Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (813)

predators 

všechny recenze uživatele

Co každého musí zaujmout, je Rachel Weisz. Ta je tak milounká, přímo k zulíbání:-) No a na druhou stranu, dost "dobře" vypadající Mumie, tedy alespoň ze začátku, než zbouchá svých 5 objevitelů:-) Toto je přesně ten typ dobrodružných filmů, které miluju. Pár příšerek, jeden nebo více hrdinů, k tomu dobrý bavič a hlavně poutavý děj. No a když toto dobře smícháme, tak máme zaděláno na pořádnou podívanou. A to prostředí Egypta? To prostě můžu...:-)85% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Režijně velmi dobře zvládnutý film, který zaručuje dobrou a (částečně) vtipnou podívanou. Atmosféra první světové války sice na filmu není moc znát, ale i tak je dobové prostředí slušně vyladěné. Tenhle akčňák sice překrucuje veškerou pravdu o mumiích, ale vem to čert, hlavně, že je to zábavné. Skvělý výběr herců a i hudba. Velkým tahákem filmu je také úvodní legenda s mumifikací, které nikdy neztratí na působnosti. Navíc jsem po zhlédnutí došel k zásadnímu názoru - nemám rád brouky! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Až vyblednou triky, nezbyde z Mumie ani hromádka popela. Narozdíl od Indiana Jonese jí chybí to zásadní, co musí každý opravdu kvalitní dobrodružný film – hrdina. Ten zdejší je naondulovaný hezounek beze špetky charismatu. Hezký xichtík dobrou postavu nedělá... Před třemi lety byl dojem díky technické stránce špičkový, dnes už na mě působí Mumie jako slušně oděný podprůměr... V porovnání s dr. Jonesem tenhle egyptský fešák projíždí na celé čáře... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sommers takovýto typ filmu umí velice slušně. Rozumný mix akce, humoru a napětí, který je bohužel občas až příliš kostrbatý a hlavně chvílemi poměrně nudný. Smršť vizuálních efektů a přestřelek je skutečně působivá a hudba Jerryho Goldsmithe krásně atmosferická. Přesto všechno je však Mumie vcelku jednorázová záležitost, na kterou již nemám chuť dívat se znova. Egyptská mytologie je zde pěkně zprzněná a hlavní záporák Arnold Vosloo je celkem otravná karikatura. Chemie mezi herci je však výborná. Jak Fraser, tak Rachel Weisz jsou super a na plátně si výtečně rozumnějí. Škoda tak režijních a hlavně scénáristických nedostatků, neboť vizuálně je film vyšperkovaný prakticky dokonale. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mumie mi v dětství připadala jako jakýsi Indiana Jones z Wishe - a dnes je sice pořád Indiana Jones z Wishe, ale už na ní vnímám i jak dobře funguje jako komedie/parodie, a taky ty tehdejší laciné triky, svícení a kulisy už nejsou jen hnusné, ale teď už mají i jisté retro kouzlo ala Souboj Titánů.Za zásadní problém u ní ale považuju že je výrazně zábavnější ve své první polovině, která je hlavně o postavách a dobrodružství, než v té druhé kdy už se víceméně jen nahání s digi Imhotepem. 7/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • K spolupráci bol prizvaný aj egyptóg, ktorý do filmu vložil svoju predstavu o starovekej egyptskej reči. Hercom ju nahral na kazetu, no aj tak sa egyptština musela zmeniť, pretože veta ako "Otvor okno" mala viac ako 14 slov a najmä podľa Arnolda Voslooa (Imhotep) bola tá reč "hrozná"... (jandomi10)
  • Na motivy filmu vznikla stejnojmenná počítačová hra. (NecrobraiN)
  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) si při natáčení akčních scén zlomil žebro a pochroumal kolenní kloub. (HappySmile)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama