Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

hribisko 

všechny recenze uživatele

"Večeře! Večeře! Kde máš to jídlo?! A kde je to jídlo?! Už je to tady, večeře! Dyť je to prázdný, tys nám to sněd! Já mám hlad, dejte mi něco k jídlu! Já chci večeřet, dejte mi něco k jídlu, honem! Já mám hlad, já chci večeři!" Jó, Oskárek, ten už "jako školák neinklinoval k ničemu. Byl to široko daleko největší ignorant a lempl." ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to neměl rád, hlavně ta titulní píseň Michala Davida budila prepubertální rebelství. Když jsem to zkouknul teď, po 40 letech, vidím to celé mnohem mírněji. Nejvíc mě překvapilo, jak snesitelná a celkově OK je hlavní trojice dětských herců. Taky dneska ostřeji vidím, že svět dospělých na pozadí dětského příběhu je docela temný, plný oportunistů, úzkosti a stresu. ()

Reklama

Mahalo 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem vyrůstal, bohužel však moje hlava nějak nezaznamenala zábavu a spíše jsem se u seriálu nudil, ze začátku jsem se smál, pak méně,méně a méně, a pak už jenom koukal na videu kdy to skončí, občas tam něco bylo vtipné a dávalo to občas smysl, ale bylo tam toho více nudného a nemělo to jiskru, když jsem slyšel písničku "Létající Čestmír" tak jsem měl chuť skočit z okna. ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tohohle oteklýho záškoláka s chraplavým hlasem, kterej si místo školní docházky v socialistické éře dovolí lízt do nějakýho zvětšenýho kamene a šňupat tam výdobytky moderního socialismu jako je létání, nestárnutí ad. Pak se samozřejmě objeví holič Blecha, kterej si chce tyto kytky přivlastnit. A tvrdě narazí, jelikož v tý době ještě existovala spravedlnost, tak si tenhle zlej kapitalista nehodící se do té doby na sebe uplete bič. A tak to je, tak by měli končit všechny pohádky, že zlo bude vždy potrestáno i když já bych mu dal minimálně dvacet let na uranových dolech a možná i oprátku, aby viděli jeho lokajové, co se smí a co se nesmí ve slušné socialistické společnosti. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

type_B: Není. O zázračné květiny nepřipravil lidstvo holič Blecha, nýbrž tři malí idioti, kteří spolu s učitelem Jandou během šesti dílů překonali rekord v počtu nejdebilnějších řešení čehokoli, ale chytří jsou všichni jak rádio. To může být fajn ve formátu, který koresponduje s Macourkovým autorským stylem vyprávění, ale v tomto formátu ne. A když se na závěr zpívá, že Čestmír zná "svět zázračných možností dětských řas", jdu normálně blejt. První díl vypadal docela slibně, Andrlové bradavky, Menšík a jeho halucinace, Nárožný i s Velkým Vezírem nebo nepřekonatelná učitelka Klepáčová Jiřiny Bohdalové, Effova trafika s Mladým světem, Zeitungem a Le Monde etc. etc., to vše zachraňovalo kult z dětství, takže bych snesl i ten falešný kult dětství a celkovou infantilnost (proč by se ostatně univerzální světové etické problémy nemohly řešit hlasováním ve sborovně ZŠ v Motýlkovicích?), ale bohužel prostě Macourek s Vorlíčkem. Po vydařené Arabele velký propad, Návštěvníkům ani po kotníky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (16)

  • Městečko v seriálu se jmenovalo Motýlkovice. (M.B)
  • V dobe natáčania stálo naozajstné holičstvo takmer v susedstve toho, ktoré si vybrali a upravili filmári. (Raccoon.city)
  • Antonín Kala (Oskar Blecha) prišiel na konkurz vďaka hercovi Ottovi Šimánkovi, ktorý naňho upozornil aj režiséra Vorlíčka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama