Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 2
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 545)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vazne jste vsichni vysrany z tohohle? Tohle ze je rozuzleni desetiletyho budovani MCU, ten nejvetsi komiksovej film vsech dob, epickej zaver a kdovico jeste? Dyt je to smesny. Pres dve hodiny se postavy motaj na miste, neustale kecaj o hovne, zadny az zas tak velky truchleni nebo emoce se nekonaj, nebo jsem si jich teda nevsim, akce naprosty minimum, hlasky v podstate nefungujou, i kdyz je to misty aspon vtipny a odviji se tezce prekombinovanej, za vlasy pritazenej a kolikrat tezce nelogickej pribeh o cestovani v case, rozpadajici se na jednotlivy sceny. Vse samozrejme skonci gigantickou bitvou, ktera neprinasi nic, co by uz nebylo v jinejch MCU nebo DCEU filmech. I kdyz ono to vlastne bitvou neskonci, je tu pak jeste nakejch 20 minut naprosto zbytecnyho deje. Proste tohle se dalo zmaknout za hodku a pul, potazmo ne jako dva filmy. Co se tyce postav. Iron Man, jakozto jedna z hlavnich postav by si teda zaslouzil neco epictejsiho, i kdyz zrovna on je na tom jeste docela dobre. Cap v zasade v pohode, tady asi neni na co si stezovat. Hulk - sice hlaskuje dobre, ale vazne bylo nutny z neho delat takovyhleho divnyho mutanta, kterej vypada jak Hyde z novy Mumie? Thor - naprosta demence, udelat z neho Big Lebowskiho byl fakt super dementni napad, kdo to vymyslel, toho nakopat do prdele, z jednoho z nejvetsich borcu se tak stala jen smesna figurka. Natasha je tradicne sexy a to je tak vsechno, radsi behem filmu nechodte na zachod, pac staci par vterin a jeji jakoze emotivni odchod prosvihnete - fakt trapny. Hawkeye sice vypada konecne celkem drsne, ale nema na to. Ant-Man v pohode, ale jen diky Ruddovi, jinak se nijak zvlast ke slovu nedostane. Ostatni nema smysl zminovat, sice se tu postupne objevi prakticky vsechny postavy, ale vzhledem k jejich mnozstvi tu kazda dostane mozna tak deset vterin prostoru, pripadne se ztrati v davu, chapu, ze chteli dat kazdy aspon trochu vyraznejsi postave nejakou tu scenu a ocenuju to, ale pusobi to trochu nucene, vlastne by tu ani bejt nemuseli a to vcetne treba takovy Captain Marvel, aby tu byla tech deset minut fakt nepotrebovala vlastni film. Celkove proste splacanina, kde chteli mit tvurci uplne vsechno a vsechny, ale kvuli jejich neschopnosti/neochoty vymanit se ze zajety sablony (i kdyz to chapu, proc se vysrat na neco, co vam deset let vali do pokladny miliardy) z toho vzniknul jen prumernej film se spoustou oblibenejch postav, ktery tu jsou kolikrat jen za smesny figurky, hlasek pomalu, trikove sice v pohode, ale nic oslnujiciho, akce dech nevyrazi, o nejakym napeti se moc mluvit neda a pro me proste asi zklamani roku. Tri hvezdicky jsou tu tak vlastne jen za to, ze nektery sceny jsou docela fajn a jako celek to prekvapive nenudi, ale ze bych mel potrebu na to nekdy koukat znova, to fakt ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení filmové události roku i vlastně století ( Naposled takhle končil Harry Potter) a film ustál svůj hype a doručil dokonalou rozlučku s filmařinou tak vyzrálou, že se nebojím bratry Russovy označit za režisérskou spičku vedle Nolana a Tarantina. Díky trailerům, které nevyzradily téměř nic, divák dvě a půl hodiny je překvapen, šokován a emočně ždímán na maximum. Byť se film tváří dvě hodiny spíše jako srdceryvné drama ( Akce začne pořádně až v závěru), tak to vůbec nevadí, protože příběhově film toho nabízí spousta. Především samotné cestování v čase je podáno velmi kreativně a zábavně. Hulk společně s Thorem se starají o humor ( Evolve Thora je největší režisérský úlet, který jsem za poslední dobu viděl) a velmi fungují emoce, minimálně při třech scénách mi ukáply slzy. Jakmile začne epické finále, tak jsem byl absolutně zabořen do sedačky a užíval si extázi s orgasmem společně, že jsem měl ještě 10 minut problém vstát po skončení a také jsem byl na půl těla paralyzován, až jsem měl problémy zvednout si drink. Jo takový zážitek jsem si z kina neodnesl ani nepamatuji. Nedokážu si představit, že děti se u tohodle filmu bavily. 100% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na závěrečný Avengers jsem se připravoval jak na státnice, před projekcí jsem sjel od Marvelu všechno co dům dal, donesl jsem si domů šest kamenů z nedalekého parku a přemýšlel, že vezmu kladivo a probourám zeď k sousedovi. Jak se ukázalo ani tahle příprava, ale ani má bujná fantazie na kluky a holky od Marvelu nestačila. Celkem rychle totiž tvůrci mým fantaziím o vývoji posledních avangers udělali papá. Tito Avengers pro mě nejsou o kolosálních bitvách, o humoru ani o efektech, byť vše ve filmu najdeme, ale poslední Avengers jsou pro mě především o Avengers. Samotnou zápletku dostanu na talíři vlastně až v půlce bijáku a to se mě na tom velmi líbilo, že tvůrci pracují s mým očekáváním, snaží se ukázat že i sebelepší superhrdina cítí stejnou bolest a lásku jako my všichni ostatní, ale nezapomíná ani na humor, návrat Thora na scénu to je první liga humoru a už tak sympatická postava tohoto světa u mě hned poskočila o několik pater výš. Asi se mně až dodneška ještě nestalo, aby stačil záběr na nějakýho superhrdinu, jako tady na Thora a já se válel smíchy. Chvilky pro dojetí tam jistě jsou a za mě krom té největší, i jedna málo nápadná (sestry ) to se mě fakt dostalo do srdce. Určitě to není díl, který má nejrychlejší tempo, epochální střety, osudové proslovy, tohle je díl, který má ovšem nejvyzrálější filmařinu, krásně pracuje s detaily a rozumí duši i srdci svých postav a to je úplně to nejlepší co jsem mohl od Avengers dostat, emoce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na to měl dívat jako na samostatný film, pak bych měl výhrady k určité rozvleklosti první (dramatické) třetiny, nedej bože bych mohl zabřednout do časových paradoxů druhé třetiny, nedej bože bych se mohl pohoršovat nad sentimentem třetiny závěrečné. Jenže Avengers jsou kategorie sama pro sebe a vytýkat jim, že nejsou koherentní, nedává příliš smysl. Spojují totiž tolik postav, poloh a dílčích motivů, že jiné řešení než podobně koncipovaná 182 minut trvající katarze mě nenapadá. A pokud začneme Endgame vnímat jako season finále, dává najednou všechno dokonalý smysl. Fokus na klíčové postavy s cílem dát jejich existenci rozhřešení, způsob, jakým jsou do děje vtipně dávkovány prvky nostalgie (Endgame je takový matrix vzpomínek na předchozí filmy) i epický klimax, který má emocionální grády padajícího meteoritu. Za vším je cítit plán, který tak chybí DC. Jednotlivé dílky zapadají do skládačky a jestli chcete jeden příklad, vezměte si Thora. Od Marvelu nečekám převratné myšlenky, formální stimuly nebo psychologickou hloubku. Čekám uspokojení. A jestli se něco po Endgame dostaví, je to pocit příjemné sytosti. Možná to není generační událost ráže Star Wars, ale pořád je to více než důstojné završení hodin zábavy a roků poctivé práce. Jestli nám Nolanův Batman ukázal, že superhrdina musí být člověkem do té míry, že přestává být -super-, Avengers trvají na tom, že lze být obojím zároveň. Je to možná naivní, ale povznášející. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V Marvelu poprvé natočili solidní komiksové drama s existencionálním přesahem namísto ploché digi taškařice o zničení světa a všichni jsou z toho hned úplně v rauši. V pohodě koukatelné, charakterně vypiplané, s příjemně sentimentálním finále. Katarze postavy Captaina Ameriky převyšuje ostatní, těžko říct zda záměrně, či nikoliv. Cestování časem se všemi paradoxy - rovná se otravná kupa nicneříkajících keců, jako obvykle. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • Jen Underdahl, která pracovala ve filmu na vizuálních efektech, popsala, jak tvůrci Chrisovi Evansovi zmenšili krk a zúžili ramena. Nahráli scénu se starším dablérem, aby dali dohromady autentickou starou verzi hrdiny. Underdahl doslova označila Kapitána Ameriku za „106 let starého supervojáka“. Server Cinemablend spočítal, že Steve Rogers strávil s Peggy Carter (Hayley Atwell) 67 let. (Geralt z Rivie)
  • Nový Asgard, který Thor (Chris Hemsworth) spolu s Valkyrií (Tessa Thompson) vybudují v Norsku, je stejné město, ve kterém byl po staletí ukryt Teserakt a kde jej objevil během druhé světové války Johan Schmidt alias Red Skull (Hugo Weaving). Město nese název Tønsberg. (TadeasK7)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Dear Mr.Fantasy“ od Traffic. Ve 48. minutě hraje „Supersonic Rocket Ship“ od The Kinks. V 57. minutě hraje „Doom And Gloom“ od The Rolling Stones. V 92. minutě hraje „Come And Get Your Love“ od Redbone. V 99. minutě hraje „Hey Lawdy Mama“ od Steppenwolf. (Duoscop)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama