Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele JarinDL7 k tomuto seriálu (14)

Hra o trůny (2011) 

První čtyři série 100 % a bylo zaděláno na nejlepší seriál všech dob. Pak se ovšem tvůrci odklonili od knih a dokázali nám, že sice dokáží velmi dobře adaptovat, ale sami neumí vůbec napsat scénář. Poslední série je největší odpad, co kdy vzniknul. Žádné jiné dílo na světě neobsahuje tolik děr ve scénáři. ()

Děti (2014) (S04E10) 

Tady ty sračky začaly. Nemáte rádi, jak tenhle seriál skončil? Tady to všechno začalo. Tyrionův důvod jít zabít Tywina mělo být to, že mu Jaime něco přiznal. V seriálu ani nedává smysl, že za Tywinem šel, on předem nemohl vědět, že tam najde Shae. Tyrion tady měl naprosto zahořknout a mělo z něj být opravdové monstrum. Jak Brienne našla Aryu a později i Sansu naprosto náhodně je taky mimo. ()

Tanec draků (2015) (S05E09) odpad!

Tohle by Stannis nikdy neudělal. ()

Matčino milosrdentsví (2015) (S05E10) odpad!

Co to tomu Stannisovi provedli? Jeden z nejlepších vojevůdců ve Westerosu a předvede tohle? ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) odpad!

Proč je Jon nesmrtelný? Já vím, že jsme viděli Ramsayho jako super lučišníka, ale tohle jim prostě nežeru. Proč jim Sansa neřekla o své armádě? Proč jí Littlefinger pomáhá po tom, co ji zradil? Proč Tyrion uráží Theona? Měl s ním jednu konverzaci a Theon neurážel jeho výšku. V první sérii právě Tyrion urážel Theona! Viděli ti tvůrci vůbec svůj vlastní seriál? ()

Vichry zimy (2016) (S06E10) odpad!

96 %, úsměvné. Arya "dokončila" svůj trénink jedním zabitím, kdy se naučila používat obličeje? Proč jí ostatní nechávají používat tuhle schopnost, když je zradila? Jak se ze Cersei stala královna po tom, co odpálila Vatikán? Měly by tam být nepokoje, dokud nezemře. Pěkně se tam zbavili všech vedlejších postav, aby s nimi už nemuseli nic dělat. Proč zabíjet Pycelle, když je zcela oddaný Lannisterům? To tolik vadil Qyburnovi? Proč Mace Tyrell a Margaery souhlasí, že jejich rod vymře? Proč proboha Cersei víc netruchlí? Kdy se z matky, která své děti milovala asi jako Catelyn, stala studená mocichtivá mrcha? Jon poděkoval Sanse za to, že mu neřekla o armádě, to nevymyslíte. Proč jsou šťastní, že zima je tady? Kvůli vzpomínce na Neda? Uvědomují si, co na ně přichází se zimou? To asi nevadí. Proč nikdo nejde po Samovi, který ukradl ten meč? Ví, kam má namířeno. Littlefingerův stupidní plán pokračuje, prodal Sansu Boltonům a pak zabil Boltony a Sansa ho nenávidí, opravdu geniální plán! ()

Za Zdí (2017) (S07E06) odpad!

85 %, zdejším divákům stačí k radosti hodně málo. Stačí jim asi jen dráčci. Já chci scénář, který dává aspoň trochu smysl. Myslel jsem si, že tohle bude nejhorší díl seriálu, 8. série to však překonala. Na týhle epizodě skoro nic nedává smysl. ()

Série 8 (2019) (S08) odpad!

Nejhorší věc kterou jsem kdy viděl. ()

Zimohrad (2019) (S08E01) odpad!

Celkově v pohodě epizoda, ale Jon si ochočí draka a nikomu to nepřijde divné? ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Jediná epizoda v poslední sérii, ve které není nějaký naprostý nesmysl. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) odpad!

Hra o trůny ve které se máte oprávněně bát o každou postavu, která může kdykoli umřít, přišla s touhle epizodou, kde jsou všichni (až na pár postav) nesmrtelní. Nejvíc to jde vidět, když je Jon zcela obkopený nemrtvými a v další scéně někam zmizely nebo jak Sam brečel na zemi. Ve finále na nádvoří bojují už jen hlavní postavy proti stovkám, to se z nich staly Jediové nebo superhrdinové? Proč Dothrakové útočí do tmy? Ta scéna vznikla jenom protože jim přišlo cool, jak mizela ta světélka. Proč byla většina vojáků mimo hrad? Proč jsou katapulty úplně ve předu a jsou použity asi jen jednou? Noční král nemá souboj s Jonem. Proč ne, když poslední série jsou celé o fan servicu? Ani fan service nedokáží udělat správně. Jako třešničku Nočního krále sundá Arya. Téhle epizodě se povedla jen hudba. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) odpad!

Jak mohli Dothrakové přijít jen o půlku mužů? Proč zabití draka, který mohl umřít v předchozí epizodě, je v post-episode omluveno tím, že "Dany kinda forgot about the Iron fleet?" Jaktože toho draka trefili 3x a Drogon nikdy trefit nejde? A podle loru by takhle velkého draka neměla zabít nějaká ballista. ()

Zvony (2019) (S08E05) odpad!

Dany se celý seriál stará o nevinné. Proč ve svém vzteku nezaútočí rovnou na Cersei? Nedává to absolutně žádný smysl. Pokud se chtěli držet neexistující předlohy, proč k tomu momentu nedošli lépe? Proč Drogona nejde trefit, když těch ballist mají stovky? Rhaegal dostal 3 rány instantně, protože: "Dany kinda forgot." ()

Železný trůn (2019) (S08E06) odpad!

Starkové obsadili všechna králoství a všem je to jedno. Yara zapomněla, že chce vlastní králoství. Bran je král, i když řekl, že nemůže být lordem čehokoli. Lhal a je skrytě největší záporák? To se asi nedozvíme. Sansa by měla dostat facku za okřiknutí Edmura. Proč je tam tak málo lordů? Proč je tam Sam? Proč Tyrion jako vězeň vybírá krále? Proč Jon žije a Grey Worm ho instantně nezabil? Proč Jon obhajuje Dany, která právě zabila milion lidí? Nemá být nejhodnější člověk, který chrání nevinné? Láska tak slepá není. Proč Drogon zničil Iron Throne? Dany nezabila touha po moci. Proč Grey Worm pluje na ostrov, kde všichni umřou na motýle? Proč Davos nabízí eunuchům vlastní rod? Jak Sam vymyslel demokracii? Proč vidíme plastovou flašku? Proč tuhle chybu udělali dvakrát v poslední sérii? Proč Arya pácha sebevraždu? Kdy se naučila plout po moři? Proč je tam tak dlouhá scéna, jak se Tyrion prochází nebo hýbe židlemi? Co to má být? Jak Tyrion našel sourozence pod stropem pod pár cihlama, když ten strop celý spadl v předchozí epizodě? Proč je Bronn a master of coin? Před pár sériemi řekl, že nerozumí půjčkám. Kdy se ze Sama stal mistr? Proč Brienne zavírá knížku s nezaschlým inkousem? Jak tohle mohlo vzniknout? Tolik otázek k týhle sračce. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama