Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 002)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

- [ ] Dá se u tohoto filmu vůbec spoilerovat, když už jsme všechno věděli dopředu? To by byla taková pecka, kdybychom nevěděli vůbec nic. Trojka Spider-mana je bezpochyby unikát, který propojuje tři separátní paralelní světy sérií, které v jistých ohledech nedopadly úplně nejlépe, ale nyní dostávají druhou šanci na zakončení. No way home je obrovský fan servis, který se jen zázrakem povedlo skloubit dohromady, ale mně zvlášť u této série s Hollandem úplně nesedí, jak moc je cheesy. A nejvíce pro mě funguje právě v momentech, kdy předkládá vážnou tvář a nikdo vzápětí neupadne nebo neudělá jinou volovinu. Nicméně je to furt marvelovka se svými trademarky, kterou za to všechno co dělá, tak hrozně cením, ale tolik jsem si jí zkrátka tentokrát neužil (doma už jsem s tim počítal a užil si to více). Dle hodnocení a nadšených diváků všude kolem mě však rozhodně návštěvou kina vedle nešlápnete a snad to dá tu miliardu jako za starých časů! (edit a že to zbořilo, co se dalo) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film krutě ukazuje jak strašně je Marvel v háji ve srovnání se starými komiksovými filmy. Spider Man: NWH je dobrý film jen proto, že nepokrytě zahazuje všechno co přišlo od Marvelu jako irelevantní nebo komediální, a vyloženě stojí na tom co vybudoval Raimi. Hlavně jeho ikoničtí záporáci si tu všechny mažou na chleba a jen oni fungují jako zajímavé a komplexní postavy - Doctor Strange je tu úplně zoufalý dement, a i Holland je prostě jen blbeček který se k jakékoli hloubce propracuje jedině skrze setkání se svým starším já. Ale respekt ke scénáristům že aspoň ty staré postavy dokázali neposrat, když už nedokáží napsat vlastní které by nebyly jednorozměrnými figurkami. Fanservice je tu každopádně špičkový a s propojením předchozích filmů pracují velmi schopně, zkušenosti s Endgame jsou vidět - skoro se mi chce říct že tímto ospravedlňují existenci Amazing Spider-Mana, což bych předtím nepovažoval za možné.Zápletka sice začne přesně tak dementně jak naznačovaly trailery, a příběh začne fungovat právě až když hlavními postavami začnou být staří známí - ale pak už se na něj dívat dá, ty postavy tu nejsou jen jako srandovní camea ale svébytné charaktery a jejich osobní příběhy se dočkají i nějaké té vágně vysvětlené katarze, což oceňuji. Škoda jen že akce je přesně tak zapomenutelná jako u předchozích Marvel filmů, v tomhle mohli opisovat od Raimiho trilogie mnohem víc. A samozřejmě je dost smutné že nic podobného se příště už znovu stát nemůže, a budeme zase odkázaní jen na toho Hollandova blbečka, jeho komické sidekicky a čím dál zoufalejšího Strange. A nějakého dalšího superpovrchního superzáporáka, tedy úpadek stejným směrem jakým vykročilo už Far from Home. 8/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $814,115,070║ Tržby Celosvetovo $1,921,847,111▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,298,315║ Tržby za predaj DVD v USA $10,196,545║ Poteší takéto prepojenie svetov Spider-mana, ktoré oslavuje už 20.rokov, čo započinul cestu kinami a treba dodať, že jednoznačne dosť úspešnú. Každý z dielov mal čo to ponúknuť a vraciam sa k ním s obľubou, som rád že každý som mal možnosť vidieť na plátne kina. Túto už sériu filmov by som tak trochu prirovnal už k sérii Bondoviek, kde tiež prichádza časom obmena... a hlavné je že prevažne perspektívna. Tu zažívame také osvieženie, keď sa nám všetky svety prepoja a chrlia nám jednú známu tvár za druhou. Dejovo sa to pohráva aj zahráva ako sa len dá ale nakoniec to dosť ustoja a záverom aj prekvapia. Tom Holland sa osvedčil a vniesol tam skôr takú tú chlapčenskú - tínedžerskú hravosť. Dramatické oblúky tu nemôžu chýbať, emócie lomcujú dosť pravidelne, niektoré scény dosť vypiplané a podarilo sa navodiť aj správnu odľahčenosť. Alfred Molina a Willem Dafoe normálne za tie roky omladina, oproti ním je skôr viac ošlahaný časom Tobey Maguire ale zas tá jeho iskra v očiach sa nevytratila. /videl v kine 2x: 90%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Spider-Man: Bez domova" je v rámci dosavadních komiksáren zázračný úkaz. Na rozdíl od jiných superhrdinských filmů se totiž nepodřizuje taťkovskému étosu stárnoucích fanboyů, ale cílí výhradně na mileniály a mladší ročníky. Ba co víc, dokonce přejímá jejich hodnoty a ještě ke všemu je konfrontuje s v jádru zlou a návodně korozivní černobílou dualitou starších filmů. Stejně jako dnešní (respektive každá) mladá generace je také její Spider-Man zbrkle hyperaktivní, naivní a idealistický. Zásadnější posun, vedle hypermediality a motivu kamarádství, se ale projevuje v proměně spidermanovskýh hodnot a poselství. Ačkoli i zde nevyhnutelně dojde na rozumbradovsky dospělácké "with great power comes great responsibility", Hollandův Spider-Man v rámci oblouku dospívání nemusí přijít o svůj mladický pohled na svět. Ten prostupuje celým filmem a podmiňuje ústřední motiv zdejšího vyprávění, jímž je snaha se záporáky nebojovat, nýbrž hledat cesty, jak jim pomoci. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Den po třech králích jsem se rozhodl napsat první komentář roku 2022. A to o pokud to dobře počítám 27. film MCU (Marvel Cinematic Universe), z nich jsem neviděl všechny a některé později. Takže třeba Toma Hollanda jako Spider-mana zaregistroval v částečně prospané Občanské válce a Avengers Infinity War a Endgame. Předchozí film Spider-man: Daleko od domova kde Prahu hrál Liberec jsem neviděl, když jsem usedal v doprovodu synovců 27.12. 2021 do sedadla kina Cinemacity Chodov. Na druhou stranu spidermanní filmy s Andrewu Garfieldem jsem neviděl vůbec. Spider-mana mám spojeného s Tobey Maguirem (s ním jsem viděl všechny tři filmy).  Musím přiznat, že film mě příjemně překvapil a to využitím předchozích filmových sérii. Nebýt možná trochu pomalého rozjezdu, tak by to bylo 5 hvězd, Takto jsou to velmi silné hvězdy. Možná časem zkouknu ostatní spider-manní filmy i Andrewu Garfieldem (fascinuje mne, že má příjmení stejné jako jméno tlustý zrzavý komiksový kocour). ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Když se Spider-Man (Tom Holland) ptá ostatních Spider-Manů, s jakým nejdivnějším záporákem bojovali, Spider-Man (Tobey Maguire) odpoví, že s černým slizkým ufonem. Tím myslí Venoma, se kterým bojoval ve filmu Spider-Man 3 (2007). (Chalupar007)
  • Když Peter (Tom Holland) a MJ (Zendaya) vylézají z kanalizace, tak se objeví u zrekonstruovaného obchodu Delmar’s Deli-Grocery, který jsme viděli již v předcházejících dílech. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama