Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (835)

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný v mnohovesmíru invenční nouze a bolševické inkluzní propagandy je jen dalším ubohým sériovým prefabrikátem Mrvelu a plytkým, satanopustým a už nejmíň tisíckrát recyklovaným digitálním mrdníkem, natočeným výhradně za účelem ještě větší debilizace už tak debilních juvenilů a ždímání peněz na lupeny z jejich lhostejných rodičů. S jakýmikoliv alespoň snahami o nápad či originalitu zjevně došli také neporazitelní kosmičtí leporeloanihilátoři a furtdokolové digitální vesmírné bubuhlavy, tudíž v tom přitroublém hnědém tratolišti zbuznělých mentorských supergejů zbyla už jen jediná možnost dalšího vykrmování kokotporátního prasátka, a sice nechat všechny ty hrdinné Assvendžry koksovat se mezi sebou. A tak ten náš doktor asimilačních věd a jeho multikulti komando sdružených barev Benettonu tentokrát zachraňuje v multimoulinexu hodně omezených fantazií a hladce integrovaných burkonošek do křesťanských kostelů krajně nesympatickou hispánskou pičinku, kterou si ve vesmíru přirozeného růžového štěstí a LGBT+DDPPP harmonie vylízaly dvě maminky, čínská a bangladéšská, před laktační psychózou militantně feministické Wandy – rudé čarodějnice. Ale pozor, někdejší svěží hororový talent, nynější zatuchlý kokotporátní zaprodanec - Rejmič, si asi machisticky v kleče dupnul, a tak mu soudruzi povolili rychlý švenk na dvě ohořelé kostry a jeden náznak poctivě přeříznuté kapitánky Aneurysma, čímž to přeqapivě získalo krutohustě masakrózní přístupnost PG8 (Pederast Guidance) a ty nejlepší kousky tentokrát mohou na kino zapomenout! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Vpravdě groteskní snaha. Nemohu točit pornografický film a zároveň zcela tabuizovat sexualitu, stejně jako nemohu točit horor a ignorovat vlastní smrtelnost. Smrt je obsáhle a významně zastoupena v našem nevědomí, a právě sledování hororových snímků nám dává možnost postavit se strachu ze smrti, plně si jej uvědomit, a tím ho i překonat. U marvelovských filmů však hororovou hrůzu již z principu pocítit nemůžeme, jelikož jsou primárně určené dětem, a možná i proto smrt důsledně popírají a vyhýbají se jí. Zdejší protagonisté mají zakázáno zemřít, a když už tato situace výjimečně nastane, tak v následujícím díle nastoupí na jejich místo dvojník z paralelní dimenze. Scott Derrickson zavčasu rozpoznal, že se jedná o sebevražednou misi a z projektu urychleně vycouval, Sam Raimi už takto důvtipný nebyl a celá hororová sterilita tak padá na jeho hlavu. Obdobně kriticky lze pohlížet i na scénář. Samotný koncept multiverza není ve snímku uspokojivě rozpracován a de facto slouží pouze jako živná půda pro jednotlivá camea. Co se vizuální stránky týče, tak méně mnohdy znamená více. Za tímto pestrobarevným ohňostrojem je totiž skryta neschopnost vystavět koherentní příběh a pracovat s emocemi. Jakožto zdejší hororový expert tudíž musím snímek Doctor Strange in the Multiverse of Madness ohodnotit odpadem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to celý můžete přejmenovat na "Sam Raimi v mnohošílenství Marvelu", páč bylo stejně každýmu jasný, že z toho vznikne přesně takováhle cheesy strašidelná ptákovina. Tohle je čarodějnický zásah přímo do černého a důkaz, že když jako renomovaný režisér zkombinujete všechny svoje předešlé filmy, nemusí z toho nutně vzniknout ultradebilní patvar, ale naopak zábavná comicsová laskomina. P.S. Všimli si doufám všichni toho vteřinovýho probliknutí na Marvel Noir Multiverse!!! OMG! [CinemaCity Zličín] ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Na bundě Americy Chavez (Xochitl Gomez) si můžeme všimnout pár doplňků – nápis „Amor es amor“ indikující její latinskoamerický původ a „pride flag“ symbolizující LGBTQ+ komunitu. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama