Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Scary Movie je asi jedna z nejlepších parodii novější doby, spousta, ale spousta odkazu na hollywoodské filmy a teen horory, Vřískot, Tajemství Loňského Léta... Další díly už jdou dolů, dvojka je u mě jen trošku za jedničkou, ale 3 a 4 už je horší, asi nadobro Scary Movie skončilo, teď se můžeme jen tešit na Děsné dojáky a Velké bijáky…Shorty rulezz ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

V noci jsem se jednou takhle nudila a tak jsem přepínala programy, když v tom najednou hele, Scary Movie. Musím se přiznat že v době, kdy jsem ho viděla poprvé, jsem ještě neznala polovinu filmů, na které je parodován. Nicméně i tak jsem si ho pouštěla poměrně často. Tak často, že tříčtvrtě filmu znám nazpaměť. To se samozřejmě týká všech dílů, kterými se tento film 'vyznamenal'. A jasně, tento film je v podstatě naprostá volovina, ale to, že má něco do sebe a nějakou tu originalitu, to se musí nechat. Rozhodně se mi líbí, že každý díl paroduje jiné filmy a co více, povětšinou horory. To máme 1. díl; Scream, I know what you did last summer, The Blair witch project. 2. díl; The exorcist, The Amityville horror, Poltergeist. 3. díl; The ring, Signs, 8th mile, Texas chainsaw massacre. 4. díl; Saw, The grudge, War of the worlds. A 5. díl; Paranormal activity, Evil dead, Mama, Black swan, Cabin in the woods. Každý z těchto dílů mám hodně ráda, ale můj nejoblíbenější je rozhodně třetí s Brendou aka "dávám jí do držky Cindy!". U těchto volovin jako je zrovna tento film, mi dabing vůbec nepřekáží, ba naopak některé pasáže zní občas vtipněji než originál. Ale co si budeme povídat, originál je originál a spousta vtipů a různých narážek občas opravdu přeložit nejde a tak přicházíme o to nejlepší. Ale člověk si holt nevybere. Mou nejoblíbenéjší postavou celé této série je určitě Anna Faris aka Cindy. Ona je prostě na tyto role jak stvořená; hlavně když se soustředítě na jeji výrazy v obličeji. Moje nejoblíbenější scéna z jedničky je Cindy hledající vraha po svém bytě schovávající se za záclonu, či zkoušení zda je pod kobercem vhodné místo na schovku. Scary Movie je a bude jedna z nejlepších parodií. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První díl dnes již čtyřdílné série byl svěží závan do poměrně utlumeného světa parodií, který si nebral servítky s ničím, žádnému druhu humoru se nevyhýbal, přesto ale většinou trefil do černého a pobavil. Těch pár ubohých převážně perverzních a fekálních vtipů mu můžeme lehce odpustit, protože naopak třeba scény ve kterých figuruje maskovaný zabiják jsou kouzelné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scary Movie môže dnes slúžiť aj ako materiál na to, čo bolo v komediálnom žánri povolené pred dvoma dekádami a čo by dnes už neprešlo. Neviem, či je to dobre alebo zle, ale na výsledku, že ide o zhusta priemernú komédiu, to nič nemení. Ako to už v mainstreame chodí, občas sa podarí výborný vtip, väčšina je priemerná a niekoľko vyslovene trápnych. Každopádne som ale čakal určite menej. Dnes už obohratá schéma parodovania všetkého možného v jednom celku tu ešte pôsobila celkom svieže, nie vždy to ale vyšlo. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem začala vlna novodobých parodií. Objevil se nový, jiný styl. V této době je již sice provařený, ale přesto můžeme být rádi, že tohle vůbec vzniklo. Spousta scének tvářících jako by to bylo myšleno vážně, spousta scének tvářících se naprosto opačně. A mnoho dalšího humoru zde. Tento první díl je zřejmě nejlepší z celé série. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Scénář vznikl kombinací dvou scénářů k nerealizovaným filmům. (lubos111)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama