Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (754)

H34D 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy tyhle "hypermoderní" akční slátaniny vznikly, možná to byl Labyrint lží. Jeden rádoby překvapivý zvrat střídá druhý, způsobem deus ex machina se různí lidé objevují na různých místech v ten správný čas. Události se dějí bez příčin, resp. jen proto, aby film mohl nějakým směrem pokračovat dál. Vymýšlet příběhy jako Black Widow je možné donekonečna - vždycky se objeví nový záporák, další katastrofa, anebo se opět budeme ohlížet do minulosti, popř. se objeví nová vedlejší postava, s níž se může zrodit nová franšíza. Filmy s Jamsem Bondem, anebo Mission Impossible jsou také plné moderních technologických vychytávek, ale povětšinou mají fungující a logicky poskládané příběhy. Black Widow jsou holky a exploze. Tak aspoň, že nenudí... 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

U Marvelu a DC to mám prostě a jednoduše tak, buď mě to baví a nebo ne. Nic víc v těchto filmech nehledám. Konečně má oblíbená kočka Scarlett dostala film pro sebe a nebylo to vůbec špatný, bavil jsem se, akce slušná, líbilo se mi to, dobrý casting - Florence Pugh (Slunovrat !!), Rachel Weisz a konečně se taky v něčem dražším ukázala Olinka, sice jako obluda, ale nevadí  :o) ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě někdy v době, kdy nejzvrhlejší kurvil dětského vkusu všech dob, Dyznyho kokotporát, zamával čtyřmi miliardami před nejzvrhlejším strůjcem nočních polucí přitroublých dyslektiků všech dob, Mrvelem, a uzavřeli sňatek z hrabivosti a dogmatismu, přestaly být homixové adaptace slaboduchou, avšak, s vypnutým indikátorem přiblblých kokotin a žužlaným palcem v hubě, jakž takž snesitelnou zábavou. Dyzny pomalu ale jistě přetransformoval svou nejnovější akvizici na Marxvel, a téměř všechny vzniklé produkty posledních pár let se pod heslem „Jebat scénář, jebat děj, hlavně za každou cenu šířit neobolševickou propagandu jakože děsivě diskriminovaných vybraných privilegovaných menšin (dříve „lidová fronta“) a vyplachovat nastupující degeneraci Z („Závisláků“) ke kolektivní debilitě tolik kýženého unifikovaného (a jednoduše ovladatelného i pasitelného) spotřebitele zítřka ve Sdružených černoduhových a papohlavních barvách Benettonu násilně nucené kulturní identity. Docela by mě zajímalo, jak moc se teď obrací známý rasista a vyhlášený bezdůkazní honák komunistů Walt v těch šesti stopách pod zemí. Zřejmě ale leží klidně, značka přežila, metody zůstaly, jen se kapku přepólovalo ideologické spektrum. Ale zlo, jako za Studené války, přichází stále z Ruska i během Teplé války. Docela samice Ironmana! A tak tu máme další bestiálně nudný, trapný a zcela nezáživný, ovšem řádně patomentorský zvratek #Scarletttoo o bezskrupulózním psychickém týrání a ovládání slaboduchých vagín, co se nepovoleně vzdálily od plotny, Rejem Einschweinem a Davčou Epschweinem. Zvratek, jehož děj se dá naprosto přesně shrnout takto: trapná bitka se zamindrákovaným zdivočelým toustovačem Olinou – 15 minut, povrchní retardované lkaní nad smutně dysfunkční rodinou sester Pičichvostových – 1 hodina, povrchní skučení nemrdaných feministek nad odpornými šovinisty, týrači a seksuálními predátory – 1 hodina, trapná bitka se zamindrákovaným toustovačem Olinou, vyhlazení odporných šovinistů, týračů a seksuálních predátorů, velké BUM jejich prohnilého doupěte, katarze, světu mír a lepší zítřky pro všechny lidi a ženy světa – 15 minut. A takový to mohl být strhující a drsný špionážní napínač! To by jej ale nesměl zaštítit (slovní základ „zachcat“) bolševický manipulátor, napsat submisivní aportovač tenisáků a režírovat militantní lesba s jezdeckým bitchíkem v ruce. S tímhle už opravdu běžte do piče, soudruzi! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"I've lived a lot of lives. But I'm done running from my past." ______ Rozlučka s Natašou aka Black Widow je v kvaziesenci klasický špionážní blockbuster alá 'Mission Impossible' po evropsku - přičemž zároveň jaksi schizofrenicky osciluje s velice klišovitým rodinným melodramatem. Čímž nechci licoměrně tvrdit, že je 'Black Widow' vyloženě špatná - ale v rámci komiksový tradice je neuvěřitelně patetická, veskrze neuvěřitelně průměrná a hoooodně konvenční, a nechtěně tak působí jako rádoby marvelovka do počtu.... Samozřejmě, femme fatale a vlhký sen všech geeků Scarlett Johansson v titulní roli Nataši Romanov - jejíž osud byl v 'Endgame' definitivně zpečetěn - tentokrát čelí konfrontaci své temné minulosti, a jako vždy je ve svém nejpopulárnějším alter-egu bezpochyby naprosto skvělá - a herecky ji zdatně sekundují takový ikony jako David Harbour jakožto Rudý strážce, Rachel Weisz, anebo Florence Pugh, která samotnou Scarlett v mnohém konkurenčně zastiňuje - ale to je tak bohužel všechno.... Nicméně ač se 'Black Widow' může holedbat dobrodružnou náturou střihu 'Mission Impossible' - divák totiž navštíví Maroko, Norsko, Sibiř či Budapešť - vysoký rozpočet může z plátna čišet jak moc chce, jenže výraznější superlativa z chechtáků a bídně generický akce vyždímat nejde. Navíc krom toho, že se jedná o sólovku - nebo chcete-li intermezzo mezi 'Civil War' a 'Infinity War' - nemá snímek jakoukoliv signifikantní symboliku či implementaci v celý Marvelovský univerzalistický mozaice - vyjma toho, že jde o pomyslný epitaf ženské členky Avengers. A radši ani nemluvě o relativně solidně rozehraný antagonistický backstory záporáka Taskmastera, která prakticky nemá sebemenší rozuzlení či katarzi.... Celkově vzato: čím chce vlastně 'Black Widow' ve skutečnosti být, a jaký poselství chce vůbec předat? Jestliže se vezme v potaz režie pod taktovkou Cate Shortland a premisa příběhu, jde o parafrázi na mužský šovinismus, anebo se přímo jedná o kritiku mužskýho machismu? Nebo jde o promarněný pokus, jak stylově odstartovat novou etapu marveláckýho universa? Anebo že by šlo o další z mnoha patologicky rutinních pompézních velkofilmů, který má uspokojit apetit primárně konzumní majority publika? Doopravdy totiž nemám šajna, ačkoliv ona poslední zmíněná alternativa k tomu má nejblíž.... Slibný potenciál koncipovat 'Black Widow' jako komorní thriller byl totiž spláchnutej do hajzlu v absurdně megalomanským finále, který absolutně nekoresponduje s celkovou koncepcí snímku - jelikož způsob jakým tvůrci nakládají s narativem zdá se mi poněkud nešťastným. Na závěr lze tak jedině pochválit atraktivní teaser na seriál 'Hawkeye'. Odpočívej v pokoji Natálko 🖤.... // VERDIKT: černý vdovy sobě //🕷️ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já byla jakž takž spokojená a kdyby mi v tom kině neustále někdo neprděl pod nos a kdyby si nějaká splašená a pomýlená slečna při spěchu na wecko po vypitém litru coly nespletla dveře ven s nouzovým východem, nepustila tak do celého sálu a na plátno denní světlo a neuměla to pak zavřít, byla bych spokojená zcela. Výborný akční děj, mrtvolky, zabíjení ale i vtip a humor. Zvlášť tatík, který se po dvaceti letech snažil narvat do komického supermanského oblečku. Potěšila mě i hudba, a to konkrétně Nirvana hned v úvodu. Na rozdíl od jiných rodičů bych já ale na totok nevodila úplné pinďulíny, kterých přišlo do kina fakt hafo. Těch drsností, vybuchujících mozků, mrzačení a jiných nechutnůstek tam bylo na ně až moc. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Chloé Zhao byla mezi prvními, kdo byl zvažován pro režii filmu, nakonec však pro Marvel natočila snímek Eternals (2021). (NiWi)
  • Natáčelo se od 28. května 2019 do 6. října 2019, točilo se v Norsku (Sæbø), v Maďarsku (Budapešť), Maroku, Velké Británii a USA (Macon, Atlanta). (Varan)
  • Podle komiksové předlohy se Natalia Natasha Alianovna Romanovová narodila kolem roku 1928 a byla vychována ruským vojákem Ivanem Petrovičem Bezukovem poté, co se stala sirotkem, když nepřátelští vojáci zaútočili na Stalingrad. Aby zachránila Ivanův život, přijala místo v Sovětské tajné laboratoři Rudá místnost. Zde byla biologicky i psychologicky vylepšena. Získala tak neobyčejně dlouhý život a mladistvý vzhled. Byla zde trénována Zimním Vojákem, který se také stal jejím milencem. [Zdroj: comixzone.cz] (inachisio)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama