtí scénáristé něco šíleného, čemu říkají scénář a na to namotají nějaká ta auta, šílené digitální honičky v tunelech a klasicky chlapské charisma Walkera a Diesela. Nefunguje to. Pro milovníky aut to bude utrpení, protože opravdu kvalitních honiček je tam pouze pár. Pro fandy akčního filmu to bude rovněž tvrdý oříšek, protože akce je tam hodně, nicméně nestojí za nic. A pro fandy hlavních protagonistů to bude jen smutná nostalgická vzpomínka na první a jediný originální díl. Velice nepovedená věc. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takže co musim připomenout: Domova vlastní rekonstrukce, jak skončila Lettye alias Kriminálka Las Vegas; příjde mi, že se Brian celej film tak divně poculoval aneb byla jasné, že zasune; kua, proč tam byl Han tak málo?; ano, konec mě pekelně rozesmál :-D a vůbec tak všechno, co jsem tu povrchně vypsala, mi na tváři zanechalo potutelný úsměv... ;-) Taková pařba, krásný autíčka! Škoda, že to, co si sestavil Brian vybouchlo - a vůbec, že v ten moment vybouchla všechna auta, která se mi líbila - fakt bylo k sežrání, i to řízení na levo... ^_^ No, byla to docela legrace. Jestli bude další díl, určitě shlédnu. Myslim, že bych dala o hvězdičku navíc, kdybych to viděla v lepší kvalitě. No nic, stalo se. Třeba jednou tomu hodnocení zvednu. Čili jak jsem nesnesla pohled na komorní drama a dala se na výfukové splodiny XoD ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Vin Diesel souhlasil s návratem do role Dominica Toretta pod podmínkou, že se coby Brian O'Conner vrátí i Paul Walker a že film bude první částí trilogie. (S.W.A.T)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama