Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 4
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (561)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TO SI OPRAVDU MYSLÍŠ, ŽE JEDEN MUŽ V HLOUPÉM KOSTÝMU NĚCO ZMĚNÍ?“… /// Komiksovej vizuál a detektivní slabota. Fighty jsou vobčas hodně solidní (vzdejme poctu choreografovi!) a nakonec přibude i násilí (takže krev), ale ukecaný je to až běda! Moc se neztotožňuju ani s Mattovou filozofií. Ne, že bych nevěřil tomu, že něco změní. Jen mě irituje, že místo, aby vyčistil zhoubný doupě nadobro, jen to tam zmlátí, frajeři se voklepou a jdou po něm dál. (Asi by pak neměl v noci koho mlátit.) Pak ty „sluníčkový myšlenky…“. Na tohle jsem starej. Aspoň, že sráčové se chovaj normálně! Příběh je standardní - kurevská korupce a takový ty kraviny s tím spojený. Všichni se tvářej dramaticky, což je většinou trapný. Stejně jako hrdina, kterej dostává neustále přes píču (nebo co tam má). Pak se začnou hloupý kydy měnit ve filozofický a na konci je mi jasný, že je to spíš dost blbý, než abych vo tom někomu povídal. A to jsem chtěl dát aspoň 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si získat respekt. 2.) Rodinný sračky jsem vyřešil „perníkem“. 3.) Thx za titule „překladatelskýmu týmu Edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne /// 2.SÉRIE ,,MOHL BY TO BÝT KONEC BDĚLÝCH STRÁŽCŮ NEW YORKU“ /// Nejukecanější hrdinskej seriál… Vobjeví se Punisher, jeden by čekal hromady mrtvejch… a ti dva spolu prokecaj jeden díl. Sluníčkář Daredevil mě pěkně sere. Je to vlastně takovej idiot, co se chce furt rvát. Uznávám, že je v tom dobrej, ale tohle rozdílný ideový smýšlení mně sledování série neusnadňuje. Na scéně Elektra! Konečně aspoň trochu zajímavá story a tahle holka sem vnáší kus Marvelovský atmosféry. Dvojka lepší jedničky. Kdyby si tak vodpustili tu miliardu keců, vedoucí „jen“ k uvědomění si, kdo vlastně jsou. Kdyby… ale to by byl jinej seriál. Přesto zvedám na 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě.. 2.) Sráče nezabíjím. Jen se peru. (Proč? A koho bych asi pak mlátil? 3.) Thx za titule „edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria mierne nadštandardná, ale skutočná bomba vybuchla až v druhej. Mnohí v prvej ospevujú akciu, ale ja som si všimol len chodbovú bitku a tá sa odohrala v jednej z úvodných častí. To v druhej sérii bolo oveľa viac akčných prepracovaných periel a pribudli dve výrazné postavy: Elektra a predovšetkým démon Punisher, ktorý to Diablovi z Hell´s Kitchen fajnovo skomplikuje. Druhá séria je celistvejšia, vlastne sa možno ani nič hrozné nestane, ak si pozriete rovno tú a na prvú sa vybodnete. Má pár mínusov (obecne Elektra mnohých bavila, ale mňa moc nie a ani finále ma príliš neuspokojilo, po akčnej stránke som od neho čakal viac). Otázny je aj miestami bizarný mix "rodinne teplého vľúdneho pojatia" a detailných krvavostí. Ale inak super. Bohužiaľ, tretia sezóna sklamala. Bez Punishera, zato s Kingpinom, ktorý bol síce v prvej sérii (a v cameu v druhej) vynikajúci, ale v tretej už začína byť otravným moralizátorom. Má k dispozícii Bullsaya, ale ten je trápny a strašne ma iritoval. Absurdné následne boli predstavy scenáristov o fungovaní FBI, súdov a domáceho väzenia. Akcie málo a aj to bolo priemerné. Zato epizód strašne veľa, skrátiť o 6 dielov a nič by sa nestalo resp. stalo - bolo by to oveľa pozerateľnejšie, lepšie. Čo musím všetkým trom sezónam uznať, to je presné vystihnutie charakteru Daredevila. Môže vám nesedieť, ale suchým faktom je, že je naozaj asi najkatolíckejším komiksovým superhrdinom, je miestami až otravne čestný a statočný a všeobecne sa správa veľmi pekne a ukážkovo. Stvárnenie Hell´s Kitchen mi naopak pripadalo oveľa lepšie vo filme s Affleckom. ()

Reklama

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech jsem si takto představovala Agents of SHIELD. Temnou, surovou atmosféru s hrdiny, kteří nejsou ani svatí ani vyloženě špatní. Prostě tak nějak uprostřed. Problémem Daredevila je však to, že si neuvědomuje, že jen toto nestačí a po třetí epizodě spadne do naprosté nudy plné zbytečného násilí a zdlouhavých monologů o tom, co a kdo komu patří, kdo je ten zlobivější a jak je tento svět nespravedlivý...NV druhé části série se však kolečka příběhu přeci jen trochu rozpohybují a seriál spíše než cokoli ze stáje MCU (na kteréžto narážky více než potěší!) začne připomínat ságu o Temném rytíři. Daredevil tak vytvoří krásně temný celek, který potěší i komiksové fanoušky, kteří více než rozmanitost a odlehčovací humor Marvelu preferují temnotu konkurentů z DC. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se Marvel rozhoupal i k něčemu dospělejšímu, Daredevil je přesně to, co mu chybělo, nečekejte barvičkové zázraky, nucený humor nebo jemné sestříhané násilí, Daredevil válí. Souboje jsou úžasné, příběh vybroušený do detailů, konečně tu máme něco pořádného, kam se na tohle hrabe DC se svými CW seriály. První řada za 100 procent, Kingpin je naprosto dábelský a je rozhodně výborný padouch, Cox je uvěřitelný Daredevil a je radost na něj koukat a Deborah je tak nesympatická až to bolí, za každou cenu se snaží získat cenu, ale marně. Druhá řada je snad ještě lepší, nastupuje nekompromisní Punisher, který je ze vše předchozích inkarnací rozhodně nejlepší, Elektra je výborná a správně vražedná a konečně je zde i organizace Hand. Druhá řada je výborná, chemie mezi DD a Punisherem je slast pro oko a závěrečný fight je parádní, opět za 100 % a troufám si říct, že druhá řada je ještě lepší. Prosím více takových seriálů, tohle se Marvelu opravdu povedlo. Třetí řada je vrchol, DD konkuruje kingpin který má snad stejně prostoru a do toho nastupuje úžasný Bullseye, souboje jsou výborné a závěrečný fight je vrcholem seriálu a Marvel netflixu... výborné ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Podobný kousek už potřeboval Marvel jako sůl. Drsná, temná a nekompromisní pecka, jež si s ostatními seriálovými comicsovkami vytírá řiť tak neskutečným způsobem, až už to od Netflixu není hezké. Příběh je správně neepizodický, hrdinův origin šlape na jedničku, Charlie Cox se počítá mezi další castingové trefy a Kingpin v podání bezchybného D´Onofria se rázem stává nejzajímavějším marvelovským záporákem. Bitky jsou pak správně syrové a každá rána či zlomené žebro zde opravdu bolí. Škoda malinko roztahaného tempa a slabší závěrečné třetiny, která si až příliš pomáhá scenáristickými berličkami a negraduje tolik, jak bychom si přáli. A příště by to chtělo více Rosario Dawson. I přesto ale temnotemná povinnost, jež by neměla utéct žádnému comicsovému fandovi. 80% ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)
  • Klavírní melodie, kterou lze slyšet ve scéně v umělecké galerii, je Chopin's Nocturne op.9 no.1 (Epistemolog)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama