Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Morálne poučenia sú pre mňa takmer nevyhnutnosťou v kinematografii ak ide o vážne žánre. Tento film bol pre mňa na vysokej úrovni a mohol by som ho prirovnávať k filmu 12 rozhnevaných mužov. Trocha naivity tam však bolo, ale aspoň poukázali na niektoré praktiky dnešnej obhajoby, niekedy používanej aj v obžalobe. Takisto chválim skvelé herecké obsadenie. Gene Hackman je na zápornú postavu ako stvorený aj keď aj kladné mu idú. Je to veľmi kvalitný film zo súdnického prostredia. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Žalovat zbrojovku za to, že někdo s její zbraní zabil člověka, je možné jen v USA. Aby divák neměl tak jednoduchou volbu, tak ti, kdo se o to pokoušejí, jsou klaďasové. Pak tu máme manipulátory číslo jedna, manipulátory číslo dva a k tomu fakt, že výrobci zbraní nemají dobré renomé. Ale podstatná je manipulace – ukázka toho, že americký soudní systém reprezentovaný porotou není zárukou objektivity. Příjemně strávěný večer s nečekaně odlehčeným filmem. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní thriller o sporu se zbrojařskou firmou je zajímavým tématem manipulování a podplácení poroty i naopak vydírání peněz z právníků strany žalující i žalované. Kéž by to tak šlo i ve skutečném životě, že by nám právníci vždy pár miliónů (dolarů) přidali z vlastních kapes... Jinak film je napínavý, avšak nijak strhující, do nejlepších soudních dramat mu nějaké to jiskření chybí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/43030-porota/videa/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přiškrcená a rutinní inscenace jednoho velkého soudního procesu a s tím spojeného tahání za nitky mimo soudní síň. S hvězdným obsazením za účasti Hackmana a Hoffmana, ale chybí důraz, sofistikovanější uchopení i zapamatovánihodné scény. Průměr který neurazí, ale ani nenadchne. Devadesátkový flák natočený o dekádu mimo. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Netradiční námět s opravdu nečekanou zápletkou. Dobře propracovaný scénář, skvělý Hackman, obstojný Hoffman a jako vždy nehrající Cusack. Finále ještě takové "late-90s", což odpovídá době vzniku. Celkově ale podařené a pro mě příjemné překvapení, které si užije každý kdo má rád filmy z amerických soudních síní. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)

Reklama

Reklama