Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Českých pohádek za poslední roky moc není a na nějakou pěknou už si ani nevzpomínám. Tady jde vidět, že se Zdeněk Troška snažil a chtěl potěšit diváky. Myslím si, že u těch nejmladších se mu to povedlo skvěle. U těch starších už to bude horší. Přesto je na mé straně vcelku spokojenost. Moc mi tam sice neseděla Bára Munzarová a nějaké výjimky by se ještě našli, ale jinak to šlo. Nedělám to často, ale přivřu očko a ty 3* dám. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

U Trošky je to jako na houpačce. Jednou nahoru, jednou dolů. A dolů tuhle pohádku srazil scénář. Jak pejsek s kočičkou plácali dort, tak podobně je uplácaný scénář, který drží jen silou vůle. Moderní mluva naráží do té "lidové" a pokud chce královna něco prubnout, je něco shnilého v království pohádkovém. Sama královna by byla na delší analýzu, ale ve zkratce si jen můžu připsat další položku do svého seznamu pitomých Alžbět v českém filmu. Munzarová nikoli hrála, ale jen mluvila příliš hlasitě a byla nějaká podivně jakozemitá. Těšila jsem se na Suchařípu, ovšem důstojný král by musel mít důstojné dialogy. Ústřední dvojice celkem ujde, ale pojmenovat je Štěpán a Štěpánka je nápad hodný pořádného záhlavce. Zvlášť, když jsem se prvních dvacet minut domnívala, že se kluk jmenuje Vítek. A samostatnou kapitolou jsou Troškovi čerti.. Kupříkladu nejnovější čert se v myslivecké kamizole chová jako normálně myslící bytost. Jakmile se změní do své přirozené podoby, je z něj huhňající, šklebící se monstrum, které bych poslala Heřmánkovi na převýchovu. Troškovi čerti patří do pekel, ale chválím překvapivě dobrého Lucifera. Němcovi bych věřila, že princeznu opravdu zaklel.... Prostě a jednoduše, ubrat blábolů (vyškrtnout celou epizodu se zlatou kytkou, protože Luciper mohl prostě říct, že když si ho nevezme, tak ji zakleje), předat psaní scénáře někomu jinému. Žblekotání, hihňání, pitvoření, jakékoli moderní výrazy a dementní čerty vyškrtat, pak to možná půjde lépe. P.S. Chci nějakou pěknou mladou inteligentní Alžbětu! ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Opravdu se nedá popřít, že pohádka je dobře udělaná pro oko, natočená v kouzelných prostorách zámku Buchlovice, s výbavou perfektních kostýmů a dalších velmi pěkných vizuálních prostředků. Bohužel, jde jen o další "Troškovu pohádku“, což je už pojem sám o sobě, a jak se říká u nás, opět pořádně uvalenou. Pan režisér bojuje, pere se v prostředí, kde krásná česká pohádka snad už vymřela, jenže jeho způsob zpracování ve mě vyvolává pouze lítostné pousmání a nevěřícné kroucení hlavou. Přitom by možná stačilo jen trochu ubrat bláznivinek a udělal by se krok dopředu a snad by naskočila i hvězdička navíc. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Eva je krasna princezna, to se musi nechat. Jeji nevinny vyraz tvare a velke vykulene oci dodavaji veruhodnosti princeznovske naivite a tak to ma byt, tedy myslim, tedy jsem. Postava Vaclava Sandy je take jakz takz dobre ztvarnena, rekla bych. Takovym Troskovskym stylem, jeho typickym. Tim nerikam, ze je to spatne. Vlastne se mi to i libilo. Sabina je skvela herecka, naramne me bavila i pobavila, tezko ji pasovat na kralovnu, kdyz neustale i ve svem veku vypada spise jako princezna, ale zahrala to bravurne. Kral normalni. Nic extra, nic spatneho. Zkratka nevycuhoval. Ovsem postava certa me privadela k lehkemu silenstvi, to se neda poprit. Ve sve promenene postave s kamizolou to bylo jeste horsi nez v postave certa, abych rekla pravdu. Nejen, ze herecky vykon stal temer za sebevrazdu, ale uplne nejhorsi na nem, a to v obou postavach, je jeho hlasovy prednes. Neda se poslouchat. Tehle hlas proste nebyl stvoren pro platna. Mluvi, jako kdyby umirala ryba na schodech do kostela. Mozna spise pulec. Procitene to je asi jako kdyz panenske drevo se snazi vydavat sexy vzdechy. Vyvolava stejne pocity a temi je chut vzit kus spalku a pretahnout je oba po hlave. Trosku to vylepsil vyplazovanim jazyka v podobe certa a kulicima se ocima. Ale byl to velmi chaby a tezko zaznamenatelny pokus k naprave. Upozornit ovsem musim na to, ze to neni scenarem, tahle role nabizi velke moznosti, jen se ji musi chopit herec a ne blbec. Pak me jeste pozastavuje, ze Lucifer v podani tak velkeho herce, nebyl zase tak dobre zahran. Ovsem, celkovy dojem byl uchazejici. Maloktery reziser dokaze, aby pohadkova atmosfera opet dychala. Zdenkovi se tohle velmi dari u vsech jeho pohadkovych del a tak davam horsi ctyri hvezdy. Amen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Troška je Troška. Čertova nevěsta je další z jeho pohádek, která originalitou nehýří, ale zase jí nechybí laskavost a pohádková atmosféra, kterou podkresluje nádherná hudba. Co mně do dokonalosti této pohádky ale chybělo, tak to byli herci, protože Václav Šanda před kamerou vypadá jak českej Justin Bieber a není tam vlastně nikdo, kromě Lucifera, jehož postava by byla výraznější a důležitější než podrážka od boty. Proto dávám tři hvězdy. Za poslední Vánoce jsem viděl hezčí a levnější pohádky. A to stačilo málo. Někoho sympatického a přirozeného do hlavní role. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Pod stejným názvem vznikla v tehdejším Československu již pohádka Čertova nevěsta (1975). (M.B)
  • Motiv třetího úkolu již byl použit u pohádky Chytrá princezna (1984), kde se ho také zhostil František Němec. (Aridara)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama