Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele geklon k tomuto seriálu (8)

Policejní odznak (2002) 

Rozhodně klasika žánru, zvykat si na oldschoolový look se dá. Otázkou je jestli mě to bude bavit natolik abych to sledoval díl po dílu....až dokonce. 7 sérií, přes devadesát dílů, zkouknuto za dvacet dní. To jen deklaruje jakou kvalitu a sílu, tenhle skvost má. Postavy jsou vykresleny, tak, že je všechny jakoby znáte. A působí tak uvěřitelně, že Vám vlastně nedochází, že se jedná jen o postavy. ()

Série 1 (2002) (S01) 

Totální jízda. Spousta charakterů, spousta dějových linek, který se nejen smysluplně prolínají, ale gradují. Jsem zvědavej, kam se tohle bude posouvat dalších šest sérií. ()

Série 2 (2003) (S02) 

O proti první sérii se nic nemění...tedy myslím, že kvalita neupadá. Drží se. protože vejš to takřka nejde. Tvrdý. Přásbý. Drsný. Nesmlouvavý a totálně reálný. ()

Série 3 (2004) (S03) 

Chiklis nastavuje laťku pro badasse až za Orbit. I vedlejší postavy jsou čím dál tím lepší. Případy jsou čím dál tím víc na blití. Dětský porno, sériiový znasilnění seniorek, linč mladého afroamerického pouličního umělce, spousta gangů. Fetu, bouchaček a neustálý problémy s prachama z mobilní banky. Bang, bang. Tady se prostě neslevuje. Ten závěr je totálně vyhrocenej. Totálně brutálně vyhrocenej. Andre 3000 jako prodavač co kropí kurvy a dílery cracku, je jen třešinka na dortu plný skvělých epizodních rolí. ()

Série 4 (2005) (S04) 

Čtvrtá sérka načí novou etapu Farmingtonu. S parťáků se stávají sokové. Nové postavy ač jsou sympatické, někomu se do krámu prostě nehodí. Vyrovnat se napětí předešlé trilogii bude vělmi obtížné, ale tvůrci jsou natolik zkušení, že rozehrávají uplně jinou hru možná delší, možná kratší. Každopádně mě zas mají. Po první půlce série stále čekám na ten totální hype, ale i kdyby nepřišel, vím, že prostě nebyl zaotřebí. Tvůrci mají mají 100pro důvěru. Rozhodně si jí zaslouží. Gelnn jako season star rozhodně překvapila. Obstála. Hodně silná a dobrá postava, dá se říct, že jeden motiv ovládl celou sérii. Mekí je na jednou hodnej, protože mu nic jinýho nezbývá. Případy začínají být trošku na jedno brďo. Tahle série bude hodně zlomová. Pokud by měla mít podobný průběh za plnou to nebude. ()

Série 5 (2006) (S05) 

Nápojový automat a Forest, kterej sere svojí nepochopitelnou a nevysvětlitenou touhou po dapadení naší obl čtyřky, ale je skvělá postava. Výborně napsaná a ještě líp zahraná. Nejvýraznější prvky páté série. Někdy už strácím pozornost a epizodní případy jsou takřka pořád dokola. I když čím dál tím víc šokující a neústupné. Závěr osmého dílů, je jeden z topů dosavadního průběhu seriálu. Finále je dojička jak svině. Asi nejslabší série, však s nejsilnějšími momenty. Spoiler: Lemmonův konec byl nevyhnutelnej a přesto šokující. ()

Série 6 (2007) (S06) 

V rámci gangů nejpřehlednější a nejvyrovnanější. Finále série už přišlov jjí polovině. Karty na stole hned. Žádný prodlužování, nebo blafování. Řemeslo. Tady už nejde o žádný překvapivý zvraty. Je o to to urdžet dokud jeden z dua Šejn Vick nezhebne. ()

Série 7 (2008) (S07) 

Záverečná série má nádech nevyhnutelnosti. Je od začátku jasný jak tohle dopadne. Rozhodně né dobře. Otázka je, co tomu ještě všechno bude předcházet. Závěr je nekomprosminí, takovej komorní, za to šokující a neslouvavej. ()

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama