Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá skládačka z matrixovského universa, která se rozjede ve velkém stylu (úvodní souboj je boží a dechberoucí první i druhou část Druhé renesance řadím k tomu vůbec nejlepšímu, co jsem kdy z animované tvorby viděl), jenže s dalšími epizodami je to pak jako na houpačce a místy to trochu skřípe.. ačkoli jsem tedy po výborném rozjezdu nakonec lehce zklamán, tak přesto Animatrix jako celek funguje uspokojivě a zejména zmíněná Druhá renesance ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.. zasloužené 4* ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem hezky nakreslený povídky (ale to většinou japský anime jsou), ale nevidím v nich žádnou velkou hodnotu, kromě vztažnosti jak k filmům, tak k sobě samým. Přišlo mi to jako hrozně prvoplánový a taky opakování určitých scén z filmů, žádná inovace. Z tohohle vybočuje snad jen ta povídka o detektivovi a jak se propadají hranice matrixu a děti tam můžou lítat. Ale kromě ždímání dalších peněz to podle mě nemá žádnej smysl. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Obsahem i formou výborně zpracované příběhy, které nabízejí nové a netradiční pohledy na téma simulace, manipulace, vztah: člověk versus umělá inteligence atd. Zvláštní pozornost si zaslouží vizuální stránka snímku, z níž jde mnohdy cítit „comicsový feeling“. Poznámka: nutno vidět pro hlubší pochopení „historických souvislostí“, důležitých událostí i drobných detailů, které se dějí v simulaci i mimo ní. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

k dokonalosti tohoto díla chybí opravdu málo. Díky drtivé většině příběhů nejlepší, nejhlubší a nejdepresivnější scifi všech dob. Od ted si Matrix vždycky budu pouštět jen s tímhle mezi 1. a druhým dílem, naladí to perfektně a doplní vše, co potřebujeme o světě v daleké a temné budoucnosti vědět. Blíže ke každému příběhu v jednotlivých profilech, nejoblíbenější pak jsou Druhá renesance part 1 a 2, Poslední let Osirise, Dětský příběh.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama