Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Aslan 

všechny recenze uživatele

Hurikán v Ringu je film, ktorý sa ma vždy bytostne dotkne. Je to príbeh o sile človeka, o nádeji, o spravodlivosti a kráse ľudskej blízkosti a priateľstva. Ak jedno staré porekadlo hovorí, : Povedz aké knihy čítaš, a ja ti poviem povedz mi akých máš priateľov a ja ti poviem akým si človekom.“ Nádherne scény vnútornej interakcie mladého černošského chlapca a Hurikána, je ho strach dôverovať ľudom, jeho vyrovnávanie sa z rozsudkom a boj o slobodu ,aspoň vnútornú, keď nie telesnú... Nádherný príbeh, nemenil by som nič... Absolut ***** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rubin Carter (Denzel Washington) měl už od dětství problémy s policií, hlavně s místním šerifem. Ten i nelibě nesl, že mu Carter utekl do armády, a po svém návratu se stal úspěšným boxerem, pod jménem Hurikán. Jednoho dne ale šerif ucítil příležitost - za pomoci zfalšovaných důkazů byl Rubin Carter odsouzen k doživotnímu trestu za vraždu. Rubin Carter se s vězením nehodlal smířit, a celý svůj život sepsal do působivého životopisu. Po několika letech se kniha dostala i k mladému Lesrovi, který vidí v Rubinovi svou inspiraci, a za pomoci svých pěstounů se pokusí obnovit Carterův případ a dokázat jeho nevinu ... Z tohoto filmu jsem měl z počátku docela obavy, neb nejsem velkým příznivcům ani životopisných filmů, ani filmů z boxerského ringu, a tato kombinace se mi zdála více než vražedná. Naštěstí tento film není ani tak moc o boxu, ale spíše vynikající soudní drama o hledání spravedlnosti. Kladné body film získává za skvělé herecké obsazení v čele s Denzelem Washingtonem, ale i další herci - Deborah Kara Unger, Liev Schreiber či John Hannah a nebo mladý Vicellous Reon Shannon byli výborní. Naopak mi trochu vadilo příliš černobílé vidění světa - všichni ve filmu byli buď idylicky hodní (ať mi někdo vysvětlí co byli ti Kanaďani zač -- trochu mi to připomínalo nadpřirozené anděly) a nebo zlí. Nic mezi tím. Více se o případu dá dočíst třebas na wikipedii... ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, mezi klasické snímky z boxerského prostředí Hurikán rozhodně nepatří. Záběrů z ringu je zde dohromady asi na pět minut. Tenhle film je o něčem úplně jiném. Příběh muže, který celý život sváděl marný boj s rasovými a společenskými předsudky. Ačkoli je skutečná postava Rubina "Hurikána" Cartera v Jewisonově podání značně zidealizovaná (podobně jako náš Kajínek) a zejména v závěru si tvůrci neodpustili tradiční citové vydírání a kýčovité proslovy, jedná se o velmi silnou podívanou, jež přesně splnila svůj účel. Washington podává jeden z nejlepších výkonů ve své kariéře a dokáže přinutit diváka, aby si jeho ústředního hrdinu zamiloval a prožíval s ním jeho chvíle slávy i utrpení od začátku až do konce. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ať už je tento film natočen podle skutečných událostí nebo je krapet zromantizovaný se asi nedozvíme. Nicméně je to velmi poutavý snímek o nezdolné vůli. Nezkoumal jsem detaily skutečných událostí, které byly předlohou, a proto se na tenhle film nedívám jako na podrobný popis. Výkon Denzela Washingtona je opět velmi dobrý, ale některé scény byly pro mne až velmi přehnané. Trochu mi to připomnělo film John Q, kde se také kritizoval systém a stál proti němu jeden člověk. Tyhle vypjaté situace moc nemusím a tady byl navíc celý děj neskutečně natažený. Hurikán v ringu je jistě pěkný film a zaslouží si pozornost, ale všeho moc škodí.. 75% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český titul sugeruje boxerský film, ale box má ve filmu místo jenom na chvíli. Tohle je daleko víc něco mezi soudním dramatem, detektivkou, melodramatem a hrou na pravdu. Norman Jewison nám tak předkládá Hurikánovu verzi pravdy a není při tom moc přesvědčivý. To naštěstí není případ Denzela Washingtona, který zachraňuje, co může (70%). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Denzel Washington úzko spolupracoval so skutočným Carterom aj na tréningoch boxu, pričom o ňom povedal: "Prešiel kastrólmi a kastrólmi kávy a balíčkami cigariet. Ja pijem kávu len málo. Je zaujímavé, ale aj náročné, keď trénujete box a sleduje vás ten človek, ktorého stvárňujete."  (Arsenal83)
  • Rubin Carter bol väznený 22 rokov a skutoční vrahovia z baru neboli nikdy vypátraní. (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama