Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele maxxxim k tomuto seriálu (1)

Policejní odznak (2002) 

Jediný seriál americkej produkcie z policajného prostredia, ktorý si ma dokázal získať. Jednak tomu bolo netradičnou kamerou, vynikajúcim slovenským dabingom (slovo vynikajúci v spojitosti so slovenským dabingom používam po prvýkrát a je to celkom zvláštny pocit, ktorý už asi v blízkej budúcnosti len tak ľahko nezažijem), výbornými hereckými výkonmi (tak presvedčivo zahraté postavy v seriáli som dlho nevidel, uveríte im proste všetko na čo siahnu a nie ako v seriáloch typu Panelák, či Rádio, kde potrebujú aktéri na vyjadrenie pocitu kurz pantomími, či elktrický šok do panvy, aby to bolo ako tak stráviteľné) a v neposlednom rade tomu bolo kvôli realite stvárnenej tou najdrsnejšou formou. Dôkazom sú scény kde Vic presviedča neveriaceho mexického gringa, že na tú školu má, keď sa mu snaží naliať do hlavy celý telefónny zoznam na jeden raz. Rozumej rečou seriálu proste mu rozmasíroval hlavu, čoho dôsledkom bola rigor mortis asi po pol minúte výučby. Alebo, kde inde by ste videli scénu, ako visí zloduch zo stropu, hojdajúc sa na reťazi a prosiac Vica o život, ale ten nie, najprv sa pohrá s oným zloduchom do krve a potom ho nemilosrdne odpraví, aj keď vedľa neho piští jeho kolega policajt, aby ho nechal odplaziť sa do Mexika, že on si je istý, že je nevinný. Vic je ale tvrdohlavá hlava. Spory s vedením oddelenia, paranoidný kolega neprajník, či kšefty s mafiou, to je iba zlomok tohto podareného projektu. ()

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama