Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tenhle "Děsnej biják" mě opravdu pobavil, i přes některé až skoro pubertální vtípky. Za důležité považuju, že jsem se po většinu filmu smála, což se o třeba o jiných komediích říct nedá. Takže nebudu pokrytec a dám poctivé 4 hvězdy. Ostatně parodii člověk náležitě ocení jenom pokud viděl původní film, který je parodován. Proto jsem si závěr tohoto děsného bijáku vychutnala až potom, co jsem viděla Obvyklé podezřelé. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná parodie na horory, byť s o dost vulgárnějším stylem, než meli třeba Zucker-Abrahams-Zucker. Osobně za nejvtipnější postavičku považuju Raye, který se profiluje jako hard-core heteráč, byť je realita trochu jiná.... Cindy Campbell: Myslela jsem, že mě miluješ. Bobby: Ale já tě miloval, baby. Jenže po tak dlouhým celibátu se člověk diví, co to s ním dělá. Je to tak, Cindy, jsem gay. A pokud sis toho ještě nevšimla, Ray taky. Ray: Co?! Já nejsem gay. Bobby: O čem to mluvíš? Vždyť jsi mě vzal do toho klubu. Ray: A co? Hrajou tam dobrou hudbu. Bobby: A co výlet do San Franciska? Ray:Chtěl jsem tam jet na nákupy. Bobby (už téměř pláče): Ale... miloval ses se mnou. Ray: No tak za prvé, vykouřils mi ho... Bobby:To je jedno. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

S těmihle americkými parodiemi (dneska už legitimní subžánr americké filmové komedie) je to samozřejmě především věc osobního vkusu a naladění, uměleckého tu není zhola nic, ale já si stojím za tím, že v případě tohoto prvního dílu to teda sranda byla, i když někdy docela blbá... (za povšimnutí ale stojí, jaké filmu tu tvůrci vlastně parodují - mimo všudypřítomných hollywoodských velkofilmů a nějakých těch povinných hororů tu je aluze i na takový film, jako jsou Singerovi Obvyklí podezřelí!) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších paródii ma baví aj po rokoch. A to napriek tomu, že je to do veľkej miery aj negerská komédia so zhúleným černochom (Marlon Wayans a jeho what's up je geniálne) alebo nonstop narážkami na homosexualitu jedného z nich (rovnako fantastický Shawn Wayans). Dokonca aj tých pár nechutných vtipov ma rozosmialo. Strašne ma baví, že to má kostru príbehu z ďalšej mojej srdcovky a to Vreskotu. Skvele sa tu paroduje aj kopa ďalších 90tkových hororov, ale zabŕdne sa aj do iných obvykle podozrivých žánrov. Pritom sa ešte nevykrádajú doslovne jednotlivé scény, ale len sa na ne veľmi vtipne odkazuje. Celému filmu ale kraľuje nádherná a neskutočne vtipná Anna Farisová. V tej dobe ešte brunetka a sekne jej to v akejkoľvek farbe. Rovnako skvelí sú aj ostatní viac či menej známi herci. Vyzdvihnem aspoň neznámeho Dave Sheridana ako totálneho dementa Doofyho. Až sa divím, že sa z neho nestala komediálna hviezda. No a vďaka krátkej stopáži to neskutočne odsýpa, takže aj po rokoch to je pecka, ktorá ma na mnohých miestach rozosmiala. CZ dabing je tiež parádny. Hlavne Procházka si toho Marlonovho zhúlenca vychutnáva. 9/10. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi parodiemi. Totálně ujetá, bláznivá blbost. Ale natočena s takovým (ne)vkusem, že ji zbožňujeme. První díl je pro mě ten nejlepší. A ač následující pokračování obsahovaly také smršť zábavných scének a poměrně úspěšně si vzaly na paškál nejznámější hollywoodské trháky, již však nedokázaly dosáhnout statusu "nezapomenutelnosti" a "kultu", a marně se snažily stejně zdařile navázat na první díl. Scary Movie je mistrovskou parodií především na Tajemství loňského léta a Vřískot, který se tu míchá s Matrixem, Šestým smyslem nebo Záhadou Blair Witch. Těch několik perverzních a fekálních momentů, které jsou zřejmě zcela účelně přehnané, až trapné, dokáže docela s úspěchem přebít vše ostatní. To ostatní, čeho je zde ještě hojně (v ostatních dílech se však poměr nápadu a trapnosti začal čím dál více vyvažovat). Nápaditost zpracovaných scének, legendární většina dialogů a groteskní postavy. Cindy Campbell, Brenda, Shorty, Bobby, Gail Hailstorm či zvláštní strážník Duffy. Také musím vyzdvihnout český dabing, bez kterého by to naše, české Scary Movie pro spoustu diváků prostě nebylo ono. "Bože, přejeli jsme botu!" - "Kde je noha?", "Je mrtvá a už se nevrátí." - "Už je to dýl než rok, Cindy!" - "Ginger ale byla pro Spice Girls tak důležitá!", "Vemte si to, pane, je to dobrá svačina.", "Dookie, vem si to!" - "Jo." - "CO JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!" :D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Scénka, kdy na sebe několik postav křičí v telefonu "What's up???" („Co jéééé???"), je inspirovaná známou reklamou na pivo Budweiser. (Mimesis)
  • Ve školní jídelně je na jídelním lístku na tabuli napsáno “Same Old Shit“. (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama