Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

InJo 

všechny recenze uživatele

Neškodná a absolutně nenáročná akční fantasy oddechovka. Jednoduchý a přímočarý děj, dostatek ucházející akce a rozhodně tomu nechybí ani potřebný nadhled, který tu všudypřítomnou demenci dělá alespoň trochu snesitelnější. The Rock má sice na kontě pár (po všech stránkách) lepších filmů, ale i tady předvadí svoje "herecké" dovednosti na slušné úrovni. Výživné zápletky, nejednoznačné postavy, silné emoce a hluboké myšlenky pochopitelně hledejte někde úplně jinde. ;-) 60 - 70 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve svých počátcích se The Rock nebál přiznat že jeho hlavní inspirací jsou hlavně Arnold a Sylvester. Oslovení Král Škorpión po celý film nezazní, až na konci. A nebýt krátké scénky, ve které je náš hlavní hrdina nakažen štířím jedem, vlastně by divák ani netušil proč ho tak Clarke Duncan osloví. Zábavná akční pitominka, která svým vyzněním směřuje více ke Conanovi než k Mumii. 50% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

První hlavní role Dwayna Johnsona. On si tu svojí pidi roli z Mumie se vrací prostě musel zopakovat. Proč ne. Král Škorpión je akční výplach se vším, co od takového filmu čekáte. Nikterak nepřetýká humorem, ale na druhou stranu vůbec neurazí a něco je docela i úsměvné. The Rock se na tu roli hodí skvěle a tak nemám problém sledovat další příběh z Egypta, dříve než stály pyramidy. Příběh je vcelku zajímavý a samozřejmě se nevyhne klišé. Akční scény jsou parádní. Ani není důvod si na něco stěžovat. Potěší i role Michaela Clarke Duncana. Za mě je Král Škorpión podařeným fantasy akčňákem. Největší zásluhu má samozřejmě hlavní herec, kterému já fandím. Oproti poslední reinkarnaci Hercula (se stejným hercem) má tohle spád, příjemnou akci, hudbu a dobře se na to kouká. Devadesát dva minut a film vůbec nenudil, na rozdíl od Hercula. (70 %) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic moc,je pravda že film je průměrný ale po hitovce Mumie jsem čekal něco lepšího. Akční sekvence jsou super, úvodní bitka bombová, ale jinak? Příběh slabota(ale co čekat, že?), hlášky moc vtipné nejsou, a herci hrůza. Ale Rock je prostě frajer, a umí nakopat prdel každému. Ale na pokračování(i když od odblíbenýho režiséra) se nechystám. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Kingos škorpiónos – hm akční podívaná po dobrém obědě či večeři pokud človíček není hnidopich a není šťouralem, Král Škorpion mu umožní vizuelně příjemné trávení a nebo (horší případ) přežití nákupní horečku jeho bližních v nějakém megagigaobludárním hypermarketu, jen nedej bože vydat se sám do kina, zaplatit či koupit si DVD či VHS s tímhle filmem, zděsit se a procitnout a pak si roztřískat hlavu o parapet či topení nad vyhozenou investicí. The Rock rulééééééééééééééééz! i když je to v podstatě pěkná šaškárna.... :-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Titulná skladba "I Stand Alone" od hard rockovej skupiny Godsmack bola neskôr použitá v PC hre "Prince of Persia: Warrior Within" (2004). (beso74)
  • Špeciálne DVD zahŕňa 100minútovú verziu filmu so všetkými vymazanými, predĺženými a alternatívnymi scénami, ktoré boli vystrihnuté z verzie pre kino. (Arsenal83)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama