Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

kiddo 

všechny recenze uživatele

- Look, I'm not gonna talk about my shitty story because there's always someone who's had it worse, someone's life who is ruined worse. - It's not a competition. Ač filmový noir a hard-boilovky obecně můžu, je imho dost nepopiratelné, že co se zahlcenosti narativními/charakterovými klišé a tropy týče, hůř na tom bývají už jen romantické komedie. Nejspíš právě proto Jessicu Jones (především v první polovině) tolik žeru: ona totiž bere typickou podobu noirových postav a skloubením s tématem psychologického traumatu jim dodává nebývalou hloubku a obsah, což je nejvíc vidět právě na ústřední postavě. Jessica je otravná, cynická, uchlastaná, odtažitá, zahořklá a neochotná chovat se s tou nejzákladnější mírou slušnosti i ke svým nejbližším – jinými slovy přiznaná a nepokrytá kráva, rovněž známá jako každý protagonista noirovek evar. Novinka je, že Jessica nejenom má ke krávovitosti (ač je k ní zjevně náchylná od dětství) legitimní důvod, ale tenhle důvod na rozdíl od klasických noirovek nepůsobí jako letmý náčrt z nutnosti, který je okamžitě odsunut do pozadí a jehož vliv na děj je přinejlepším minimální a skoro nikdy neobehraný. Dopady traumatu jsou tu naopak detailně rozebrány jak s ohledem na hlavní hrdinku, tak i na lidi okolo ní. Osvěžující taky je, že tímhle laděním se Jessica vymyká doznívajícímu trendu nesnesitelně kůl tomboyů, jelikož když už nic jiného, její vady a problémy jsou přinejmenším explicitně pojmenovány a glosovány, nikoli podávány jako rádoby unikátní a mentálně zdravý způsob, jak vyvstat nad šedý průměr. A jako přidaný bonus, superschopnosti hrdinů jsou zde vzhledem k charakterovému pojetí seriálu v podstatě irelevantní, takže pokud má někdo chuť narvat z té přehršle marvelovek, které jsou všechny jak přes kopírák, hlavu do drtiče na odpadky, tohle je dobrý kompromis. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "I wish I had a Mother of the Year award... so I could bludgeon you with it." AKA první citování hodná hláška po devíti dílech. Ne, Jessica Jones se vážně nesnaží být Daredevil. A to je v některých aspektech velká škoda. Finále bylo spíš zklamání a dokonce ani přítomnost Night Nurse a pár retconů to nedokázalo zachránit. Ve světě, kde jeden má kontrolu nad vším a ten druhý nad ničím, mě fakt zaráží, jak někdo dokázal tohle téma tak zoufale nevyužít. 6/10 ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak po velkém očekávání přišlo menší zklamání. Daredevil byl ve všech ohledech lepší, měl napětí a ani jeden díl nenudil, dostali jsme přesně to, o čem je komiks Rok jedna. Jessica měla skvělý rozjezd, jenomže od poloviny řady se to začalo táhnout a nudit, poslední čtyři díly už zase stály konečně za to. Na to, že Jessica je silná a odolná, scény při boji a všechny akční souboje byly na velmi nízké úrovni, až to bilo do očí. Tennant jako padouch byl výbornej, jistě jeden z nejlepších od Marvelu, jeho šílenost a horlivost zahrál opravdu výtečně, byl neuvěřitelně dábělský, jeho rozkazy byly opravdu hororové a drsné, Mike Colter byl taktéž fajn, jeho charisma by mohl rozdávat. Ritter zahrála Jessicu dobře, její problémy s alkoholem a všechen ten stres byl dobrej, problém vidím prostě ve scénáři, seriálu klidně stačilo bohatě 8 dílů a dal bych pět hvězd, ale takhle bohužel, na rozdíl od Daredevila navíc jako samostatný seriál, kdyby nebyl součástí světa Marvelu, by nestál za nic. Místy to mělo opravdu drsnou atmosféru, bylo to temné a vážné, ale ten zbytek je bohužel ubíjející, opravdu nikoho nezajímá lesbickej trojůhelník, my chceme vidět Jessicu jak mlátí zloduchy. Ve výsledku to není zase tak špatné, kouká se na to hezky, ale vím jistě že se radši vrátím k Daredevilovi než k Jessice, jako průměrný seriál to však plní svůj účel. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Netfix opět nezklamal. I když se Jessica Jones pomalu rozjíždí, dostáváme majímavý příběh se zvláštní hlavní hrdinkou, o které i po shlédnutí celé série nevím co si myslet. I další superhrdina Luke Cage mi sedl. Záporák je dobrý slizoun, kterého jsem i celkem nesnášel. Detektivní pojetí je taky dobrý krok, který seriálu sedl. 1. série 86% :) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A Marvel má konečně svého nejlepšího záporáka (Loki je u mě spíš tragický antihrdina s maniakálními sklony). David Tennant je naprosto fascinující coby sociopat Kilgrave, který stalkuje Jessiku, protože ona je ta jediná, co mu utekla. Seriál si najde čas ho velice dobře nahypovat a ukázat, jak děsivá jeho schopnost ovládat lidi je. A zároveň i realisticky ukáže, že Kilgrave je v jádru člověk, kterého jeho schopnosti zkorumpovaly (s velkou silou přichází i veliká zodpovědnost... kterou ne každý unese). A Tennant se svými dramatickými gesty, otevřeným výrazem a charismatem si tuhle roli ukradl pro sebe. Velice zajímavé je ho sledovat zvlášť, když ho znáte v roli Doktora. Jessica Jones je silná a netradiční hrdinka - tvrdá, zahořklá, asociální; chvílemi mi připadalo, že z ní dělají moc drsňačku na efekt, a ačkoli její jednání chápu, pak sympatická mi (narozdíl od Matta Murdocha z Daredevila) není. Její přátelství s kamarádkou z dětství Trish je ale podané velice hezky a tu jejich girl power jim věříte. Líbí se mi některé motivy seriálu (traumata obětí, posedlost, (ne)vypořádání se s minulostí atd.), na druhou stranu se některé díly zbytečně táhnou, děj se točí v kruzích (viz komentář TheDarKniga) a seriál tak částečně ztrácí tah na branku. A na rozdíl od Daredevila si nějak neumím představit opravdu zajímavou druhou řadu s jiným padouchem. 70 % ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Píseň, kterou hraje neznámá žena na klavír, je „Ain't We Got Fun“ od Richarda Whitinga, Raymonda Egana a Guse Kahna. (NiWi)
  • Všechny epizody ve druhé sérii jsou režirovány ženami. (NiWi)
  • Auto, které Gregory Spheeris (Jeremy Bobb) řídí, je Aston Martin V12 Vantage. (ČSFD)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama