Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t mess with the Family!! Ten pocit když příjde člověk z práce domů a jako první, co udělá se podívá, co dnes vyšlo a vidí velkým LeatherFace, ten úsměv, který se vykouzlí na tváři na film, na který čekám rok je nepopsatelný. Jsem hodně rád, že tenhle Prequel dostala na starosti dvojice Bustillo and Maury, což jsou dva vynikající francouzští řezníci, kteří natočili klenot Inside a dva slušné horory Livide a Among the Living, LeatherFace je po Inside jejich nejlepší počin. LeatherFace už od úvodu zaujme hodně špinavým lookem, film opravdu působí, jako by se natočil v 60. letech a pro starý Texas já mám ohromnou slabost. Film servíruje od začátku do konce hutnou dávku poctivého Gore a kouká se na to sakra moc dobře, letos nic brutálnějšího rozhodně nevyšlo. Sex na mrtvole či sežrání za živa prasaty, to se jen tak nevidí. Potěší i šerif, který si jede podle svých pravidel, krásná Lili Taylor, hutná atmosféra s parádním soundtrackem, no jsem hodně spokojený. Duchařiny a Démoni vedle Leatherfejsa působí jako omalovánky pro děti, ta zdejší beznadějnost, špína, hnus a psychopatická rodina Sawyerů dělá z filmu velmi intenzivní zážitek. Průchod lesem v noci, křik utíkající ženy a zvuk motorovky to je nepopsatelná atmoška! Kdo podobné filmy může, ať neváhá, litovat nebude. Zbytek bude brblat. 80% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Původní Masakr je pro mě jedním z nejvíce sugestivních filmových zážitků vůbec - až zvrhle konzistentní budování strachu a nervy drásající ponořování do prostředí a nátury ztělesněného zla. Ostatní díly jsou více či méně koukatelným vyvražďovacím brakem, přičemž Leatherface dle očekávání není výjimkou. Příběh je poslepovaný neobratně ze tří odlišných částí, jejichž přechody jsou trestuhodně uchvátané, zatahuje do hry protagonisty, s nimiž si dále neví rady a nechává je rychle odstřelit, a vývoj nejdůležitější postavy je smrsknut zcela nepochopitelně na jednu nebo dvě scény. Alespoň že to má solidní drajv, pěknou ženskou v titulní úloze a několik uspokojivě nechutných scén, kolem nichž je budována ucházející atmosféra. Ale pořád je to zkrátka hanobení geniálního originálu, které nikdo nepotřeboval vidět. Tečka. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Do dvojice Maury/Bustillo jsem jako vždy vkládal své naděje a tentokráte se mi chlapci odvděčili jen tak na půl... Leatherface je špinavý, nechutný film s poměrně velkou porcí vymazlených gore záběrů ve stylu Roba Zombieho, slušnou hudbou, herci a i atmosférou... Jako hixploitation film funguje docela dobře, ale jako další z řady Texaských masakrů už ne... A to proto, že 80 procent filmů se rodiny Sawyerů vůbec netýká... A to je škoda... Vysloveně zklamání se tedy nekonalo, motorová pila nakonec svou krvavou práci vykonala, ale nadšení také ne... Příště bych si od dvojice Maury/Bustillo přál spíše vlastní tvorbu... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zkoukněte prvních 5min. pak jeďte od 70.minuty dál. Vůbec o nic nepříjdete. Páč jsem si několikráte (i díky sequenci s Hartmanovou dcerou) notně zanadával. Nesnáším amorální hnusné filmy plné degenů, sráčů a blonďatých popálených děvek (aspoň že ji prostřelil ranger palici, to bylo velmi uspokojivé) a nepotrestaného zla. A fakt mi je těžce u prdele, že to má býti prequel k orig. Aspoň mohu pochváliti producenty nebo koho, že to drze nenazvali TMMP, páč to s touto sérií nemá prakticky NIC společného. Malé plus je to, že jde o retro z let 55-65. A s bonbónkem z min. roku (byť zde jako i jinde, jest nesmyslně uveden rok současný) se to absolutně nemůže měřiti. Je to tzv. vývojová slepá ulička, která vede odnikud nikam a jen mi připoměla, že bych nakopal do xichtu těm, co škrtli plánované pokr. (režisér o to stál a navíc film za 20 mil. vydělal 47) předchozího (pro mě nyní o 300% lepšího) a roztomile prdle úchylného 3D, který mi po tomto dává mnohem větší smysl, než kdy dříve a na jehož základě jsem dal 2.šanci (sice opět marnou, ale o něco lepší, než napo1.) 1.filmu, ze kterého jak víme 3D přímo vychází. Tudíž...pokud jako já, chcete míti vyloženě film oficiálně patřící do série TMMP odškrtlý ze seznamu, koukněte. A nejlépe v té mnou doporučované PKD cut verzi. Jinak se tomu vyhněte velkým obloukem a nic se vám nestane. Prostě, totálně mimózní film, u kterého nechápu, co tím chtěl básník říci. :-/ ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Texaský masakr francouzských zoufalců. Jakožto zdejší hororový expert bych se hned v úvodu komentáře mohl pochlubit svou odbornou predikcí z loňského roku, v níž se s fundovaností sobě vlastní vyjadřuji k očekávaným (ne)kvalitám snímku. Mohl, ale vzhledem ke své vyhlášené skromnosti tak neučíním (přestože se má prorocká slova ohledně tohoto odpadového braku opět do písmene naplnila). Schopnosti režisérské dvojce vykazují neúprosnou degresivní tendenci. Jejich odstrašující transformace v bezradné břídily započala prvotním zábleskem tvůrčí geniality v podobě strhujícího À l'intérieur. Uběhlo pouhých deset let a Bustillo s Maurym se zmítají ve smrtelné agonii, z které není návrátu. Po všech stránkách amatérský Leatherface uráží skutečného fanouška žánru slabomyslným scénářem se spoustou trhlin v logice chování postav, ochotnickými hereckými výkony a úplnou absencí napětí. Absolutní laik, který posuzuje kvalitu hororu výhradně optikou gore scén, možná nějakou tu hvězdu udělí. Pro všechny ostatní naprostá ztráta času. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama