Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

tron 

všechny recenze uživatele

„Stalo sa to presne tak, ako sa to stať malo.“ – „Ako vieš?“ – „Lebo žijeme.“ Panenkaskákavá, to sú ale hňupovské dialógy! Takto to vyzerá, ak niekto povie, že to myslel ako trilógiu - a nemyslel. Úžasný MATRIX mal taký dobrý príbeh, postavy a akciu, že dvojka mohla mať o koľkokoľvek vyšší rozpočet a ambície, nemohla ho dobehnúť ani keby po peniazoch túžiaci producent Joel Silver chcel aj niečo iné, než len sa vizuálne predvádzať. Nevraviac o tom, že kvôli dialógom á la Monty Python, bohužiaľ mysleným smrteľne vážne, je snímka miestami až smiešna. Samozrejme, zlý film vyzerá inak: Wachowskí vedia budovať atmosféru a vizuálna stránka (kostýmy, výprava, počítačové triky) a bojové scény sú úchvatné (no napríklad konkurenčná automobilová naháňačka z T3, tiež z roku 2003, ma bavila viac). Avšak z hercov sa vytratil život a v príbehu nevidím ani štipku niečoho, čo by ma prinútilo zamyslieť sa a čo je v podstate len smršť hlúpostí, aby sa panáčikovia pobili. Kino Považan NMnV 2003 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnutí som mal z tejto psychárčiny dosť rozporuplné dojmy a bral som to len ako núdzové zaplátanie diery medzi jednotkou a trojkou. Pôvodne som teda hodnotil 60%. Druhá projekcia však napravila mnohé nepochopené a odkryla skryté detaily, ktoré potrebujú väčšiu dávku diváckej pozornosti. Aj tým táto trilógia dokazuje, že je neskutočne prepojená a že Wachovskí to vôbec nerobili prvoplánovo, ako sa spočiatku zdalo. Trikovo úchvatnejšie, štedrejší rozpočet dal vizionárskym súrodencom voľnú ruku a oni to zdá sa využili do posledného dolára. Niektoré dialógy stále vysoko nad mierou pochopiteľnosti, ale ak sa nestratíte v hlavnej myšlienke (ako ja pri prvej projekcii), tak sa máte na čo tešiť. 85%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Převratnost prvního dílu je vytlačena ještě většími vizuálními a hudebními orgiemi, akční scény vrcholné kvality (kromě poněkud tristního ztvárnění Nea v bitce se stovkou Smithů) se střídají s rozporuplně hodnocenými filozofickými dialogy, které mně osobně připomněly večery strávené nad Gibsonovým Neuromancerem, takže i v nich spatřuji pozitivum:) Rozhodně nejefektnější podívaná roku, ale slabší a kdesi jinde než part one. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsem zpožděný za všemi o dobrého půl roku (jako vždy :), a Reloaded ke mně dorazil až jako moje DVD .. Už jenom to jak bylo schopno pokračování (nebojím se říct) kultovního Sci-fi Matrix rozdělit filmové nadšence a jak obsáhá debata se vede na téma obsahu (méně na téma formy – tam se shodují téměř všichni) dává tušit, že se jedná o mimořádný (v pravém smyslu toho slova) film. Reloaded má totiž tolik „možností volby“ pro diváka, že to s tou rozpolceností ani nemohlo dopadnout jinak. Pro někoho je to „megalomanská velkohubá pakárna“ (s tím bych si dovolil nesouhlasit), pro někoho „dokonalost“. Mně se koneckonců taky zdály některé scény nudnější – nebo lépe - méně významné, ale jelikož neznám konec (ten se dozvím až v Revolutions), tak vlastně nelze říct co je významné méně a co více. Co když je to, co bylo naznačené trošku jinak ?! . Myslím, že zatím u žádného filmu jsem neměl takový problém s přidělením hodnocení. Tohle je opravdu jenom první půlka bez pointy. Nechci to přeceňovat, ale „Šestý smysl“ bez pointy by asi taky nebyl tak slavný. Proto bych si dovolil vyjímečně (zatím) žádné nepřidělit. Po skončení filmu se moje osobní „spokojenost“ ustálila tak na ****, ale po „Revolutions“ to může celé „docvaknout“ a být hravě 105%. Taky možná necvakne nic a bude to 60% :) .......... Celkové zhodnocení u Revolutions. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (96)

  • Klíčník (Randall Duk Kim) říká Neovi (Keanu Reeves), že budou muset vyhodit 27 bloků elektřiny, načež budou mít přesně 314 vteřin, než se napájení obnoví. Ve 27. knize "Nového zákona", v části "3:14" se píše o svědectví zázraku stvoření. Tím je v Matrixu Architekt (Helmut Bakaitis), s nímž se Neo chystá setkat. (PROCESOR)
  • Loď Hammer se ve skutečnosti jmenuje Mjolnir. Mjolnir je kladivem Thora, norského boha hromu. (HellFire)
  • Dvojčata, to jest ti chlápci ve stříbrném, kteří procházejí stěnami a potrpí si na ostré břitvy, byla inspirována medúzami. Respektive jejich přeměna v nehmotnou verzi. Jejich herečtí představitelé Adrian Rayment a Neil Rayment jsou mimochodem držiteli černého pásu v karate. (pornogrind)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama