Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

FTP 

všechny recenze uživatele

Chytlavý, ale rozporuplný seriál, který se na každému úplně zalíbí. V Americe 8,2/10, u nás pouhých 68/100 a nahoru už asi nepůjde. Charismatický Simon Baker, kterého v žádné jiné roli nemůžu ani vidět, mě jako Patrick Jane totálně očaroval a můžu otevřeně přiznat, že jsem v určité etapě dospívání chtěl být jako on a obdivoval jsem veškerá jeho gesta, dedukce, způsob oblékání a uvažování, ale i formu konverzace. Seriál, který je jen a pouze o hlavním hrdinovi, kterého když si oblíbíte, oblíbíte si i samotný seriál a naopak. Hlavní zápletkou je prvních šest sérií tajemný seriový vrah, který Patrickovi zavraždil ženu a dceru, Red John, po kterém Mentalista pátrá a souběžně s tím řeší jako konzultant CBI vraždy v Sacramentu svým velmi osobitým přístupem, kterým všem leze na nervy. Ústředními postavami je pětičlená skupina detektivů a přátel. Zajímavý je také velice vřelý vztah mezi ním a jeho šéfkou, který si od začátku do konce říká o něco víc, než přátelství a důvěru, ale kdo ví... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po sedmi sezonách a 151 episodách Mentalista doklopýtal k závěru, za který se nemusí stydět. Můj vztah k němu se v průběhu těch sedmi let měnil - od prvotního nadšení z Patrika Jane coby "vážně se tvářícího Psych", přes fascinaci postavou všemocného sériového vraha Red Johna, až po znechucení z toho, jak dlouho se jeho linie táhne. Víte, jak se pozná, že krimi procedurálka umírá? Když v diskusích drtivá většina příspěvků patří shipperům (nejčastěji ženského či neurčitého pohlaví), zuřivě řešícím vše kolem možných kombinací postav s romantickou zápletkou (hlavně Jisbon). A i ony se v poslední řadě dočkaly! V té době jsem koukal už spíš ze setrvačnosti, v naději na občasný hravý díl, připomínající první řady. Ale nelituju toho, Cho vybírající svatební šaty v poslední episodě mě utvrdil v tom, že mě to vlastně bavilo víc, než mnohé show, co se rozplynou do ztracena pod sekerou diváckého nezájmu. Takže nakonec ponechám své hodnocení na 4/5. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lépe jsem si vedl jako okultista. Alespoň jsem dával lidem naději. Falešnou, ale naději." Mám slabost pro týpky, kteří chtějí být za každou cenu nejchytřejší v místnosti. A právě skromnost je Mentalistova nejsilnější stránka. Vlastně není, je to celkem sympatickej chlubílek, kterej rád leze lidem do hlav a já jsem přes to jeho ego ze začátku špatně viděl, jak je agentka Lisbonová slabá a případy průměrný. Teď už to vím, takže jsem seriál přestal sledovat a chodím s ním po natáčení na jedno. Ještě nepoznal, že u našeho stolu není ten nejchytřejší. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zase jen tuctová kriminálka, akorát namísto laboratoře a titěrného pátraní po důkazech je tady vnímavý Patrik Jane a jeho rádoby psychologické žvásty. Simon Baker sice nepostrádá určitý asexuální šarm, ale vlastně je tím jediným, kvůli koho se vyplatí seriál sledovat. A to je trochu málo - žádný originální děj (je dnes těžké otrlého diváka nějakým případem šokovat či aspoň hlouběji zaujmout), mírná nadsázka eliminuje veškeré napětí. Když není v TV nic jiného a nemám zrovna lepší práci nebo zábavu, "Mentalista" neuškodí... Baťovských 59%. ()

Chris Masters 

všechny recenze uživatele

Nechť si každý říká co chce, mě kouzlo tohoto seriálu dostalo. Hlavní příběh, který se točí okolo Rudého Johna, to je to co mě dostalo. Pro mě je to proto, nejlepší detektivní seriál! Simon Baker je jako Patrick Jane naprosto skvělý. A nesmím zapomenout na krásnou Amandu Righetti :) Právě běží poslední série, tak uvidíme čeho se v ní dočkáme. A mimochodem: Tygře, tygře rudě žhnoucí.... ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick Jane (Simon Baker) má na sobě v každém díle tmavě modré kalhoty, vestu a sako, kromě epizody Rudý korálek, kdy je jeho oblek tmavošedý a podélně prošitý světle šedými nitkami. (TaNya_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno