Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (830)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když si na začátku všeho uříznete půlku čerstvě grilovanýho kuřete s tím, že ho v průběhu budete udlabovat a v závěru zjistíte, že je pořád celý! Ano, James Wan vrací horor tam, kde byl před třiceti čtyřiceti lety - do dob Poltergeista, Věci, Osvícení nebo Přichází satan. To, že jeho filmům chybí originalita a že využívá stále stejný postupy a klišé, dokáže dokonale kompenzovat formou a prací s napětím, kamerou, herci, hudbou a světlem, přičemž tady je evidentní i slušnej scénář (právě tak tomu bylo i kdysi). I kdyby mělo pod jeho vedením vzniknout dalších deset dílů, budu mu to pořád žrát! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

James Wan jede pořád to samé dokola (série Insidious, série Conjuring) - prvotřídní hororové scény, které člověka bezpečně vyděsí + pro mě nepříliš záživné a klišoidní dějové linie (ty vymítačské týmy kazí atmosféru, lezou mě už na nervy a značně otravují). Kde je ten Wan, co dokázal natočit dějově propracovaný Saw s výborným napětím a originálním konceptem? To už teď pojede jen v Considious a nic nového nám nepřipraví? 65% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak co tu máme? Dvě solidní lekačky, ale jinak je to kompilace těch nejprovařenějších hororových propriet a postupů, které jsme mohli vidět v desítkách jiných žánrově spřízněných filmů. Navíc horory ze 70.let, na které Wan odkazuje, to uměly lépe. K tomu se tady operuje se scénářem, který je prostě…..hloupý, až to práská dveřmi hlasitěji, než to uměl ten duch. V první půli to Wan ještě kočíruje s přehledem, druhá půle už je jen festival hlouposti a trapnosti. Při některých scénách, třeba toho výslechu ducha ergo dívky s plnou pusou vody, jsem se za tvůrce až styděl. Ale Wana přesto nezatracuju, pořád umí z „prdu udělat kuličku“, třeba v povedeném prequelu, který byl v mnoha ohledech prostě lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V zajetí mainstreamu. Úplně to samé jako jednička, takže v řemeslně takřka bezchybném hávu zabalené duchařské klišé, kde se nestane nic opravdu zajímavého. Žádné pnutí, žádný nečekaný zvrat, ani žádná extra zajímavá lekačka (lekačky tam jsou, a funkční, ale je to taková ta klasika, nic hravého). Zblízka navíc duchové vypadají dost chabě, nejstrašidelnější mi přišla ta jeptiščina malba. Trvá to zcela zbytečně přes dvě hodiny, což vzhledem k prostotě toho všeho je úplně neadekvátní. Snaha o budování divákova strachu o postavu Eda Warrena přichází vniveč, protože po zkušenosti z minula, kdy se ve výsledku nikomu nic nestalo, je jasné, že se nikomu nestane nic ani tentokrát. Zkrátka takový bezpečný hororový přístav, což je přesně to, co by horor být neměl. Lidem neschopným docenit horory nezávislé, umělecky cennější, hororově ostřejší a divácky náročnější (ťuk, ťuk, ťuk) lze ale bez váhání doporučit, studiový horor bohužel v současnu nic lepšího nenabízí. Napoprvý by mě to bavilo hodně, ale tohle je už, počítám-li Insidiousy, Wanova čtvrtá zastávka v duchařském baráku, a to je prostě moc. Propříště zachovat žánr, ale obměnit subžánr, prosím. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že tomu Wanovi to furt takhle vychází. Ten samej příběh, ty samý hororový postupy, berličky a fígle. Ale světe, div se, ono to zas a znovu funguje. Vaše předsevzetí toho, že tentokrát vás James už nenachytá, bere rychle za svý, a pokud ne už samotnej úvod z Amityville, tak následující strašení z londýnskýho předměstí vás zcela určitě přesvědčí o tom, že v sadech nebude nablito, nýbrž rovnou nasráno. Opět tu máme naprosto luxusní první polovinu, v níž to do vás režisér klopí ve velkym, přičemž prostoru na oddych vám daruje pouze minimální. Intenzita děsu nabírá na rychlosti a některý lekačky mají skoro infarktovou odezvu. Proto je strašná škoda, že po příjezdu Warrenových to citelně ztrácí tempo a nakopne se až v závěru. Nuda však rozhodně nehrozí - Wilson je sympaťák, Farmiga úžasná milfka a kromě několika odlehčených momentů baví hlavně kamera, která si s prostorem domu hraje opravdu famózně. Stavit tenhle snímek na piedestal Top hororů za letošní rok je samozřejmě ještě brzo, ale je fakt, že lepší konkurenci budete v našich kinech hledat jen těžko. Kvalitativně je to totiž srovnatelný s jedničkou. P.S. Mít doma ten hnusnej obraz, tak nespim. (90%) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Ve skutečnosti mělo trvat trýznění rodiny údajnými paranormálními aktivitami 18 měsíců. (SidneyP)
  • Jamesovi Wanovi bolo ponúknutá aj réžia filmu Rýchlo a zbesilo 8 (2017). Odmietol s tým, že radšej natočí tento film. Neskôr napísal na svoj ​​Instagram: „Mám chuť rozprávať desivý príbeh ešte raz.“ (Lucasion)
  • Při záběrech Londýna na začátku filmu hraje píseň „London Calling“ od The Clash. Film se odehrává v roce 1977, ale skladba pochází až z prosince roku 1979. (vojacekr)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama