Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál mě opravdu pohltil už od prvních dílů. Geniální Tim Roth v hlavní roli ztvárnil doktora Lightmana opravdu neskutečným způsobem. Jeho styl chůze je boží! Navíc postava Cala Lightmana je inspirována skutečnou postavou, která se opravdu zabývala mimikou ve tváři a sledováním výrazů. Existuje i několik stránek, na kterých si můžete vyzkoušet určit daný výraz na tváři. Je to opravdu obdivuhodné, ale ono to funguje. Můžete poznat, po nějakém tom trénování, zda lidé ve vašem okolí mluví pravdu nebo poznat podle výrazu, jak se cítí. Sám jsem se o tom přesvědčil v několika případech, ale jeden byl stoprocentní. Tento seriál mě hodně bavil a FOX mě dost naštval, když se rozhodl nekupovat další díly. Závěr mohl být lepší, ale co se dá dělat, když to vlastně bylo otevřené a nikdo nevěděl co se bude dále dít. Jo, a kam se hrabe nějaký Mentalista. 9/10 ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi líbil hned od prvního dílu, ale teprve po zhlédnutí několika dalších jsem mu přišla na zoubek. Každý díl je jedinečný, každý je svým způsobem jiný, i když ve všech jde jen o jedno - zjistit, kdo lže. Tim Roth v roli opravdu charismatického a jedinečného muže, který dokáže odhalit i toho nejlepšího lháře. Spolu se svými lidmi, kteří jsou v tomhle rovněž skvělí (avšak vyrovnat se mu zdaleka nemůžou), vyšetřuje případy, ve kterých by nikdo jiný nepomohl více. Je zajímavé sledovat ho při práci, jak dokáže jen z malého posunku obličeje poznat, na co asi dotyčný myslí. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který mi dlouho unikal a nakonec jsem jej zkoukla pěkně najednou. Už po několika dílech 1. SÉRIE mě tenhle seriálový kousek pohltil a i když se nejedná o vyloženě dokonalou záležitost, zaujal mě. Na tom má samozřejmě velkou zásluhu Tim Roth, kterému hlavní role padne jako ulitá. No jo, mám slabost pro tenhle typ drsňáků. :-) /// V průběhu 2. SÉRIE jsem se stala na seriálu závislá a 3. SÉRIE je zatím rozběhnutá tak dobře, že s jistými rezervami dávám Lie to Me i tu pátou hvězdičku. Jistě, kdyby nehrál hlavní postavu můj oblíbenec Tim Roth, byl by seriál poloviční. Ovšem Roth je prostě borec, který i občasná hluchá místa svým charismatem zcela přebíjí... 5.2.2011 - Tak nám skončila třetí řada a jelikož FOX zrovna nevypadá, že by chtěl nakupovat další díly, je to možná konec jednoho skvělého seriálu. :-( 11.5.2011 - Ano, bohužel je to tak. Seriál byl ukončen, takže se další série už nedočkáme. Sbohem, Cale. :( ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Seriál je vcelku vydařený. Během druhé série ale začaly epizody být slabší kvalitou. Seriál takového fraktálu, by měl mít zachované jisté zpestření (viz Lightman a obsazení parkovacího místa, či Lightman a prodavač hot-dogů). Fajn je i zesměšnit politiky, viz Obama a jeho gesto pro nepřátelství. Druhá série je upadající, a místo zesměšňování se v ději objevují lidé (jejich fotky), které nikdo nezná a nepozná. Třetí série to rozjíždí, a chvíli se i zdá, že se scénáristé pokoušejí zhouseovat Lightmana; pak ale přijde šok. Je to jinak. :) Samozřejmě, že se o to nepokoušeli, když oba seriály produkuje FOX. Hodnocení nechávám na tomhle čtyř-stavu a uvidím, jaké budou další epizody. _ _ _ Čtvrtou sérii (poslední) proskakuji, je to snad už amatéřina (Tim Roth -COŽE?), a pokles způsobený snad tou ekonomickou krizí... ✔ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože se tu pracuje s hodně přehnaně využitelnou dovedností odhadovat lidské myšlení podle jemných detailů tváře, kupodivu takto koncipovaný seriál docela funguje. Otázkou je, bude-li na vás Tim Roth coby zázračný Dr. Cal Lightman působit charismaticky nebo naopak spíš připitoměle. V prvním případě se můžete s Lie to me docela dobře bavit, ve druhém doporučuji jiný pořad. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)

Reklama

Reklama