Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (858)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je mrcha :o)) Jo, tak na tomhle jsem jako malej taky ujížděl. Neodolatelně naivní dozvuk studené války. To ani nejde, aby jste nefandili američanovi, kterému musí ke tréninku stačit zvedat kládu a běhat po zasněžené krajině, na rozdíl od rusáka, který je opečováván týmem fyzioterapeutů ve špičkových podmínkách. Skoro jsem měl chuť vytáhnout americkou zástavu a fandit Slyovi na plné hlasivky :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na zápas v SSSR nebo i jen při přečtení některých zdejších komentářů citujících hlášky přímo z filmu mi přeběhne mráz po zádech a je správná chvíle zapomenout slova jako "propaganda". Dlouhý vzpomínkový flashback při jízdě autem, trénink ve sněhu, Drago ničící zařízení v posilovně a někde vzadu v hlavě hlas, který mi říká, že takhle fandit bych měl fandit možná tak ve dvanácti, nikoli po třicítce. Nejbombastičtější a po zásluze nejlepší díl série. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro některé po velmi nepovedeném III. díle, už jen málo lidi doufalo, že by Stallone vyrukoval s takovou peckou jako byl tento díl. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, perfektní zápas, perfektní trénink, skvěle natočené, jako celek to drží pohromadě jako skála!! Sly dokazuje, že nepatří do starého železa a stále umí! Vítězství staré síly nad technikou. Také to není jenom zápas mezi boxery ale mezi světovými velmocemi, závěrečná řeč Rockyho má něco do sebe."If He Dies, He Dies!!" ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Teprve po patnácti kolech v ringu a nespočetných ran do hlavy, může člověk pronést slova, která i železnou oponu bortí. A také zbortila. Za pár let už jsme si Rockyho užívali nadabovaného více osobami než pouze jednou. I když v mém případě tahle nostalgie na rané mládí s VHSkami přidělala této úsměvné, protisovětské agitce a holywoodské reklamě na bohatství jednu hvězdičku navíc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. Skvělý film. Po nic moc 3. díle velká vzpruha. Dolph Lungren jako mlčenlivý zabiják, nepřemožitelný boxer. Výborný trénink v zasněžené přírodě..dobrý konec - spokojenost. Patrně tímto dílem měl Rocky skončit, protože 5. díl je velký krok vedle a znamená těžký úpadek a vrhá na celou, poměrně dobrou sérii špatné světlo. Všimli jste si? 1) V okamžiku, kdy začíná zápas mezi Rockym a Ivanem Dragem, má na sobě Paulie a Duke čisté bílé triko. V záběru během prvního kola mají oba na triku skvrnu od krve. Když končí první kolo, tak je triko opět čisté! 2) Ve scéně, kdy začíná zápas mezi Ivanem a Apollo Creedem, tak má Apollo boxerské rukavice na rukou. V dalším záběru, když volá na Draga "Chci tě!", je vidět, že rukavice nemá. A při dalším záběru, když jdou do středu ringu, tak je má opět na rukou! To si je v ringu sundával? ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Odkaz Rockyho (Sylvester Stallone) svojmu synovi (Rocky Krakoff) po záverečnom zápase o tom, že by mal už spať, je neopodstatnený, keďže zápas sa konal v noci, ale v Amerike bolo v tom čase o 8 hodín menej. (Johnny.ARN)
  • Při finálním tréninku má Rocky (Sylvester Stallone) plnovous, ale když dělá cvik ve stodole, kdy visí hlavou dolů a nohy mu drží Paulie (Burt Young), je oholen. (Fenk)
  • Jediný díl série, kde Rocky (Sylvester Stallone) během tréninku nevyběhne schody vedoucí k Filadelfskému muzeu umění. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama