Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (858)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Série filmů o Rocky Balboovi se čtvrtým dílem dostala z pozic tématicky mě míjejících filmových kousků do kategorie snímků, které mě s prominutím serou. Tak hloupý propagantistický film se vidí jenom zřídka. Jsou propagandistické kousky, které mají kvalitní režii, rafinovaný scénář, výborné herecké obsazení a výkony, jenže ničím z toho Rocky IV nedisponuje. Kdybych se měl na tuhle záležitost koukat s nahledem, musel bych dřepět na Jupiteru. Celkový dojem: 10 % (za Gorbačova s velkým červeným flekem). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +tréning v rusku, hudba, mnoho vydařených scén, příběh -nechytlo mě to tolik jako trojka, tedy alespoň co se emocí týče/// Dějově je tohle pod úrovní prvního dílu. Ovšem po technické stránce je čtyřka velmi vydařená, hudba a scény do sebe pěkně zapadají a je jich hlavně víc. A proto této části dávám o procento lepší hodnocení než prvnímu Rockymu. To jenom aby sme si rozuměli./// Celkem 84%/// ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zaráží kolik lidí tady tvrdí, že Rocky IV je nejlepší z celé série. Souboj USA a SSSR je jistě pikantní, ale to je tak vše. Dva zápasy, dva dialogy, obligátní tréninková pasáž a konec. Hudba, která byla u Rockyho vždy velkým plusem, je tady nahrazena discem, které se do tréninku absolutně nehodí a závěrečný proslov plný naivity tomu jen nasazuje korunu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je mrcha :o)) Jo, tak na tomhle jsem jako malej taky ujížděl. Neodolatelně naivní dozvuk studené války. To ani nejde, aby jste nefandili američanovi, kterému musí ke tréninku stačit zvedat kládu a běhat po zasněžené krajině, na rozdíl od rusáka, který je opečováván týmem fyzioterapeutů ve špičkových podmínkách. Skoro jsem měl chuť vytáhnout americkou zástavu a fandit Slyovi na plné hlasivky :o) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ať tu Sly po mě nežádá kupu nadhledu, když ji sám nemá ani, co by se pod nehet vešlo. Zhůvěřilost po všech stránkách spíše připomíná televizní pořad populární hudby osmdesátých let s patetickým moderátorem, co ztratil veškerou soudnost. Ani to akční finále není bůhvíjak strhující, což již prominout nelze. Čistá pětka, studente Stallone. S touhle slohovkou z první třídy se můžeš jít akorát tak klouzat. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Ve scéně, kdy přistane letadlo v Sovětském svazu, si můžeme všimnout dvou vlajek – rudá patří SSSR (Svaz sovětských socialistických republik) a rudá s modrým pruhem zase RSFSR (Ruská sovětská federativní socialistická republika). (Matej.Mirejo)
  • Ve filmu je řečeno, že Ivan Drago (Dolph Lundgren) má v sovětské armádě hodnost kapitána. Hodnostní označení na jeho uniformě tomu však neodpovídá. (Mefistofelle)
  • Při přistání letadla v Rusku ve všech záběrech s různě silnou intenzitou sněží, ale v čase 46:53 není po sněžení ani památky. Po dosednutí letadla na zem opět chumelí. (dom156)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama