Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Mumie je oproti jedničce velkolepější a bombastičtější. Tohle je super až do chvíle kdy přijdou na scénu ti mrněvý zhnilý trpajzlíci v pralese a pak se film bohužel rozplizne do kupy digitalních efektů. Naštestí klepe pak hned na dveře finále a celkový dojem spravý i samotné postavy. Rick a Eve jsou kupodivu trochu upozaděni a nejvíc hláškuje malý Connerovic syn Alex. Celkem pořád díky Sommersově režii výborná oddechovka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerný až mierne nadpriemerný film, na ktorý sa dá dobre pozerať. Oceňujem jeden fakt. To že do príbehu sa postavy dostávajú celkom prirodzenou cestou. Pokračujú vo výskume a natrafia na múmiu (alebo čo to bolo). Inak vo filmoch to býva, že "náhodou" do ich pokojného života OPAŤ zavíta zlo a pod. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ukázka, jak nejlépe zesrat pokračování. Totálně přehnat naprosto úplně všechno a, chcete-li obzvláště mě speciálně nasrat, nacpat tam osudovou předurčenost (jak já to v příbězích nesnáším). Na tomhle je špatné snad úplně všechno, od hloupého scénáře, přes stupidní scény až po idiotské dějové zápletky, kromě tedy dvou věcí, které film zachraňují od odpadu - mnohem více prostoru pro charismatickou Patricii Velasquez a rozpohybování mrštné Rachel Weisz. Možná to vypadá, že jsem se koukal jen na holky, ale on ten film nic zajímavějšího nepřináší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není to už tak zábavné jako jednička, ale taky si to určitě neuřízlo žádnou ostudu. Jen hudba se oproti prvnímu dílu zlepšila. Když se v závěru objevil The Rock jako Škorpion, nepochopil jsem, zda je to tak odfáknutý digitální efekt, nebo jim to uteklo z nějaké počítačové hry. Celkem slušné tři a půl hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Král Scorpion zaprodal svoji duši bohu Anubiovy a ten jej postavil do čela armády, která smetla vše, co jí stálo v cestě. Poté se změnila v písek a tiše vyčkává až příjde čas.... Anubiusův náramek, kniha života, kniha smrti, mumie, pygmejové, velký brouci, Imphotep si je jistej, že mu hubu nikdo nerozbije a hrdinové zachovávají ledový klid v každé situaci. Archeologický film, jaké mám rád, spousta nadsázky a digitální orgie, které jsou schopny kolikrát držet krok i s LOTR. A synek Alex, který vnáší svěží vánek. Jo, jo, být tátou je hrozná dřina. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • V čase 06:59 Evelyn (Rachel Weisz) na zemi uvidí hada, kterého pak opatrně odkopne. Rick (Brendan Fraser), na kterého had málem dopadne, se Evelyn zeptá, jestli ví, že had je jedovatý. Podle kresby se ale jedná o korálovku královskou, která se za prvé vůbec nevyskytuje v Egyptě (žije v Severní Americe)... a za druhé jedovatá není. (Proste..Jana)
  • Vo filme boli použité stovky skutočných škorpiónov a tarantúl. (Zeker)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama