Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve většině aspektů skvělý film. Chris Hemsworth jako lovec super. Charlize Theron jako Ravena perfektní. Největší problém celého filmu je ale trochu jinde... Kristen Stewart jako Bella v Twilight sedla, ale jako Sněhurka? Do role se nehodila, a i kdyby sebevíc chtěla, Charlize má mnohem větší charisma, čímž ji totálně upozadí. Trpaslíci byli docela dobří, i když to vypadalo jako by si odskočili na výlet z plánovaného Hobita. Děj jako takový zaujal, ale neuškodilo by v něm více lovce. Nebýt Kristen, možná bych šel s hodnocením výš. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Počnúc réžiou, končiac hercami, okrem postavy Williama sú všetci mega aj Kristen ma dostala tam kam treba. Až ma mrzí, že toho nebolo viac a dramaturgicky mi prišiel záver trošku z rýchlika. Proste oveľa menej epic, ako sa to tvarilo z traileru (najlepší záber úplne chybal), ale stale veľmi veľmi dobre. 75% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zrcadlo, zrcadlo, copak jsi úplně blbé ?! Charlize Theron je ta nejkrásnější, Bel-chci říct Sněhurka, je prkno, mysliv-chci říct Lovec, je bezdomovecká verze Thora se sekerou a trpaslíc-chci říct.. oni to jsou vlastně trpaslící, tak nic. Trpaslíci tu jsou tak 5 minut a na jejich casting bych řekl, že tu někdo dost promrhal talentem. Přesto to je ve spoustě momentů dost cool na to, abych si to někdy pustil znova. A především, Charlize Theron je ta nejkrásnější ! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přesně na rozhraní temnější pohádky a opatrné fantasy, ale za sebe jsem doufal, že se bude mířit o něco výš. Situaci musí občas vysloveně zachraňovat krásná Kristen a bijec Hemsworth, pro kterého budou role neurvalých i zranitelných hrdinů kariérním osudem. V soundtracku úžasně řádí Howard (a Florence+The Machine), fantastičtí tvorové se opatrně objevují v pravidelných dávkách a pasáže typu procházky kouzelným vílím lesem dokážou vzít dech na dlouhé minuty dopředu, takže kde je problém? U mě jednoznačně na hradě. Charlize a její zlou královnu jsem výkonem i uchopením postavy za celé dvě hodinky zkrátka nevzal a ať už se koupe v mléce nebo zlověstně hrozí komu chce, jen jsem nervózně poposedával a čekal, až přijde jakákoli změna. Sanders sympaticky mění notoricky známé dějové momenty (přestože onu klíčovou a mou nejvíce očekávanou změnu do konce nedotáhne), ale na úplném konci zůstává celkový dojem až příliš zdráhavý. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film roku. Naprosto tragická verze Sněhurky a sedmi prcajzlíků, jejichž naprostou stupiditu nezachraňuje ani ohrané klišé: "je to přece pohádka". To, co je ve filmu změněné o proti původní (a hezké) verzi, je na něm taky to nejhorší a nejtrapnější (bojující trpaslíci, vojenský velitel Sněhurka atd.). Neomlouvejte mě, ale tak otřesný výkon jako podala ta beztalentní kráva Stewart, ten jsem snad ještě v žádném jiném áčkovém filmu neviděl. Pominu-li fakt, že je hnusná jak noc a při castingu se musela porota kurevsky snažit, aby do filmu nasrala ty nejhnusnější ženský, které jí na něj přišly, aby vedle nich tato herecká a vzhledová nicka vypadala nádherně, zůstane mi naprosto odpudivý výkon, ze kterého si pamatuju jen ty dvě bílé orbitky v její hubě, kterou permanentně otevírala s přesvědčením, jak je u toho děsně sexy. Pokud si někdo představuje pod pojmem herectví to, že se bude radovat, milovat, smutnit, hecovat armádu a umírat jedním a tím samým výrazem v ksichtě, tak bych mu nenabídl ani štěk v pornu, natož v profesionálním filmu. Když pak daný protagonista promluví a zní jak umírající myš, tak bych ho nenechal dělat ani kulisáka. No a tady ta naprosto dementní herečka, co musí kouřit režiséra aby si vůbec zahrála, hraje rovnou hlavní roli a je snad v 95% stopáže, takže stahuje celý film do hnoje, kam mimochodem právoplatně patří i bez ní. 10% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Natáčení probíhalo od října 2011 ve Velké Británii. (Verunka1995)
  • Postavy sedmi trpaslíku jsou pojmenovány podle římských císařů: Ceasar, Tiberius, Konstantine, Claudius, Hadrianus, Traianus a Nero. (Tendo)
  • V jednej zo scén filmu, kričala Charlize Theron (Ravenna) tak intenzívne, že si pretrhla brušný sval, pričom pokračovala ďalej v hraní. (classic)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama