Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (978)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za obrovského odpůrce filmového spracování celé této nechvalně známé ságy, avšak s druhou částí Rozbřesku na mne čekalo nečekané (až děsivě nečekané) překvapení. Pomenu-li tedy nudný a (hodně) patetický začátek a fakt, že upíři holt stále září jak světlušky v noci, Rozbřesk se stal z dětinské nesnesitelné slátaniny překvapivě přijatelnou romantickou podívanou s nádherným soundtrackem a hodně nevyzpytatelnou (pro děti ne zas tak vhodnou... ehm...) bojovou scénou. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Já se bavil. Jako u většiny dílů této skvostné ságy. Začátek byl zábavný - no prostě telenovela - a zábava to byla i nadále, i v očekávání osudové střetnutí zlých upírů s hodnými upíry a hodnými vlkodlaky (WTF?). OK, za jeden z největších filmových WTF momentů považuji "vyvrcholení" této ságy. Už jen hodně nucená "osudovost" celého setkání asi padesáti človíčků na zasněžené pláni byla vtipná, což pak při řežbě podpořila ještě LOTRovská hudba. Ale moment, kdy divák zjistí, že se žádná bitva neodehrála (a ani neodehraje), posílá opravdu do kolen. Vyvrcholením pěti filmů je tedy (ne)přátelská debata a odchod všech zúčastněných vlastním směrem. Bomba. A proč není produkce schopna na natáčení sehnat reálné dítě a dolepí tam tak trapně umělohmotného parchanta, nechápu... 80% ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Opět nadhodnocuji, zaprvé abych trochu zvrátila zvrácené hodnocení místních zvrácených uživatelů, zadruhé že hodnotím film z pohledu ataptace knihy a jako bonus možná Skrka a Kubrickona trefí šlak :-) Tak a po krátkém úvodu se dostávám ke spoilerovému hodnocení. Musím říct, že prvních deset minut byl fakt vopruz. Začínat film tím, že se hned začnou líbat, říkat si klišé atd mě nenadchl, ovšem navazuje to hned na první film tak to asi logiku dává. Taktéž jak se tu mnohkrát zmínilo - počítačové efekty - byly na úrovni roku 1997. Bellyn hon na člověka se tak víc podobá Samařinýmu výlezu ze studně a to, že film není pro náctileté holčičky se tvůrci snaží dokázat odvážnějším sexem, kde ovšem figuruje hlavně odulý Patizón. A co maj proboha pořád s těma vlasama? Ovšem tady se asi výčet negativ zastavuje. Jako čtenář musím pochválit opravdu zdařilý výcuc důležitých událostí a nikde zmíněné "tlachání o ničem " mi nepřišlo přítomné. Moc se mi líbilo předvádění upírských schopností, které zdaleka předčily očekávání z trailerů. Ví se o mě, že si v každém filmu najdu nějakého miláčka a i tady se tak stalo :-D Benjamin mě totálně dostal a jeho charisma (a krásná tvářička) tvoří polovinu filmu. Tu druhou si zase pro sebe strhl Garret. Jeho hláška: "červenopláštníci už jdou, červenopláštníci už jdou" považuju za geniální a nejrealističtěji prohlášenou věc, co ve filmu zazněla. Možná i proto, že kdybych stála v podobné situaci, pobrukovala bych si něco podobného. O jistý druh kruté zábavy se postará i Stefan s Vladimirem, zvlášť když vidíte jejich nadšené tváře hledící do vřavy létajících utrhaných hlav. I když jsem původně litovala, že se boj odehrává pouze v Alicině vizi, nakonec jsem byla ráda. Pohled na mrtvoly mých oblíbených postav se mi ani za mák nelíbil, zvlášť když umírali ve svých zvířecích podobách. Navíc vize byla krásně zpracovaná a plynule navázala na realitu, takže tohle se opravud povedlo. Závěr přeslazený, ale tak to má být. Co mě teda znechutilo byla postava dospělé Renesmé. Něco tak umělého snad někdo animoval v DOSu. Titulky završily několikaletou pouť asi nejkontroverzější romancí, která mě proti mé vůli přeci jen dostala. Twilight mám ráda hlavně kvůli vedlejším postavám (a Jacobovi), (navíc prostě miluju tu severoamerickou krajinu) má nenávist k Belle a Edwardovi trvá :-D ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda já se musím přiznat, že tenhle díl se mi sakra líbil. Byla jsem proti, aby to rozdělili do dvou dílů, protože ta poslední knížka byla fakt děsná, což byl taky kámen úrazu u prvního části filmu. Na tenhle díl jsem se i docela těšila, protože tuhle část jsem měla v tý poslední knížce nejradši, teda když odhlédnu od té 'bitvy'. Narozdíl od prvního dílu, tady to plynulo rychlým spádem a vůbec mě to nezklamalo, naopak. Bella - upírka, mě dost bavila. Klidně tomu dám i 5* btw. Jako, ale ta závěrečná bitva, fakt mě nachytali, ze začátku jsem se nestačila divit co se to děje :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A je to za mnou. Sbohem, nebudete mi chybět. Každopádně jsem se na zbytek ROZBŘESKU těšil, protože byl poslední, přesto se jim podařilo mě nazlobit. A to tím samým trikem, který mě rozladil už v Cageově NEXTu. Kdo viděl ví. Přiznám se, že u té (špatně natočené, ale to by tak nevadilo) bitky jsem se opravdu upřímně bavil, trhání hlav oblíbených hrdinů bylo potěšující, sice bez krve, ale dobře, je to film pro děti... ale to co s tím v závěru udělali?! Proč?! To co bitce předchází je roztahané jako teplý sýr, který vede z talíře k vidličce. Z Michaela Sheena jsem měl husí kůži (ne v dobrém slova smyslu). A vůbec všichni mluví pomalu, na bitku jdou pomalu, i když umí běhat rychle a šaty se jim neroztrahají, sakra to neviděli Flashe? To děcko má, z nějákého důvodu půl filmu CGI hubu. Upíři jezdí ve Volvu, protože je to nejbezpečnější auto pod sluncem. Upíři rozdělávají oheň, protože... jim je zima. Asi. Pattinson je Lautnerův táta. Všichni žili šťastně až.... do doby, než se rozpadlo zemské jádro. Upíři totiž neumírají a jsou tu forever. Konec, šmitec, šlus. Burwellova hudba je pěkná a je jako vždy na úplně jiné úrovni než ten zbytek. Už máme stejnou teplotu. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Na špeciálnych efektoch pracovala spoločnosť Tippet Studio, ktorá sa venovala aj predošlým filmom série, hlavne tvorbe digitálnych vlkov. (Greenpeacak)
  • S rozpočtem 136 milionů amerických dolarů šlo o nejdražší díl celé ságy. (pan Hnědý)
  • Tvorcovia uvažovali o využití tretieho rozmeru, no nakoniec z toho zišlo. (Sufferer)

Reklama

Reklama